Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. szeptember 27., péntek

Várólista - 2013. szeptember

Az augusztusi alig megjelenéseket követően szeptemberben elárasztották a könyvesboltokat a jobbnál jobb könyvmegjelenések, amelyek dömpingje erősen gondolkodóba ejtette az olvasókat, hogy melyik könyv is kerüljön a kosarukba, mennyire gyötörjék meg a pénztárcájukat.
Ígéretet már sokat hallottunk és a megjelenések csúszásai sem jelentenek újdonságot. Nem is mertem feltölteni a rovatot a hónap elején, hanem türelmesen kivártam és közben figyeltem, jegyzeteltem, hogy a hónap végén ne valótlan könyvhalmazt, hanem valós tényeket és lehetőleg minél kevesebb feltételezést tudjak kínálni az érdeklődőknek. Na és az sem egy utolsó szempont, hogy így magam is jobban tudom követni az eseményeket és a megjelenéseket.
Kicsit változott a rovat megjelenése, elhagytam a fülszövegeket, de a miértek továbbra is megmaradtak, hiszen tudnom kell, hogy miért akarok valamit. :)

Kezdem azzal, hogy az első kötet varázslata után már nagyon vártam Amanda Stevens A birodalom című könyvének megjelenését, amely a Sírkertek királynője sorozat második része. Hasonló várakozásokkal töltött el Benyák Zoltán Az idő bolondjai című regényének megjelenése, nem csoda, mert a szerző előző könyvéért is teljesen odáig voltam.
Mivel imádom a sárkányokat, ezért rögtön felfigyeltem Rachel Hartman Seraphina című írásának hazai megjelenésére. Dan Brown minden könyvét olvastam eddig, ezért természetes, hogy az Inferno sem kerülhette el a figyelmem. China Miéville az az író, akinek rögtön meg kell vennem a könyvét, ha megjelenik, de még egyet sem olvastam el közülük. A Kraken is pont ez a kategória, de úgy érzem ez lesz az első, amivel megkezdem az ismerkedést, aztán majd jöhet a többi. :)

A Könyvmolyképző Kiadó olyan mértékben bombázza a várható megjelenésekkel az olvasókat, hogy már magam sem hiszek ezeknek a könyveknek az idei megjelenésében. Ilyen mennyiségben biztosan nem. Ahogy előre látható volt, a megjelenések már csúsznak is.
Biztosan megjelent már Rachel Vincent Vérmacskák sorozatának negyedik kötete, a Prey - Préda. Nagyon kedvelem a sorozatot, ezért nem kérdés, hogy kell a negyedik rész is. Sarah J. Maas Throne of Glass - Üvegtrón című könyve szintén a boltok polcain van már. Ez is a kell kategóriába tartozik nálam.
Ami nem jelent meg, de nagy a valószínűsége, hogy ez még ebben a hónapban bekövetkezik, az Kevin Hearne Hounded - Üldöztetve című regénye, amely a Vasdruida sorozat első kötete és az eddigi vélemények alapján nagyon ígéretesnek tűnik. Szintén azonnal akarom kategória.

Az Ulpius-ház Kiadó esetében már csak akkor hiszem el a megjelenést, ha van kézzel fogható eredménye, mert az ígéretekkel már tele van a padlás. A sok-sok olyan könyv után, ami nem hozott lázba, most végre olyan könyveket is piacra dobtak, amelyek felkeltették az érdeklődésem.
Végre folytatódtak a kiadó paranormális sorozatai. Legalábbis kettő. Kresley Cole Halhatatlanok alkonyat után sorozatának hetedik része, A gyönyör sötét hercege és Sherrilyn Kenyon Sötét vadász sorozatának hetedik része, az Éjféli gyönyörök megjelent a hónap elején. Sorozatfüggő vagyok, ezért mindkét kötetre igényt tartottam.
Felkeltette az érdeklődésem, nem utolsó sorban a borító miatt (néha kell valami nőcis döntés is) Emily Snow Elemésztve című regénye. Megvárom a könyvvel kapcsolatos értékeléseket, ha megvenni nem is, de olvasni mindenképpen szeretném.

A Fumax Kiadó nagy örömömre folytatja a megkezdett sorozatait, a hónapban megjelent, illetve nagy valószínűséggel meg fog jelenni a Razorland és a Partials sorozat második része.
Ann Aguire Helyőség - Outpost című könyve már kapható, Dan Wells Fragments - Töredékek című regényének megjelenése pedig a hónap utolsó napjaiban várható.
A Partials sorozat első kötete a polcomon várja az olvasást, de természetesen kell a második is. A Razorland trilógia köteteinek olvasásával még csak kacérkodom, de nagyon érdekel.

A Metropolis Media Kiadó két nagyon ígéretes kötettel lepte meg az olvasókat. Valerio Evangelisti Indulj, Inkvizítor! című kötete egy sorozat első része. Kíváncsian figyelem az értékeléseket és a közeli ismerőseim véleményeit, mert határozottan érdekel a történet. Egyelőre még kivárok, de nagyon figyelek.
Az ukrán szerzőpáros, Marina és Szergej Gyacsenko újabb regénye jelenik meg hamarosan magyarul. A szerzők előző kötete a kedvencem lett, az Arszen és a játék hatalma tehát kötelező vétel. A kötet borítója pedig egyszerűen gyönyörű.

Még nem jelent meg, de már nagyon régóta várom, sőt elő is rendeltem Karen Chance Cassandra Palmer sorozatának ötödik részét a Holdvadászt. Nagyon remélem, hogy megjelenik még a hónapban.
A Kelly Kiadó jó ideje nem jelentkezett már új megjelenéssel, de most, mint derült égből a villámcsapás, érkezett a bejelentés, hogy Danielle Trussoni Angelology sorozatának második része, az Angelopolis - Angyalok városa című regénye. Ugyan még az első kötete sem olvastam, de előbb vagy utóbb mindenképpen szeretném majd a polcomon tudni a kötetet.

Azt hiszem a választékra nem lehet panasz, legfeljebb a pénztárcánk fog nyekeregni egy jó darabig, ha nem bírunk ellenállni a bőséges kínálatnak. A felsorolt könyvek csak azok, amelyek felkeltették az érdeklődésem, de ha valakinek kicsit más az érdeklődési köre, akkor sok-sok más kötetre bukkanhat a kínálatban.
Remélem, hogy tudtam segíteni a választásban. Úgy néz ki a helyzet, hogy a következő hónapban hasonlóan tartalmas bejegyzéssel fogok tudni szolgálni. Készüljetek fel és vagy tárjátok nagyra vagy zárjátok el a pénztárcátokat, mert a kiadók nem kegyelmeznek nekünk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons