Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2014. május 31., szombat

Várólista - 2014. május

Könyvfesztivál után és könyvhét előtt, de semmiképpen sem jó könyvek nélkül - erről a kiadók azért gondoskodtak. Ha nincs is akkora választék, mint az előző hónapban és valószínűleg lényegesen kevesebb, mint amire a következő hónapban számíthatunk, de azért most is volt miből választani.
Nézzük, hogy mely könyvek keltették fel ebben a hónapban az érdeklődésem.

Úgy néz ki, hogy a májusi kínálatban a sci-fi műfajába tartozó könyvek vezetik nálam a listát. Nagy örömömre folytatódott John Scalzi Vének háborúja sorozata. A lázadás hangjai ugyanabban a világban játszódik, mint a többi rész, de a főszereplők nem ugyanazok, és maga a könyv is úttörőnek tekinthető bizonyos szempontból. Egyébként pedig már olvastam és nagyon jó! Az Agave Könyvek kiadó még egy sci-fi folytatást megjelentetett a hónapban: ezúttal is a külföldi megjelenéssel azonos napon került ki a nyomdából Jeff VanderMeer Kontroll című regénye, amely a Déli Végek-trilógia második kötete. 
A film a mozikban, a könyv a boltokban és az olvasók kezében: a GABO Kiadó májusban elhozta nekünk Szakurazaka Hirosi regényét, A holnap határát. Nagyon kíváncsi vagyok a könyvre.
Orson Scott Card hatalmasat alkotott a Végjáték című regényével és azonnal a szívembe lopta magát, amikor elolvastam - nagy szerencsémre a már új kiadású - regényt. Vártam is a folytatást, de csak nem akart érkezni, aztán a filmmel egyidőben újra megjelent a könyv egy másik kiadónál és most itt a folytatás, A holtak szószólója - ezúttal is átdolgozott szöveggel, új fordítással.
A legkevesebb hírverést Alfred Bester Az arcnélküli ember című regénynek megjelenése körül észleltem, de most hangos szóval hirdetem, hogy a könyv kapható. Az sem mellékes, hogy a kötet egyben a MesterMűvek sorozat egy újabb kiadványát is jelenti. Szerintem már épp ideje volt, hogy halljunk róla.

A krimi és thriller kedvelők is kedvükre csemegézhetnek a május kínálatban. Az én érdeklődésem Gilian Flynn új regénye, a Sötét helyek keltette fel leginkább. Imádtam a szerző másik könyvét , a Holtodiglant, ezért nem kérdés, hogy erre is nagyon kíváncsi vagyok. Tutira olvasni is fogom.
Harlan Coben nagyon termékeny krimi szerző, az új története is menetrendszerűen érkezett, ezúttal a Nincs több esély című regénye került a boltokba. Az utóbbi években elég sokat olvastam a szerzőtől, ezért lehet, hogy ezzel a kötettel várok egy picit, de mindenképpen jegyzem vele kapcsolatban az érdeklődésem.
Az Athenaeum Kiadó újabban pici, kézreálló formátumban jelenteti meg a krimijeit. A kötetek borítói és a színviláguk mindenképpen egyediek és a történetek is annak tűnnek. Alex Marwood A sátán lányai című regénye nem mindennapi olvasnivalót ígér. Nem mondom, hogy azonnal, de úgy érzem, hogy olvasni fogom majd a regényt.

Az előző hónapi megjelenések közül kimaradt Scott Westerfeld Góliát című könyve, amely egyben a Leviatán-trilógia befejező kötete is. Most pótolom a figyelmetlenségem miatti elmaradásom.
Amanda Stevens Sírkertek királynője sorozatának köteteit eddig is nagyon szívesen olvastam, és most végre itt a harmadik része, A próféta. Már alig várom, hogy a kezembe foghassam és a szellemek világa, illetve az általuk jelentett fenyegetés megborzongasson.
Rachel Vincent írásait nagyon kedvelem és bár a Sikoltók sorozata nem a kedvencem, elég sok logikátlanságot tartalmaznak a kötetek, de attól még olvasom, mert a mitológiája nagyon tetszik. Arról nem is szólva, hogy állítólag ez a rész, a Lélekőrzők nagyon jó. Hmm... majd meglátjuk.
Az Agave Könyvek kiadó a sci-fi mellett egy nagyon különleges, a kiadó megszokott stílusától merőben eltérő könyvvel jelentkezett a hónap utolsó napjaiban: Seth MacFarlane Hogyan rohanj a vesztedbe című regénye egy western történet, amely egyben a humor forrása is. A regényt az a MacFarlane írta, aki az alig egy hét múlva mozikba kerülő film forgatókönyvét is írta, valamint a filmet rendezte és még a főszerepet is magára osztotta. Hogy ismerős a neve? Nem véletlen. Ugye a Ted-ről mindenki hallott? :D

Nos, ennyi a májusi kínálat a részemről. Lehet válogatni. :)
Hamarosan pedig következik majd az a bejegyzés, amelyben bevallom, hogy a felsoroltak közül melyik került a polcomra. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons