Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

A hét idézetei 2015.

Kedvenc idézeteim az adott vagy az azt megelőző héten olvasott regényből:

2015. 26. hét:
"A varázslás tanulmányozása nem tudomány, nem művészet és nem is vallás. A varázslás mesterség. Amikor mágiát használunk, nem kívánunk valamit és nem is imádkozunk. A saját akaratunkra, tudásunkra támaszkodunk, és a jártasságunkra, hogy egy bizonyos, pontosan meghatározott módon megváltoztassuk a világot."

/Lev Grossman: A varázslók - Agave Könyvek, 2015./


2015. 25. hét:
"A mondákban általában rejlik egy cseppnyi valóság, más kérdés, hogy mi ezt fölfedezzük-e."

/Indrek Hargla: Melchior, a patikárius és a Szent Olaf Templom rejtélye - Metropolis Media, 2013./


2015. 24. hét:
"Az emberi elme primitív önvédelmi mechanizmusa mindazt tagadja a valóságból, aminek a feldolgozása túl nagy stresszt okozna az agy számára. Ezt nevezik hárításnak."

/Dan Brown: Inferno - Gabo Kiadó, 2013./


2015. 23. hét:
"Egyetlen világ is különösen kavargó forgatag: szándékok és lehetőségek kiismerhetetlen erezete. Na de kettő? Ha két, nagyon is eltérő világ érintkezik, sőt olykor keveredik az égbolt hasadékain át, sok olyan dolog történik, amelyet teremtett lény képzelete nem képes befogadni."

/Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai - Kossuth Kiadó, 2014./


2015. 22. hét:
"A hülyeség mindig is túltengett a Földön, főleg onnantól kezdve, hogy a 21. századba lépve a világ csúcsra járatta a népbutítást. Tévé, internet, okostelefon, okostévé, okosautó, okosszemüveg okosminden, buta ember."

/Brandon Hackett: Az időutazás napja - Agave Könyvek, 2014./


2015. 21. hét:
"Csak hát a hallgatás fertőző. Ha hallgatsz valamiről, hamarosan mindenről hallgatni fogsz. Maga az élet válik tabutémává."

/Tess Gerittsen: A sebész - Ulpius-ház Kiadó, 2009./


2015. 20. hét:
"Okok és okozatok. A történelemben ezek vesznek oda először. Csak behorpadt páncél marad utánuk, és néhány felégetett város."

/Benyák Zoltán: A háború gyermeke - Historium Kiadó, 2012./


2015. 19. hét:
"(...) azért zavart, hogy fogalmam sincs, igazából hogyan működik a mágia. Egy halk analitikus hang a fejemben rámutatott, hogy bármilyen életképes elmélet valamely pontján fel kell bukkannia a kvantumelméletnek, a fizika azon részének, amitől az agyvelőm kicsorog a fülemen."

/Ben Aaronovitch: Soho felett a hold - GABO Kiadó, 2014./


2015. 18. hét:
"A nyugati történetek azzal érnek véget, hogy a szereplők összeházasodnak, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Az orosz tündérmesék jóval túltesznek ezen: van bennük árulás, házasságtörés, gyilkosság, mindez abban a romantikus házasságban, amelybe a mese vándora belekeveredett. Csipkerózsika története az angoloknál és a franciáknál boldognak ér véget, de ez itt Oroszország. Csak egy bolond akarná átélni a tündérmesék orosz változatait."

/Orson Scott Card: Bűvölet - Delta Vision, 2013./


2015. 17. hét:
"Az őrület nagyrészt abból áll, hogy az ember még önmaga elől is elrejti az igazságot."

/Scott Westerfeld: Góliát - Ciceró Könyvstúdió, 2014./


2015. 16. hét:
A heti különlegesség: Cassandra Palmer gondolatai John Pritkinről

"Nem volt igazán jóképű, nagyjából annyira volt barátságos, mint egy ázott macska, és annyira türelmes, mint egy bekoffeinezett kolibri. Az őrült mutatványait, - és ezt el kell ismerni - az életem többszöri megmentését leszámítva leginkább idegesítő alaknak tűnt. Közös munkánk kezdetén azon gondolkodtam, kibírjuk-e élve egymás mellett."

/Karen Chance: A hajnal átka - 91. oldal, Cor Leonis Kiadó, 2013./

Egy korántsem szokványos vészhelyzet közepén:


"A szemei túlságosan zöldek voltak, túl tiszták, és valami egészen szürreális, gyémántszínű ragyogás vette körül őket. Beletelt egy kis időbe, mire azt is észrevettem, hogy az arca kipirosodott, és a szemeiben vidám csillogás látszott. Ez az eszement most érezte elemében magát."

/Karen Chance: A hajnal átka - 117. oldal, Cor Leonis Kiadó, 2013./


2015. 15. hét:
"Az acélkemény öregek játsszák a maguk sokfordulós sakkpartiját... két huszárra cserélik a bástyát, a gyalogot feláldozzák..."

/Szergej Lukjanyenko - Vitalij Kaplan: Más Őrség - Metropolis Media, 2014./


2015. 14. hét:
"A hatalom lényege a felelősség, nem az uralkodás."

/On Sai: Scar - Könyvmolyképző, 2013./


2015. 13. hét:
"Valamikor, réges-régen, amikor még kislányként olvasgattam a meséket, annyira kívántam, hogy egyszer valami igazi kalandban lehessen részem. Nem holmi pityergő királykisasszony szerepére vágytam, aki a toronyba zárva várja, hogy megmentsék. Nem, én lovag akartam lenni, aki elsöprő túlerővel szemben is harcba indul, vagy az a szegénylegény, aki egy nagy varázsló inasául szegődik el. Ahogy felnőttem, a saját bőrömön tapasztalhattam, hogy a nagy kalandok egyáltalán nem olyanok, mint a mesekönyvekben."

/Karen Chance: Árnyak vonzásában - Kelly Kiadó, 2010./ 


2015. 12. hét:

"A szerencsét lehet kiérdemelni és megteremteni. Rá lehet bukkanni. Vissza lehet nyerni."

/Tammara Webber: Breakable-Törékeny - Könyvmolyképző Kiadó, 2014./


2015. 11. hét:
"Gyakorta megesik, hogyha nem kérdezünk, választ kapunk, akár olyat is, amire eszünkbe sem jutna rákérdezni."

/Mark Lawrence: Tövisek császára - Fumax, 2013./


2015. 10. hét:
"A gonoszsághoz szelíd lejtő vezet, lépésről lépésre szinte észre se venni. Csak ha visszanézünk, és megpillantjuk a távoli magaslatokat, ahol valamikor éltünk, csak ilyenkor látjuk, mekkora utat tettünk meg."

/Mark Lawrence: Tövisek császára - Fumax, 2013./


2015. 09. hét:
"Hogy is van az a mondás? Bottal és kővel árthatsz nekem, de a szavak leperegnek rólam. Bárki is találta ki, fogalma sincs arról, mekkora ereje van a szavaknak. Mélyebbre vághatnak, mint bármely kés, nagyobbat üthetnek, mint bárki ökle, olyan részeidet érinthetik, amelyet fizikai erővel soha nem érhetnek el és vannak olyan sebeket ejtő szavak, amelyek soha nem gyógyulnak be, mert akárhányszor a fejedhez vágják, megbélyegeznek vele, és a seb újból felfakad. Olyan, akár egy korbács, minden egyes alkalommal megsebez, amíg úgy nem érzed, hogy a csontodról is lehánytja a húst, de a világ nem lát rajtad sérüléseket, ezért azt hiszik, semmi bajod, miközben belül minden egyes alkalommal meghalsz."

/Laurell K. Hamilton: Borzongató fény - Agave Könyvek, 2014./


2015. 08. hét:
"Az emlékezet tesz bennünket azzá, amik vagyunk. Pillanatok és érzések, borostyánba ragadva, érzelemszálakon felfüggesztve. Ha valakit megfosztunk az emlékeitől, mindenétől megfosztjuk. Ha egyenként farigcsáljuk le az emlékeit, éppolyan biztosan elpusztítjuk, mint ha szögeket vernénk egyesével a koponyájába."

/Mark Lawrence: Tövisek királya - 91. oldal, Fumax Kiadó, 2013./


2015. 07. hét:
"(...) nem kell a világok határmezsgyéjén élni ahhoz, hogy az idő megcsavarodjon, és egyszerre nyúljon a végtelenbe és sűrűsödjön egyetlen pillanatba."

/Kleinheincz Csilla: Üveghegy/


2015. 06. hét:
"(…) a jó megfigyelő különleges ember, ott is meglátja a lehetőségeket, ahol mások csak a helyzet felszínére illesztett akadályokat látják."

/Mark Lawrence: Tövisek hercege/


2015. 05. hét:
"A Végek az a hely, ahol a becsületet felakasztják, elevenen megnyúzzák, majd levágják a kötélről, és otthagyják a sivatagban. De ha ezt túléli, erősebb lesz a poklok lakóinál is."

/Brandon Sanderson: A törvény ötvözete/


2015. 04. hét:
"Élheted úgy az életed, hogy mindenkinek a kedvében járj, vagy úgy, ahogy neked tetszik. (…) Te hogy döntesz?"

/Katie McGarry: Feszülő húr/


2015. 03. hét:
"Mindenkit a különlegességek izgatnak, egy személyiséget pedig az ellentmondásai tesznek vágykeltővé."

/Lakatos Levente: Aktus/


2015. 02. hét:
"Vannak titkok, amelyek csak az arra érdemesek előtt mutatkoznak meg."

/Maggie Stiefvater: A Hollófiúk/


2015. 01. hét:
"Úgy döntöttem, nem merengek el azon, hogy az életem jelentős része fajok közötti egyezmény tárgya."

/John Scalzi: Zoë története/

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons