Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2016. október 1., szombat

Várólista - 2016. szeptember

Elérkezett a szeptember és amikor ezt a posztot írom, már beköszöntött a csillagászati ősz is. A levélhullással pedig együtt jár a könyvhullás, vagy inkább az őszi könyveső első hulláma. Mondanám, hogy nem találtam kedvemre valót a kínálatban, de az szemen szedett hazugság lenne. Viszont tény, hogy mintha a sci-fi és a fantasy továbbra is a pihenését töltené még, ellenben a krimi határozottan láttatja és kínáltatja magát.
Nézzük akkor a szeptemberi kínálatot, illetve azokat a köteteket, amelyek valamilyen úton-módon felkeltették az érdeklődésemet. 

Kezdjük akkor a fantasy és a sci-fi kategóriájával, amelyből ebben a hónapban elég visszafogott a kínálat - bár azért sejtem, hogy mindenkinek ott a polcán a korábbi megjelenések közöl jó néhány olvasatlan példány. Ha valaki pedig mindent elolvasott már, ami korábban megjelent, akkor ezekkel a kötetekkel biztosan kihúzza októberig.
  • Az Agave Könyvek azt ígérte, hogy kiadja és meg is jelent Richard Morgan A holtak szava című regénye, amely Az acél emléke folytatása, a trilógia középső része. A borítója stílusa élesen elüt az első kötetétől, de gondolom, hogy a történetre nem ez lesz a jellemző. Ja, hogy még az elsőt sem olvastam? Nem baj, a folytatásra attól még szemet vethetek.
  • Ha már Agave Könyvek és sci-fi, akkor meg kell említenem Marko Kloos Frontvonalak című regényét, amely már a polcomon várja az olvasást. Mit kell róla tudni? Katonai sci-fi-ről van szó, amelyek stílusa hasonlít Scalzi írásaiéhoz, egyik jellemző sem véletlen, mert Kloos maga is katonai múlttal rendelkezik, az írás mesterségét pedig Scalzi-tól tanulta.
  • Ha már sci-fi, akkor Gabo Kiadó és a már korábban beharangozott, nagyon látványos borítójú könyv, Al Robertson Égtörés című műve. Érdekes és nem túl távoli, ugyanakkor eléggé riasztó jövőkép.

Legnagyobb örömömre az urban fantasy ismét kezd magára találni és szórakoztató, időként pedig romantika és erotika mentes köteteket is kínál az olvasóinak. Ahogy a romantikus könyvek között is lehet igazi gyöngyszemekre találni.
  • Bár még a Sárkánycsalogatót sem olvastam - nem bírom én ezt a tempót -, de már meg is jelent
    Virág Emília második regénye, amely ezúttal a Boszorkányszelídítő címet kapta. A könyvet ezúttal is az Athenaeum Kiadó jelentette meg.
  • Ha valaki mozgalmas, eredeti és erotika mentes urban fantasy regényre vágyik, akkor Anne Bishop Vörös betűkkel című regényét ajánlom a számára, amely a Mások sorozat első része. A kiadványt a Twister Media hozta el a magyar olvasóknak és nagyon remélem, hogy folytatása is lesz, mert sokak szerint - akik eredeti nyelven olvasták - nagyon jó.
  • A romantikus regények között nagy válogatást szoktam csapni, de azért néhány fenn szokott adni a rostán - feltéve, ha megfelel a szigorú szűrési feltételeknek. Brittainy C. Cherry Lebegés - Az vagy nekem című regénye, amely az Elements-sorozat első része bizony egy ilyen regény. Ezt pedig azért tudom ilyen magabiztossággal kijelenteni, mert pár nappal ezelőtt fejeztem be és azt mondom, hogy minden sora megéri az olvasást. Poszt is lesz róla hamarosan. A könyvet az Insomnia névvel jelzett kiadói sorozat részeként a Libri Kiadó jelentette meg - megjegyzem: nagyon igényes kiadásban.

És akkor a krimi, amely szerintem uralja a szeptemberi kínálatot, legalábbis a listát elnézve.
  • Az Agave Könyvek nagyon ütemesen jelenteti meg az általa gondozott szerzők trilógiáit. Nem is olyan régen jelent meg  Ben H. Winters az Utolsó nyomozó sorozat első része, most pedig már harmadik rész, Az igazság határán című regény is a boltokba került.
  • Hasonlóan érdekesnek tűnik Jordi Llobregat spanyol szerző regénye, a Vesalius titka, amely az egyik legkedvesebb városomba, Barcelonában játszódik. Az Agave Könyvek a történelmi krimik kedvelőiek ajánlja a regény olvasását. Magam is szemezek vele, de még kivárok.
  • Az Alexandra Könyvkiadó nagyon jól választott, amikor megjelentette Gillian Flynn Holtodiglan című regényét, mert a szerző elképesztően nagyot alkotott. Az Éles tárgyak ugyan nem kapott akkora hírverést, mint a másik emlegetett regény, de a témája nagyon érdekes és mivel amit eddig olvastam a szende, ámde annál vadabb gondolatokat dédelgető hölgytől, az nagyon bejött, ezért ezzel is fogok tenni egy próbát.
  • Angela Marsons Ördögi játszmák című regénye a Kim Stone sorozat második része, amely ha csak fele annyira élvezetes és pörgős, mint az első kötet, már akkor is érdemes elolvasni - legalábbis szerény véleményem szerint. A sorozatot a General Press hozta el a magyar olvasók számára, amiért kifejezetten hálás vagyok.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons