Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2018. május 31., csütörtök

Várólista - 2018. május

Április - a könyvfesztivál és a könyvhét közötti hónap. Ekkor lehet számítani a könyvfesztiválos megjelenésről valamilyen ok miatt lemarad kiadványokra, valamint azokra, amelyeket tényleg erre a hónapra ütemeztek a kiadók. A lényeg, hogy megjelenés bőven akad, de a május még így is jelentősan alulmarad a megelőző és a következő hónap kínálatával szemben. Persze a szemfüles könyvmoly még így is képes észrevenni csekély hét darab könyvet, amit szívesen olvasna, pedig már így is alig van hely a könyvespolcán. És nem mellékesen az olvasásra fordítható ideje is sokkal kevesebb, de ez sem tűnik még annyira jelentős gátló tényezőnek.
Szóval a kínálat...

Az Agave Könyvek április megjelenései közül China Miéville A város és a város között című regénye keltette fel az érdeklődésem. Egyrészt mert Miéville, másrészt mert köztudott, hogy a szerző minden műfajt kipróbál és most éppen a krimit kerítette sorra. Az pedig már a korábbi posztokból is kiderült, hogy most ebbe a zsánerbe vagyok totál belezúgva, ez köt le. Nem volt tehát kérdés, hogy kell kategória a regény. 
Andrzej Sapkowski Vaják sorozata az a történetfolyam, aminek azt hiszed, hogy vége van, aztán kiserül, hogy még jön egy újabb kötet. Arról ugyan már megoszlanak a vélemények, hogy a Viharidő Vaják sorozat nulladik része vagy nyolcadik kötete, de az tuti, hogy Geralt novellák vannak benne. Szóval részemről hatalmas köszönet a PlayOn! Kiadónak, hogy napvilágot látott ez a meglepetés kötet. 
Az Európa Kiadó is kacsingat a sci-fi felé, most éppen Cixin Liu A sötét erdő című regényét dobta piacra, ami a Háromtest trilógia második része. Már az első kötetre is felfigyeltem, de azóta sem olvastam, most jön az, hogy ennek a résznek a sorsét is figyelemmel követem, aztán majd kiderül, hogy mit kezdek az infókkal.
Nem így van Benyák Zoltán Az utolsó emberig című regényével, amely tuti befutó olvasás szempontjából, mert nagyon imádom a szerző különös nézőpontját, gyönyörű mondatait és egyedi történeteit. A kötet ismét az Athenaeum Kiadó gondozásában jelenik meg.

A Libri Kiadó Insomnia kiadói sorozata az egyik kedvencem lett, sok kiadvány került közülük a polcomra. A megszokott romantikus sztorik mellett akad itt paranormális kötet is és most felfedeztem egy kissé borzongósat is. Amy Plum Álomcsapda című regénye a témája miatt érdekel. Talán pont azért, mert imádok aludni, nagyon vonz az álmatlanság témaköre és erre még rátesz egy lapáttal a rémálmok ígérete. Vigyázat, ez a kiadvány is egy sorozatkezdő kötet. 
Ugyanez a kiadói sorozat, de kissé könnyedebb műfajt képvisel J. Daniels Nyolcbetűs szavak című regénye, amely a Mocskos kis titkaink sorozat kezdő kötete. Nem folytatásos és függővéges regény, hanem egy lezárt történet. A következő sztori másik párosról fog szólni. 
A Lettero Kiadó számomra már bizonyított, mert az általuk megjelentetett és már olvasott kiadványok kifejezetten tetszettek. Ha nem olvastam el mindent, az csak a témaválasztás miatt lehetett. Lisa Scottoline Minden órában négyszer című regénye azonban megint olyan témát boncolgat, ami nagyon is kedvemre való. Imádom a pszichopatákat - mármint a könyvekben. És addig jó, amíg ott maradnak, de ott legyenek bőven.

Azt hiszem elég vegyesre sikerült most is a válogatás, de így van ez, ha valaki sokat válogat - vagy inkább nem válogat és mindent olvasni akar. A következő hónapban igyekszem majd összesíteni a könyvheti megjelenéseket - nem lesz egyszerű.
Addig is: nézelődjetek, vegyetek könyveket és olvassatok sokat! 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons