Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2016. október 29., szombat

Várólista - 2016. október

Folytatódik az őszi könyveső, annak is a második hulláma érkezett el ebben a hónapban. Vagy éppen úgy is mondhatnánk, hogy közeledik a karácsony és a kiadók már ennek megfelelően csepegtetik az új megjelenéseket - tömegével. Az biztos, hogy válogatni ismét van miből, egy szavunk sem lehet. Ha valaki pár napig nem figyeli a megjelenéseket, akkor bizony nagy meglepetésekben lehet része - utána nem győzi majd bepótolni a friss híreket, összecsipegetni minden számára érdemes információt.

Kezdjük talán az Agave Könyvek kiadóval, akikre jellemző a tervezés és az ütemezés, a várható kötetek bejelentése és - a kivételes esetektől eltekintve - a könyvek előre meghirdetett időpontban történő megjelenése. Október hónapban is sok újdonsággal és néhány újranyomással kedveskedtek az olvasóiknak - ebben a posztban csak az újdonságokról lesz szó.
A thriller műfaját Julia Heaberlin Véres margaréták című könyve képviseli a kínálaton belül, amelynek borítója nagyon mutatós - bár a regénnyel kapcsolatos vélemények elég nagy szórást mutatnak. Ugyancsak ebbe a kategóriába sorolható Ania Ahlborn Vértestvérek című írása, amely viszont sokkal nagyobb tetszést váltott ki az olvasókból - aki eddig megismerte a történetet, elégedett is annak tartalmával és a kapott élménnyel.
Krimi - vagy éppen pszichológiai thriller? - kategóriában említésre érdemes Megan Miranda Minden eltűnt lány című regénye, amelynek különlegessége a történetvezetés módja: időben visszafelé haladva ismerjük meg az eseményeket. Ígéretesnek tűnő történet, amely engem mindennél jobban érdekel és biztosan olvasni fogom, mert a könyv már a polcomon vár a sorára.
És ezzel még nincs vége... Sylvain Neuvel Alvó óriások című regénye állítólag az év legígéretesebb sci-fi kötete, amelynek a témája mellett a szerkezete is nagyon különleges. Az egész kötet interjúkból, naplórészletekből áll - mindezek mellett szinte kizárólag párbeszédeket tartalmaz, leírást alig. Hmm... Szintén érdekesnek találom és már egészen közelről szemezünk és a közös élményt jelentő időponton egyezkedünk egymással.
Bár az előző kötetek is nagyon érdekelnek, de amiért az első pillanattól kezdve odáig vagyok, az Ferrett Steinmetz Flex című kötete, amely az előzetes vélemények szerint elképesztő izgalmakat, csodálatosan felépített világot és egy különleges mágiarendszert kínál az olvasói számára. Az tuti, hogy a szerencsedrog és annak ellenhatása, a balszerencse-többlet, a flex-dílerek és a terroristamágusok emlegetése izgalmasan hangzik és olvasásra csábít. Nem is kéretem majd magam sokáig.

A többi kiadó vagy nem volt ennyire szorgalmas, esetleg nem tervezett ennyire jól és előrelátóan, vagy pedig a megjelenések nem passzoltak teljes mértékben az ízlésemhez - persze ettől még hoztak bőven jó könyveket és ígéretes olvasmányokat.

A Fumax Kiadó megjelenései közül Gregg Hurwitz Orphan X - Az árva című regénye keltette fel az érdeklődésem, amely az Evan Smoak sorozat nyitó kötete. A kiadó ígérete szerint ez "egy feszült és mesteri thriller, amely az első oldalától kezdve beszippantja az olvasóját". No, majd meglátjuk, mert biztosan tesztelni fogom az írást. 
Hasonló izgalmakat és borzongást ígér Peter Clines 14 című regénye, amelynek egyik erőssége az előre nem kiszámítható fordulatokban és a Lovecraft-i hangulatban rejlik. Hmm... vonzó, nagyon vonzó darab.
A Delta Vision kiadónál mostanában inkább társasjáték megjelenések vannak, de azért Peter F. Hamilton Júdás elszabadul című regényének I. és II. kötete befért a nyomdába küldendő anyagok közé - az olvasók legnagyobb örömére. A Nemzetközösség saga második regénye eléggé vaskos darab, éppen ezért két kötetben jelent meg - ahogy az első rész esetében is történt. A magyar kiadás különlegessége a borítóban, illetve annak gerincében rejlik. A trilógia első része a polcomon várja az olvasást, de jelenleg még gyűjtöm hozzá az erőt és persze idő sem ártana hozzá.

A könnyedebb műfajok felé haladva, de továbbra is a krimiknél maradva meg kell említeni a Művelt Nép Könyvkiadó új megjelenéseit - annak ellenére, hogy a kiadó neve és az általa kiadott néhány regény tartalma és színvonala között eléggé erős ellentmondást érzek. De széles a kínálat, szóval lehet - és azért érdemes is - válogatni a megjelenéseik között. Rita Falk Télikrumpligombóc című regénye a Franz Eberhofer sorozat nyitó kötete, amely az utánozhatatlan Bajor kisvárosi hangulatot, ízletes recepteket, jó humort és mindezek mellé nyomozást ígér az olvasóinak. 
Marie Force Végzetes viszony című regénye a Végzetes sorozat nyitó kötete, amely sokkal kevesebb romantikát és sokkal több, valamint alaposabb nyomozást tartalmazott, mint előzetesen számítottam rá. Nagyon élveztem a regény olvasását és szívesen folytatom majd a sorozatot - főleg, mivel a folytatás nem egy újabb párocskáról, hanem a két főszerelő további sorsáról fog szólni.
Bár a Harlequin Magyaroszág kiadótól nem olvasok valami sokat, de Jay Crownover A tetovált srác című könyvmegjelenésének mégsem tudtam ellenállni - elsősorban a szerzőnek és a korábban magyarul megjelent regényének köszönhetően. Remélem, hogy most sem fogok csalódni a választásomban. Oh, majd el felejtettem: ez a regény is egy sorozat - a Welcome to the Point - első része.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons