Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2018. augusztus 1., szerda

Várólista - 2018. július

Hőség, kánikula és kitikkadás. Annyira melegem van, hogy még az új könyvmegjelenések sem tudtak lázba hozni. Miért is hoznának, amikor annyi olvasatlan kötetem van itthon, hogy már én szégyellem saját magam - még saját magam előtt is. Bármi legyen is az ok - a meleg, a valamivel kevesebb megjelenés vagy az, hogy nyomaszt az olvasatlan könyveim száma -, de elég kevésszer csillant fel a szemem egy-egy új kiadványra. De a megszokás nagy úr és a válogatást, nézelődést nem tudom kihagyni - és hatalmas kincsekre szoktam lelni időnként.

Nagyon megy most nálam a krimi és a thriller, abból is a történetében pszicho alapokon nyugvó vagy éppen a véresebb, keményebb kategóriába tartozó - mondhatni a betegesebb fajta. És az ingerküszöböm egyre emelkedik, szóval...
Mivel olvastam a Mindhunter-Sorozatgyilkosok című könyvet - és még tetszett is -, ezért kiemelt helyet foglal el az érdeklődési listámon John Douglas és Mark Olshaker újabb kötete, az Utazás a sötétség mélyére, amelyet a Gabo Kiadó jelentetett meg - régebben és most újra. Kell! Ez nem kérdés. Érdekel, hogy az ismerthez képest mennyivel van mélyebben az ismeretlen.
Úgy vélem, hogy az előző kötet után már csak sétának fog tűnni a XXI. Század Kiadó által megjelentetett thriller, Cara Hunter Egy közeli ismerős című regénye. De attól még érdekel és ha úgy alakul, akkor olvasni is fogom.

Majdnem elfelejtkeztem V. E. Schwab A Fényigéző című regényéről, amely A mágia árnyalatai trilógia befejező része, mert annyira a hónap elején jelent meg. De végül eszembe jutott - a feledékenységet is a melegre fogom - és annak is örülök, hogy a Ventus Libro Kiadó ilyen gyors egymásutánban hozta a trilógia részeit. Igaz, hogy még csak az első kaland olvasásán vagyok túl - ráadásul még a véleményem sem kopácsoltam össze róla -, de most már adott a lehetőség, hogy megismerjem a teljes történetet.
Sajnos a fantasy és sci-fi kategórián belül más újdonság nem került a szemem elé. No, majd augusztusban.

Ellenben képregény fronton nagyon is aktív volt a hónap. A nagyon várt megjelenéseket és a beszerzéseimet is a Fumax Kiadó mozdította el a nulla szintről, mert nagy örömömre újra a nyomdába küldte Alan Moore és Dave Gibbons kult képregényét, amelynek ezúttal A teljes Watchmen lett a címe. Csodálatos kiadvány: a három kötet egyben, kemény kötésben. Csoda, ha az exkluzív kiadás limitált példányszáma már az előrendelés időszaka alatt elfogyott? Szerintem nem.

Hogy mi a helyzet a Nagy Marvel képregények háza táján? Szépen és ütemesen érkeznek a megjelenések. Júliusban elérhetővé váltak a Titkos háború és a Vasember: Az öt rémálom című kötetek. Helyzetjelentésként pedig annyit, hogy a gerincképen Hulk teljes lett, Vasember karja pedig megjelent a kötetsor szélén. Ez azt jelenti, hogy haladunk, de rengeteg kötet vár még megjelenésre és persze beszerzésre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons