Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2014. május 12., hétfő

Polcra került - 2014. április

Az vesse rám az első követ, akinek a könyvfesztivál hónapja megszállott könyvmoly létére nem okozott magánkönyvtár növekedést. Ha mindenki magába tekint és igazságosan jár el, akkor nagy az esélyem az életben maradásra, valamint arra, hogy nem fogom egy kőhalom alatt kilehetni a lelkem. Helyette inkább a könyvhegy miatti egészségkárosodás veszélye áll fenn. :)


Szóval azzal kezdődött az egész, hogy a Delta Vision kiadó a tavalyi év végén meghirdette a Delta Vision Könyvroham elnevezésű akcióját, amelynek a legoptimálisabb kihasználásával kapcsolatos szervezkedés azonnal megkezdődött, de a gyümölcse csak ebben hónapban ért be és került learatásra.
Innentől kezdve pedig kár szépíteni a dolgot, mert nincs mit szépíteni: összesen kilenc regényt (tíz kötet) hozott a futár. Nem részletezném mindegyiket, mert a mellékelt kép szerintem önmagáért beszél. A Végzet hajójáról mégiscsak külön említést teszek, mert erről a könyvről hamarosan regélni fogok.
Annak az olvasónak, aki egyébként is szereti a kiadó könyveit - én pedig ebbe a kategóriába sorolom magam -, kihagyhatatlan egy ilyen akció, amely során jelen esetben 1.250,- Ft/kötet áron (ez a legnagyobb akciós csomag árkategóriája) jutottam hozzá az új megjelenésekhez és a már korábban kinézett régebbi kiadásokhoz.



A karácsonyi megjelenésekből elég szép mennyiséget juttatott el hozzám az ekultura.hu oldal szerkesztősége, amelyet az ütemezett olvasások alaposan leapasztottak, gondoskodni kellett tehát az utánpótlásról, amelyre kiváló lehetőséget biztosított a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál és a rengeteg új kiadvány. A végeredmény szintén magáért beszél. Az Ónix és A Rovásember ugyan nem friss megjelenés, a többi drágaság viszont tényleg a Könyvfesztiválról jött haza velem.


Nem csak az ekultura.hu oldal tisztelt meg a recenzió írás lehetőségével, hanem egyes kiadók is, illetve legnagyobb örömömre egy szerzői megkeresés is érkezett hozzám, mégpedig egy másik író ajánlása miatt, ami külön nagy öröm a számomra. Victoria Schwab első regénye, Az Archívum elvarázsolt, a folytatás, amely a Felszabadulás címet viseli, pedig csak elmélyítette a szerelmem a sorozat iránt. Az Agave Könyvek gondozásában megjelent Lolito című regényt jelenleg olvasom, a Ragnarök olvasása pedig hamarosan következik.





Az, hogy a hónap elején már bevásároltam és sok mindent kaptam, nem akadályozott meg abban, hogy a Könyvfesztiválon ne laposítsam le a pénztárcám. Az Archívumot nem hagyhattam ott, a Bábel fiait még dedikáltattam is, a Brasyl-t nagyon jó kedvezménnyel sikerült megvennem, a Sötét Hórusz alkalmi vétel volt, a Vigyázz rám című Karen Rose könyvet pedig szintén kénytelen voltam hazahozni.


Összesen 24 db kiadvány, azt hiszem - a könyvespolcommal ellentétben - én nem panaszkodhatok. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons