Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2016. április 1., péntek

Várólista 2016. március

Itt a tavasz, és a kiadók is jobbnál-jobb kötetek megjelenéseivel kedveskednek az olvasóknak. Kell ennél több és jobb? Főleg, hogy lassan már a szabadban is lehet olvasni.
Mi az e havi kínálat, amelyből kedvünkre válogathatunk? Minden szinten, szinte minden. Na jó, ez a szlogen nem pont erről szól, de lényeg érthető: mindegy, hogy milyen műfaj a kedvenced, mert biztosan találsz kedvedre valót az újdonságok között. Ha pedig mégsem, akkor biztos vagyok benne, hogy akad még beszerezni való a korábbi hónapokban boltokba került kiadványokból.

Az Agave Könyvek kiadó márciusra tervezett megjelenései csak egyféleképpen jellemezhetőek: a kínálat pazarra sikerült. A borítók szemet gyönyörködtetőek, és a beltartalom is kifejezetten érdekesnek, igényesnek ígérkezik.
Robert Jackson Bennett legújabb regénye, a Lépcsők városa halott istenekről és eltemetett múltról szól. Mindez pedig egy rejtélyes és lenyűgöző városban játszódik, ahol a lépcsők a semmibe vezetnek, a sikátorok a múltba nyíló átjárókká váltak, az utcákon pedig nyomtalanul tűnnek el a bűnözők.
A fekete férfi című regény újabb mérföldkövet jelent Richard Morgan életművében. A díjazott sci-fi egyszerre ígérkezik izgalmasnak és elgondolkodtatónak.
Amikor már végleg feladtam a reményt, hogy olvashatom a Halhatatlan trilógia befejező részét, akkor történt meg a csoda. Nagy örömömre végül mégis megjelenik Alma Katsu különleges szerelmi történetének harmadik része A szakadék címmel. Végtelenül kíváncsi vagyok, hogy miként fog végződni Lanore, Adair és Jonathan szokványosnak semmiképpen sem mondható története.

A Gabo Könyvkiadó elhozta nekünk Emily St. John Mandel filozofikus gondolatokat is bőven tartalmazó, posztapokaliptikus, számos díjat nyert regényét, a Tizenegyes állomást. A történet ígéretesnek tűnik, én pedig nagyon kíváncsi vagyok a tartalmára.
Az egyik magyar szerzőm Benyák Zoltán, akinek regényeit nem is kedvelem, hanem egyenesen imádom - szóljon az a sors kiszámíthatatlanságáról, az idő végtelenségéről, vagy a csavargók életéről. A nagy illúzió témája ezúttal az elmúlás. Nem kérdés, hogy a regény számomra kötelező darab: beszerzés és olvasás szempontjából is. A regényt ezúttal az Athenaeum Kiadó kínálatában kell keresnünk. 
Louise o'Neill Örökké a tiéd című regénye egy olyan világba vezeti el az olvasókat, ahol a nők már nem természetes úton születnek, és egyetlen céljuk a férfiak kiszolgálása: lehetnek feleségek, szeretők, vagy tanárok. A történet komorsága állítólag vetekszik Orwell 1984 című regényének lélekre telepedő borús és melankolikus hangulatával. A megjelenést a Tilos az Á Kiadónak köszönhetik a hazai olvasók.

Nem mindenkinek és mindenkor van azonban igénye elgondolkodtató, a lelket megterhelő történetekre - néha a könnyed kikapcsolódás sokkal jobban esik. Éppen ezért van helye a listámon Vivien Holloway Tolvajok kézikönyve című írásának, amely a Winie Langton történetek negyedik - bár ezúttal is eléggé vékonyka - kötete. Az újabb kaland ezúttal is a Főnix Könyvműhely gondozásában jelent meg.
Janet Evanovich és Lee Goldberg összeállt, majd együtt létrehozták Nichoas Fox és Kate O'Hare elképesztő párosát, akik együtt erednek a legjobban keresett bűnözők nyomába. A sorozat második kötete, A nagy hajsza ezúttal a Fehér Ház szakácsának kézre kerítéséről szól. A sorozat magyar megjelenését a Maxim Könyvkiadónak köszönhetjük.

Ennyi lett volna erre a hónapra. De áprilisban Könyvfesztivál, lehet készíteni a pénztárcákat. 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons