Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2017. március 30., csütörtök

Várólista - 2017. március

Megérkezett a tavasz, ébredezik a természet - és a kiadók is. Bár ez még nem az igazi, mert a nagy durranásokat mindenki az áprilisi könyvünnepre, a Nemzetközi Könyvfesztiválra tartogatja. Persze így is elég bőséges a kínálat és mindenki kedvére válogathat a neki tetsző kiadványok közül. Ezt tettem én magam is.

Ha már tavasz, akkor kezdjük a romantikus érzelmeket középpontba helyező kötetekkel, amelyek között szintén sokféle akad. Igyekeztem nem a legrózsaszínesebb, leginkább cukormázas regényeket kiválasztani, hanem azokat, amelyek izgalmat és talán még újdonságot is jelenthetnek - már csak azért is, mert ezeket sokkal jobban kedvelem.

Brittainy C. Cherry az Elements sorozatának - vagy ahogy magyarul hívják: Az vagy nekem - első kötetének olvasása emlékezetes élmény maradt a számomra. Most a Tűzeső címet viselő második részt jelentette meg a Libri Kiadó. Remélem, hogy lesz olyan élvezetes és egyedi, mint amilyennek az előzményt - ami egyébként teljesen különálló történet - találtam.
Jay Crownover Az utcák királya című regénye a Welcome to the Point sorozat második kötete, amely az előzményekben már valamennyire megismert Race története. Nagyon kíváncsi vagyok a nehezebbik utat választó úrifiú sztorijára. A sorozat köteteit a Harlequin Magyarország hozta el a magyar olvasóknak, Remélhetőleg a harmadik rész is hamarosan a boltokba kerül.
A Halhatatlanok alkonyat után sorozat a hamvaiból támadt fel, amikor a tavalyi évben az Athenaeum Kiadó átvette a megjelentetését. Bár a Lothaire története, a Vámpírbosszú nem nyerte el a tetszésem, mégis nagyon vártam Kresley Cole következő írását, amely egy spin off sorozat az eredeti sorozaton belül. Az Árnyak Hercege a Dacianók sorozat első kötete és figyelembe véve, hogy négy herceg tartozik a dákok családjához, nagy valószínűséggel még további három kötetre számíthatunk majd.

Némi kitérőt követően John Scalzi ismét sci-fi regénnyel jelentkezett, amely egy űropera sorozat első kötete és az Az összeomló birodalom címet kapta a magyar keresztségben. Gondolom azon már senki sem lepődik meg, hogy a regényt az Agave Könyvek kiadó hozta el a magyar olvasóknak.
Ugyancsak az Agave Könyvek kiadó kísérletező kedvének köszönhetően vehették a magyar olvasók a kezükbe Cinda Williams Chima Lángvető című regényét, amely a Megrendült királyságok trilógia első része. A kötet elképesztően gyönyörű borítót kapott, legalább fél órán keresztül nézegettem elmerülten. Remélhetőleg a történet is ennyire magával ragad majd és akkor minden nagyon rendben lesz.
Hihetetlen, de igaz, végre időpontot kapott és most már tényleg biztosra ígéri a Delta Vision kiadó Abraham Merritt Istár hajója című kötetének megjelenését. Ez bizony egy olyan hajó, amely valahol nagyon eltévedt, az utasai pedig már régóta várakoznak arra, hogy utazhassanak vele az élmények tengerén. Reméljük, hogy tényleg így is lesz.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons