Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2015. január 29., csütörtök

Várólista - 2015. január

Novemberi és decemberi dőzsölés és dömping után januári koplalás. Igen, talán így lehetne a legjobban jellemezni azt a pangást, amely megjelenések szempontjából a januárt jellemzi. De, ahogy a közmondás is említi: a szegény ember vízzel főz - ami annyit jelent könyvmoly nyelvre lefordítva, hogy abból válogatunk, ami éppen rendelkezésre áll.

Az alábbi könyveknél azért több megjelenés történt januárban, de azok a kiadványok valahogy nem keltették fel az érdeklődésem. A végére maradt a krimi és a thriller műfaja.

A Gabo Kiadó egy kötetben jelentette meg Kyril Bonfiglioli Mortdecai trilógiáját, amely egy időnként zűrös helyzetbe keveredő szélhámos műkincskereskedőről szól. A művek Angliában már régóta klasszikusnak számítanak, kíváncsi vagyok, hogy a magyar olvasóknak mennyire fog tetszeni. Remélem, hogy nagyon. A könyvből egyébként mozifilm is készült, amelynek főszerepét Johnny Depp alakítja. A könyv is filmes borítóval került a boltokba.

Az Agave Könyvek kiadó ismét új szerzővel jelentkezett. Január végén kerül a boltokba Blake Crouch Wayward Pines című thrillere, amely az azonos című Wayward Pines-trilógia első kötete. A megjelenés különlegessége, hogy februárban érkezik a trilógia következő része, március végén pedig a befejező kötet is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons