Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2016. június 2., csütörtök

Janet Evanovich - Lee Goldberg: A nagy hajsza (Fox és O'Hare 2.)

Véleményem szerint egy sorozat első részében leírtak általában arra elegendőek, hogy az olvasó megismerkedjen az adott világgal, a szereplőkkel, az alapszituációval, valamint éppen csak belekóstoljon abba, hogy mire is képes az adott mű szerzője, vagy éppen szerzői. Nincs ez másként a Fox s O'Hare sorozattal sem, mert ugyan az első kötetet nézve Evanovich és Goldberg egy nagyon ötletes és mozgalmas történetet hozott létre, de érezni lehetett, hogy kettőjük és a főszereplő páros részére ez még csak a kezdet, mondhatni a bemelegítés. Az ösztöneim megint csak jól működtek, mert bizony a második rész még jobban sikerült, mint az előzmény.

Értékelés: 10/10
Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Kiadói sorozat: Dream válogatás
Kiadás éve: 2015.
Terjedelem: 328 oldal
Borító ár: 2.999,- Ft
A mű eredeti címe: The Chase
Fordította: Komáromy Zsófia
Sorozat: Fox és O'Hare
Előzmény:
1.) A nagy zsákmány
Folytatás:
3.) A nagy meló
4.) The Scam
5.) The Pursuit
Műfaj: krimi, kaland, humor
Kate és Nick sikerrel vették az első közös munka jelentette akadályt, a feladat végrehajtása mindenki megelégedésére szolgált. Na jó, talán Kate morgott egy kicsit, forrongott a benne csordogáló zsaruvér, de azért ő is élvezte a helyzetet: kiiktattak egy magát elérhetetlennek tartó bűnözőt. Az élet viszont nem állt meg: Nick továbbra is az egyik leginkább keresett bűnöző, Kate pedig az őt továbbra is megszállottan üldöző FBI ügynök - legalábbis a nyilvánosság előtt. A háttérben ugyanis újabb ügy vár rájuk: ezúttal egy lehetséges diplomáciai bonyodalmat kell elsimítaniuk azzal, hogy visszaszerzik a Smithsonian Intézetből eltulajdonított bronzkakast, amit az Egyesült Államok éppen most akar visszaszolgáltatni Kínának. A bökkenő csak az, hogy az eredeti bronzkakas Carter Grove tulajdonában van, aki nem más, mint a Fehér Ház volt kabinetfőnöke, jelenleg pedig egy nemzetközileg is elismert, elit zsoldossereget működtető cég vezetője.

Ez a sztori már az elején egy nagyon jó svindlinek nézett ki, de csalódtam volna, ha a két szerző beéri annyival, hogy Nick és Kate egyszerűen csak átejti és kicselezi az eléggé dörzsölt műtárgytulajdonost. Persze most is csak ámultam és bámultam, hogy miként is fogott neki a hírhedt svindler az akciónak, a szükséges csapattagok összeboronálásának, illetve hogyan is hajtotta végre a feladatot, de éreztem, hogy ebben a regényben több van, mint "csak" ennyi. A terv egyébként fantasztikus volt, a kivitelezés nem kevésbé, az alakítások pedig egyenesen parádésak - Kate apjának belépőjét és monológját szerintem soha nem fogom elfelejteni és ahányszor csak eszembe jut, mindig mosolyognom kell. Az a pici kis hiba pedig, ami véletlenül becsúszott ebbe a zseniálisan összerakott tervbe, csak még érdekesebbé tette a továbbiakat - mert innentől vált igazán izgalmassá minden.

Nicholas Fox egy erős ellenféllel találta magát szemben Carter Grove személyében, aki mellett rendesen fel kellett kötnie azt a bizonyos fehérneműt, mert a volt kabinetfőnök nem csak eszes és mindenre elszánt, hanem ráadásként egy egész zsoldossereg is lesi a parancsait. Na, de Nick pont az a fajta, akit a kihívás éltet és minél nagyobb a kihívás, ő annál inkább elemében van. Ennek a végeredménye pedig egy elképesztő hajsza, amely Amerikától Skóciáig, később Kínáig tart, és még számtalan más helyszín is szóba jön.

Komolyan mondom, hogy ez a sorozat és annak minden része egyszerűen üdítő hatással vannak rám. A történet nagyon olvasmányos, elképesztően mozgalmas, zseniálisan összerakott, és még humoros is. A két főszereplő nagyon jó párost alkot, akik akaratlanul is hatással vannak egymásra, és miközben a feladatukat teljesítik, csak úgy szikrázik közöttük a levegő. Véleményem szerint ez egy olyan fűszer az egyébként is majdnem tökéletes egyvelegben, ami egyedivé teszi a végeredményt - a Nick és Kate közötti vibrálás nélkül is élvezhető lenne az egész, de ezzel együtt... hmmm...

Áh, nem is ragozom tovább, mert a végén már megint túlpörgöm a rajongást és a kapott élményt. Maradjunk annyiban, hogy aki egy ötletes, mozgalmas és humoros sztorit akar olvasni, aki szeretne egy nagyon jót szórakozva kikapcsolódni, annak tökéletes választás ez a sorozat, de ez a regény mindenképp. Akár önállóan is olvasható, de tény, hogy az előzményeket ismerve igazán élvezetes a tartalma. 

Ennyi lelkesedés után mi legyen a pontozás végeredménye? Talán az, hogy megkapja tőlem a maximális pontszámot, képes kifejezni, hogy mennyire hatott rám üdítően ez a kötet és mennyire sikerült elfeledtetni velem a napi problémákat. Szerintem megérdemli. Ahogy azt is, hogy minél többen olvassák ezt a sorozatot!

Már csak egy dolog hiányzik a teljes és totális boldogságomhoz: a folytatás. Remélem, hogy minél hamarabb a kezemben tarthatom és olvashatom azt is. Aztán pedig folytatódhatna a Szingli fejvadász sorozat is, az még boldogabbá tenne, mondhatni mennyei örömöket okozna. Ugye szerintetek sem kívánok elérhetetlen dolgokat? Mindig is állítottam, hogy nekem az apróságok is nagy örömet okoznak. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons