Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. november 1., péntek

Mérföldkő és meglepetés

Az elmúlt hónapokban többször invitáltalak már Titeket ide, a blogra játszani. Nagyon készültem ezekre a játékokra, jó előre elterveztem, hogy mit szeretnék felajánlani nyereményként, lassanként az ötleteim is kivitelezésre kerültek és a visszajelzések alapján a gondos tervezés nem volt hiába való, mert sokatok számára sikerült vele örömet szereznem.
Ha valaki eddig még nem vett részt benne, akkor elmondom, hogy sorsoltam Agave Könyvek könyvjelzőket, Vivien Holloway (Sasvári Vivien), László Zoltán és Benyák Zoltán (Jonathan Cross) által dedikált könyvjelzőket.

Ez egy újabb játék, azonban kicsit más is, de mindenképpen nagy fordulópont a blog életében és hatalmas eredmény. Miről is van szó? 2013. október 31-én a blog látogatottsága átlépte a bűvös 100.000 értéket. Hogy érzem magam? Boldog vagyok és nagyon büszke vagyok. Nem is érezhetek másként, hiszen aki csak kicsit is a színfalak mögé lát vagy akar látni, az tudja, hogy sok munka és idő egy blog vezetése. Miért is vezetem és miért teszik még ugyanezt nagyon sokan? Mert szeretem (szeretjük) csinálni és mert a visszajelzések, az értékes olvasmányra találás, a látogatási szám növekedése, a rendszeres olvasók számának növekedése mind-mind ösztönzőleg hat és simogatja a blogger lelkét, meggyőzi, hogy folytatnia kell, amit eddig csinált. Én legalábbis így érzek. Ez az, ami tartja bennem a lelket, amikor nehezen jönnek a gondolatok, amikor annyi mindent szeretnék elmondani egy könyvről, de nem tehetem meg, csak azt engedhetem meg magamnak, hogy kíváncsiságotokra hatok a mondataimmal és a többit majd megteszi a könyv helyettem. Vagy nem, mert ugye különbözőek vagyunk és az aktuális hangulat is sokat számít a vélemény megfogalmazásában, az élmény intenzitásában.

Nem túl hosszúra nyújtva a további lelkizést, szeretném megköszönni mindenkinek - aki rendszeresen vagy éppen csak alkalmanként ellátogat az oldalra - hogy eddig olvasott.

Sokat tanultam és fejlődtem általatok. Remélem, hogy a Könyvek erdeje tényleg az, amit a neve is sugallni próbál: sok-sok olvasnivaló, viszonylagos műfaji sokféleség, finom csemege, nyugalmas, békés sziget a könyvek szerelmeseinek és persze útmutatás, őszinte vélemény. Csak egy valami nem: könyvek kalóz példányainak tárhelye. A sok pozitívum mellett, amit ez a blog jelentett, amivel gazdagabb lettem általa, ez az ami elkeserít, amikor ilyen kérésekkel keresnek meg. Eddig sem voltam és ezek után sem leszek partner ilyen igények felmerülése esetén.

Miután ez egy általában fantasy regényeket ajánló oldal, ezért engedtessék meg nekem, hogy egy, a műfajban nagyot alkotó író egyik teremtményéhez hasonlóan az ünnepelt adjon ajándékot a vendégek, látogatók számára.

Szóval, NYEREMÉNYJÁTÉK következik!

Három olyan könyvet őrizgetek már egy ideje a polcomon, amelyet kifejezetten erre az alkalomra tartogattam. Mindegyik olvasatlan, kifejezetten ezen nemes ügy érdekében szereztem be belőlük a példányokat. Ugyanakkor mindhármat olvastam is, tehát tudom, hogy mit kínálok és mindháromról találhattok az oldalon bejegyzést.

Ha már sikerült Halloween napjára összehozni ezt a látogatottsági számot, akkor legyünk stílszerűek. :D Mind a háttér és mind a szereplők tekintetében, ezért sorakozzanak itt a démonok, vámpírok, tündérek és boszorkányok képviselői.
Szóval, a nyeremények és a miértek:


Kresley Cole regénye kalandos formában került hozzám és több példányban. :) Kihagyhatatlan volt, hogy az egyik kötetet ne így kínáljam fel egy érdeklődőnek. :)
Sherrilyn Kenyon világa egyre inkább elvarázsol és magába szippant, ez a rész pedig különösen tetszett és az egyik kedvencem. Ismerjétek meg Ti is!

A harmadik kötet különleges meglepetést rejt magában, mert amellett, hogy jó könyv, még dedikált is.
A szerző ajánlja a könyvét az átkozott jószerencsés nyertesnek! :D


Mi az amiért cserébe odaadom a köteteket? Sokat gondolkoztam rajta és agyaltam bonyolult és elmés játékokon, próbatételeken, de aztán meggondoltam magam és úgy döntöttem, hogy nem kérek sokat. A cél az, hogy az olvasóim nyerjék a könyvet és gyarapodjon a számuk, így azt találtam ki, hogy követésért cserébe bárki felkerülhet arra a listára, ami alapján majd sorsolni fogok.


Összefoglalva:
  • Legyél a blog olvasója és követője. Hogy hol és hogyan olvasod és követed a blogot, a bejegyzéseket, azt Rád bízom. Lehetsz itt a blogon rendszeres olvasó, vagy figyelheted a frisseket a bloglovinon keresztül, esetleg a blog facebook oldalán.
  • Ha már hűséges olvasója vagy a blognak, akkor annak a jelzését is kérem (csak, hogy tudjam, ki az, aki részt akar venni a sorsoláson).
  • Jelezd a bejegyzés alatt hozzászólásban, hogy hol és milyen néven intézed, hogy a friss bejegyzéseim mindig megtaláljanak és... és ennyi. 
  • Na, jó, még annyi, hogy olyanok jelentkezését várom, akik tényleg szeretnék ezeket a könyveket és nem pusztán azért játszanak, hogy olvasás nélkül eladásra kínálják a megnyert példányokat. Azt hiszem ez sem túl nagy kérés.
  • A játék zárását követően összeállítom a listát és sorsolom a könyveket. A sorsolásra a következő sorrendben kerül sor: A démonkirály csókja, Ördögi tánc, Átkozott balszerencse. A sorsolás eredményéről egy posztban adok tájékoztatást.
  • Most már csak a játék időtartamának végét kell meghatároznom, ami legyen... 2013. november 22. Eddig várom tehát a jelentkezéseket és a hozzászólásokat!
Köszönöm az eddigi látogatásokat és remélem, hogy további inspirációt és ösztönzést kapok Tőletek a továbbiakban is! :D

22 megjegyzés:

khl írta...

Kedves Shanara! :))
Itt is GRATULÁLOK! :D
Már olvaslak egy ideje, azt hiszem a Beagle bejegyzések óta. :) Hogy miként találnak meg a friss bejegyzéseid? Könyvjelzőzve vagy. Követlek a facebookon, a molyon és ha mégis lemaradnék valamiről, akkor szólsz te :D :P Bár sokszor már előbb sikerül némi információt kicsikarnom tőled. :))))
És szent esküt teszek, hogy ha nyerek, nem adom el a könyveket! Mármint a könyvet.
Gratu még egyszer és csak így tovább!!! Ez a kedvenc erdőm. :)
@Szirmocska :)

zsorzsi írta...

Nagy-nagy GRATULA a szép kerek számhoz!
Erősen elgondolkodtatott, hogy melyik bejegyzésedtől olvaslak rendszeresen. De szerintem a Leviatán óta. :) Több lehetséges módon is lesem, mikor kerül ki új bejegyzésed, de az első ami észreveszi, az a Bloglovin. :)
A szent esküt természetesen én is leteszem! :)
Kívánom, hogy legyen kitartásod és kedved a továbbiakban is minél több bejegyzéssel megörvendeztetni az olvasóidat!
Rendületlen figyelőd :))

Shanara írta...

Ki más is lehetne az első jelentkező, mint az egyik leglelkesebb padavanom és a véleményem, bejegyzéseim rendületlen követelője. Köszönöm! :D

Shanara írta...

Ha már emlegettem az egyik padavanom, akkor örülök neki, hogy a másik sem sokkal maradt le mögötte. :) Neked is köszönöm!
Nem lesz egy kicsit túl sok mostanában a szent eskükből? Ez alól nem kapsz felmentést. :D

gab írta...

kedves Shanara!

juj, nagyon gratulálok!! :))
igazából kevés blogot olvasok, de a Tiédet mindig... főleg a molyon keresztül, de itt is beállítottam a követést. és külön öröm, hogy olykor élőben is cseveghetek Veled könyvekről!!
biztos, hogy elolvasom, ha megnyerem bármelyik könyvet! ;))
további sok sikert, ne feledd, határ a csillagos ég! ;))


gab

Sütis néne írta...

Szia! Szintén gratulálok! :-)
én is a bloglovinon keresztül követlek.
amúgy könyvet eladni nem szoktam, ha nyeremény, akkor meg különösen nem. (ráadásul a 3 ból csak az egyik van meg(Gaura), a másik kettőt nem is olvastam még.) remélem szerencsém lesz, és olvashatom valamelyiket. :-)

Shanara írta...

Neked is nagyon köszönöm a lelkesedést és az eddigi beszélgetéseket, amit remélem, hogy még ennél is több követ még. :)

Shanara írta...

Köszönöm! Ahogy azt is, hogy olvasgatod a pötyögéseimet. :) Remélem, hogy eddig is találtál bennük kedvedre valót és a következőkben is tudok majd megfelelő olvasnivalóval szolgálni.
Nem általános dolog, hogy valaki csak és kifejezetten azért játszik, hogy eladja a nyereményt, de sajnos már sikerült megtapasztalnom ezt és most óvatosabb vagyok.
Kívánom, hogy teljesüljön a kívánságod és megnyerd az egyik kötetet. :)

amilgade írta...

Gratulálok ehhez a szép számhoz. Nem szoktam játszani, na de majd most.:-) Követlek a molyon a facebookon is, a nagy esküt én is leteszem. :-) Kívánok még sok ihletet, jó könyveket!

Kemiviki írta...

Szia!

Gratulálok ehhez a szép kerek számhoz, és még sokszor ennyit kívánok!
Kemiviki néven követlek egy ideje itt és bloglovinen is:) Így biztos nem siklik át semmin a szemem. Az esküt leteszem, ha véletlenül nyerek, egyiket se adom ki a kezemből:)!
Kenyont semmi pénzért nem adnám ki, nagy tervem az összes könyvét a polcomon látni. Imádom az írásait, és eddig már 3-at sikerült beszereznem:) Ez a könyv nagy kedvencem, imádom Zareket, és olyan gyönyörű maga az egész, ahogy megmutatja, hogy az a kegyetlen, morgós férfi, egy igazi szeretni való herceg.
Coletól a sorozat első 2 részét olvastam imádtam:) Viszont a 3. írónőt nem ismerem, még nem olvastam tőle.
Köszönöm szépen a lehetőséget, és a többieknek sok sikert kívánok:)

demonn írta...

Szia!

Nem régen akadtam a blogodra, de egyből meg is tetszett :)
Gratulálok ehhez a szép kerek számhoz.
A facebookon követem, illetve itt olvasgatom az eseményeket.

Shanara írta...

Köszönöm! :) Külön öröm, hogy játékra tudtalak csábítani! :D

Shanara írta...

Köszönöm a kedves szavakat! Olyan jó olvasni az ilyen visszajelzéseket. Amikor éppen hullámvölgyben vagyok, olvasási vagy éppen alkotói (értsd: fogalmazási) válságban szenvedek vagy egész egyszerűen csak elegem van a világból, akkor az ilyen és ehhez hasonló hozzászólások tartják bennem a lelket. :)
Kenyon világa sokkal összetettebb, mint elsőre látszik és én nagyon szeretek elmerülni benne. Örülök, hogy a kedvenced. Zarek imádni való! :)
Gaura Ágit személyesen is van szerencsém ismerni és nagyon jó fej. (A regényét egyébként hamarabb olvastam.) A Vámpírok múzsája és az Átkozott balszerencse jelent meg eddig az írásai közül. Magyarországon játszódó vámpírtörténeteket ír, amelynek főszereplője Borbíró Bori. Érdemes megismerkedni a regényekkel. Még az is lehet, hogy a Te kezedbe kerül a végén. :D

Shanara írta...

Ó, nagyon örülök, hogy írtál, mert a korábbi hozzászólásodat csak az email értesítőben olvastam, innen törlődött. Örülök, hogy rátaláltál a blogra és köszönöm, hogy olvasod a pötyögéseim. A facebook oldal frissítése sajnos néha csúszik, de igyekszem majd odafigyelni a rendszerességre és a naprakész tartalomra. :)

Kemiviki írta...

Örülök, hogy egy kis örömet jelentett a hozzászólásom:)
Ha véletlenül idepottyan a könyv, ha nem akkor is megpróbálok olvasni Gaura Ágitól. Kíváncsi vagyok a könyveire, sok jót olvastam róla, mióta utána jártam picit:)

Unknown írta...

Gratulálok ehhez a nagy számhoz :) Bevallom mindig elfelejtek benézni a blogokba, így a FB-n foglak ezentúl követni! Sok sikert! Mivel én is olvasó vagyok, tuti nem adok túl a nyereménykönyveken :)

S_Bea írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
S_Bea írta...

Szia,

S_Bea névvel követem a blogot. (Moly nevem: S_Bea.)
Jó hogy készítettél nyereményjátékot, remélem most már én is felkerülök a listádra. :)

BlackXentric írta...

Szia!
Eddig nem találkoztam még a blogoddal, de most, hogy rátaláltam nagyon tetszik, és úgy gondolom követni fogom. Facebookon követem Eszter Salamon néven. 200000 látogatóig meg sem állunk :)

Shanara írta...

Akkor most már tényleg igyekszem majd naprakészen tartani a blog FB oldalát is. Nem ígérem, hogy mindig sikerülni fog, de azt igen, hogy igyekezni fogok. :)

Shanara írta...

Nekem öröm, hogy nyereményjátékot hirdethettem. Már nagyon vártam ezt a lehetőséget. :) A késői válaszért pedig elnézést, de van, amikor csak a legszükségesebb frissítéseket tudom elvégezni a blogon. Természetesen felkerültél a listára. :) Köszönöm, hogy olvasod a pötyögéseim. :)

Shanara írta...

Mindig nagy öröm számomra, ha új olvasó akad rá az oldalra. Köszöntelek az olvasóim között! Úgy látom, hogy tényleg oda kell tennem magam FB ügyben. :) Köszönöm a jelentkezésed és persze bocsánat a kissé megkésett válaszért! :)

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons