Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2015. február 28., szombat

Várólista - 2015. február

Ez még mindig egy olyan félig hibernált hónap, már ami az új és engem érdeklő megjelenéseket illeti. Viszont a felhozatal már valamivel ígéretesebb, mint az év első hónapjáé. Annak ellenére sikerült kiválasztanom majd fél tucat jó könyvet, hogy a nagy durranásokat márciusra, de még inkább az áprilisi könyvfesztiválra időzítik a kiadók.
Egyelőre tehát be kell érni pár megjelenéssel, érdeklődő pillantással, de már lehet készíteni a pénztárcákat a nagy menetre. :)
De addig is nézzük akkor, hogy kínál ez a hónap.

Az Agave Könyvek mindig jól tervez és mindig tartja is magát a beharangozott megjelenésekhez, ha pedig közbejön valami, akkor azt jelzi. Ebben a hónapban két könyv felé kacsingatok leginkább. Az egyik Eduardo Sacheri Szemekbe zárt titkok című regénye, amely azért is érdekel, mert egyébként keveset olvasok spanyol ajkú szerzőtől. A könyvből egyébként filmet is forgattak, amely 2010-ben több kitüntetést is begyűjtött, az elismeréseket pedig egy Oscar szobrocskával koronázta meg. A könyv az 1970-es évek Argentínájába repíti vissza az olvasót és nagyon érdekfeszítő kriminek ígérkezik.
A kiadó másik, az érdeklődésemre számot tartó kiadványa Blake Crouch A pokol kapujában című regénye, amely a Wayward Pines-trilógia második kötete. A kiadó ígérete szerint március végén érkezik a befejező rész is. A trilógia egy rejtélyes thriller, így nincs semmi csodálkozni való azon, hogy érdekel. Amíg el nem felejtem: készült belőle film is, a trailer nagyon jó. :)

A Gabo Kiadó is sok újdonsággal készül az első negyedévre, februárban a következő két kötet integet felém a többieknél nagyobb hévvel.
Hiába próbált a Robert Galbraith írói álnév mögé bújni J. K. Rowling, csak kiderült a turpisság. Akárhogy is történt, a Kakukkszó siker lett - nem csak külföldön, hanem kis hazánkban is. Bár magam még nem olvastam a kötetet, de tudom, hogy sokan várják a folytatást, amely A selyemhernyó címet kapta.
Még nem biztos a februári megjelenése, de mivel a legújabb hírek szerint hamarosan érkezik a nyomdából, ezért szerepeljen itt Garth Nix Sabriel című ifjúsági regénye - már csak azért is, mert jó ideje szerepel azon a polcon, amelyeknek a külföldi megjelenéseit nagyon várom. Nem is hiszem el, hogy elérkezett végre ez az idő.

A Delta Vision kiadó nem igazán szokott nagy hírverést csapni a megjelenései körül, de mivel ők az egyik kedvencem - ráadásként régi kedvencem -, ezért soha nem felejtkezem el róluk és a kiadványaikról.
Sokat vártunk arra, hogy a korábban megkezdett, de félbehagyott Teremtő Alvin sorozat magyar kiadást még nem látott részei megjelenjenek. Ugyan itt még nem tartunk, de nagyon jó irányban haladunk, hogy ez is bekövetkezzen, hiszen rövid időn belül már az Orson Scott Card által írt hét részes sorozat negyedik része, a Vándorlegény került a boltokba - új kiadásban, tetszetős borítóval.

Erre a hónapra ennyi, de szerintem azért bőséges, igényes és sokszínű a választék. Nosza, irány a könyvesbolt, aztán következzen az olvasás!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons