Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2015. augusztus 30., vasárnap

Várólista - 2015. augusztus

Az augusztusi hőség nem csak az olvasási kedvemre volt hatással - valahogy nem találtam a helyem és nehezen lehetett a kedvemre tenni -, hanem a munkához való hozzáállásomra is - csak még sokkal látványosabban. Gondolom nem volt ez másként a kiadók munkatársaival sem, mert a hőség a szerkesztőségben is ugyanolyan hőség, mint máshol. Bár a júliushoz képest már sokkal több volt az engem érdeklő megjelenés, de még mindig nem az igazi a dolog. Sebaj addig is van mit beszerezni, illetve olvasni hiszen az elmúlt hónapok bőséges könyvtermése ehhez teljesen megfelelő alapot biztosít, a nyári akciók pedig egyfolytában veszélyeztetik a pénztárcámat - szegénynek esélye sincs meghíznia, mert folyamatos koplalásra van ítélve. :) Az előzetes bejelentéseket olvasgatva pedig biztos, hogy a következő hónapok rovataiban is bőven lesz miről írnom - vagyis hiába is terveztem, hogy elkezdem gyűjteni a tízezres bankókat, erre esélyem sem lesz.

Továbbra is nagyon örülök neki, hogy a Delta Vision kiadó lényegesen aktívabb lett a közösségi oldalakon: folyamatos a jelenlétük, egymás után érkeznek a kedvcsináló bejelentések, részletek, megjelenések és játékok - nem csoda hát, ha én magam is sokkal jobban képben vagyok a kiadó kiadványaival. Ráadásul a kiadó augusztusban több fincsiséget is hozott az olvasóknak.
A nyári hőség közepén képesek voltak megjelenni egy olyan regénnyel, amelynek már a címe is segít enyhíteni a kánikulát: Gail Z. Martin A jégben edzett férfi című kötete A Felvirágzó Birodalmak sorozat kezdő kötete. Érdekel? Természetesen. És az eddigi vélemények is határozottan kedvezőek.
Hasonlóan hűsítő hatású a kiadó másik frissen megjelent kiadványának, Stina Leicht Vér és méz című debütáló regényének borítója, amely A tündevérűek és a Bukottak könyve sorozat első része. A történetben ötvöződik a misztikum és a nem is olyan távoli múlt egyik meghatározó konfliktusa - egyszerre vágyom olvasni ezt a történetet és félek is tőle.
Van még egy kötet, amelynek a megjelenésére már régóta vártam és most végre sor került rá. Ha valaki ennyiből még nem jött rá, hogy miről beszélek, akkor elárulom, hogy Orson Scott Card Kristályváros című regényéről van szó, amely a Teremtő Alvin sorozat hatodik kötete és végre valahára olvasható magyar nyelven.

Augusztusban nem csak a friss megjelenésekből, hanem az újrakiadásokból is válogathatunk - repes a szívem, hogy ilyen eseményekről is hírt adhatok néhanapján. A Fumax Kiadó nagy sikerű sci-fije, Andy Weir A marsi című regénye új borítóval került a boltokba - köszönhetően a regényből készült film moziba kerülésének. A kiadásról tudni kell, hogy az új külső csak a védőborítót jelenti, alatta a regény ugyanolyan küllemű, mint a korábbi kiadás - akinek nem tetszik a filmes borító, az tehát nyugodtan megszabadulhat tőle. Ha valaki viszont beleszeretett az új megjelenésbe, akkor a kiadótól akár be is szerezheti a védőborítót - persze ennek feltételei vannak, de a cél mindenek előtt.
Ernest Cline Ready Player One című regénye ismételten a boltokba került, az újrakiadásnak szintén az az apropója, hogy film készül - a szerintem is remek - történetből. A korábban megdöbbentően mini kiadásban megjelent regényt most normál méretű könyvként érdemes majd keresni - a változtatásnak csak örülök, mert biztosan sokkal kényelmesebb lesz kézben tartani a kötetet.

Nem tudtam megállni, hogy ne nézzek szét a könnyedebb szórakozást ígérő regények között és találtam is olyat, amelyekért ugyan nem rohanok rögtön a boltba, de talán érdemes említést tennem róluk.
Liliana Hart Go-go girl és a lopott ékkő című regénye az Addison Holmes sorozat második része - érdekel, bár ugyan még az elsőt sem olvastam. A sorozat köteteit az Erawan Kiadó jelenteti meg kis hazánkban. Akik olvasták, azok szerint ez a sorozat hasonlít a Szingli fejvadászra, szóval mindenképpen érdeklődéssel figyelem a véleményeket - aztán egyszer majd sorra kerül az olvasásban.
Rachel Vincent Vérmacskák sorozatát imádtam, a Sikoltók sorozatának eddig olvasott részeivel már valamivel több problémám akadt, de azért örülök az Add a lelked című kötet, a negyedik rész megjelenésének - amely a Jaffa Kiadó közreműködésének köszönhető. Majd egyszer ennek az olvasására is sort fogok keríteni, mert minden hibája ellenére is kíváncsi vagyok arra, hogy a szerző most milyen aktuális problémával áll elő, illetve hogyan alakul a főszereplő fiatalok sorsa.

Augusztusra akkor ennyi, de már meg lehet kezdeni az őszi megjelenésekre való lelki és anyagi felkészülést. 



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons