Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. május 20., vasárnap

Borsodi Molyklub: Az első molytalálkozó

Kb. 10 hónappal ezelőtt alakult meg a Borsodi Molyklub, amolyan félhivatalosan. Akkor a Harry Potter utolsó részének megtekintését tűztük ki célul. @borga létrehozta rá az eseményt, amelynek részletes leírása itt olvasható. A találkozón és a mozizáson csak négyen vettünk részt, aztán pedig valahogy elmaradtak a további szervezések. Persze magunk is kezdő és néha nem is igazán aktív Molyok voltunk, így nem is igazán erőltettük a továbbiakat.
Amiért felhoztam az egészet, az tulajdonképpen a névválasztás mikéntje és a szlogenünk megszületése. Igen, mert olyanunk is van:
"Borsodi Klub – Az élet molyos oldala".
Az eltelt időszakban azonban friss vér áramlott városunkba @icu79 személyében, aki az egyik kollégánk feleségeként került Miskolcra. Idén tavasszal kezébe is ragadta a szervezés nem igazán hálás fealadatát és megkezdte az első igazi borsodi molytali szervezését. Nem volt egyszerű dolga. Az időpont kiválasztása mindig is a legnehezebb feladat. Poztívumként kell értékelni, hogy érdeklődés legalább volt a Molyok részéről. Kezdésként két időpontjavaslat merült fel. Hirtelen ötletként úgy döntöttünk, hogy mind a kettőt megtartjuk és mindenki arra a találkozóra jön el, amelyikre tud. Így esett a Borsodi Klub első molytalálkozójának időpontja 2012. május 19-ének délutánjára.
A találkozóra 15:00-kor a Városháztér virágórájánál került sor. Itt találkozott először össze @borga, @icu79, @kisginny, @matraimelinda, @sanona, @Szávitri, @TabulaRasa, @teufelin és jómagam, @Shanara. A biztonság kedvéért még vártunk egy negyedórát, hogy a későkre is tekintettel legyünk, fényképet is készítettünk, hogy megörökítsük az eseményt, majd elindultunk a Szomjas Szerda lefoglalt terme felé.

A molytali résztvevői:
(hátsó sor balról) @borga, @TabulaRasa, @icu79,
(első sor balról) @sanona, @teufelin, @kisginny, @Szávitri és @matraimelinda
A fényképről én, @Shanara hiányzok, mert a gépet én fogtam. :)
Zajos lány/nőcsapat voltunk az már biztos. Keltettünk is némi feltűnést az eléggé kihalt sétáló utcán végigvonulva. Bevallom, hogy hiányoltam a fiú/férfi borsodi molyokat. Ha nem is túl sok, de legalább 1-2 résztvevőre számítottunk az erősebbik nem részéről is. Ez most nem így alakult. Majd legközelebb. :)
A Szomjas Szerda nevű helyhez megérkezve az első dolgunk természetesen az volt, hogy igényünknek megfelelően átrendeztük a termet, illetve igazi molyokhoz méltón lekapdostuk a polcokról az egyébként nagyon különleges könyveket.
Az igazi ismerkedés is megkezdődött. Kezdtük azzal, hogy kinek mi is a kedvenc könyve. Természetesen többször elkalandoztunk, ahogy ez már csak lenni szokott, de mindig sikerült visszatérnünk a megkezdett témához. Ja, és persze mindenkinek újabb és újabb kedvenc könyvek jutottak eszébe.
A kedvencek után következett a másik véglet, az utált könyvek. Itt sem fogtuk vissza magunkat. Mindenki bőven kifejthette a véleményét, a nemtetszését. Megbeszéltük mindenki aktuális olvasmányait. Elhangzottak tippek: ezt olvasd el, ezt pedig inkább a kezedbe se vedd. Elhangzottak javaslatok különböző kihavásokhoz is.
@icu79 elhozta a Vámos Miklós könyvek sorsolásán nyert könyvét, amely a "bár" címet viseli és amelyet az író dedikált is neki. Természetesen megcsodáltuk.
Aki ismer, az ismeri a fanatizmusomat is a könyvek és az olvasás kellékei iránt. Én a Koobe Classic típusú könyvolvasómat és a BookGame könyvtartó állványomat vittem el a találkozóra. Nagy örömömre mindkettő számot tartott a molyok érdeklődésére is.
@Szávitri mesélt nekünk a Debreceni Molyklub életéről, mert ő annak a klubnak is aktív tagja, illetve megmutogatta Molyos könyvjelzőit.
Elsőként @TabulaRasa köszönt el tőlünk, mert várta otthon kislánya és anyai teendői. A többiek kitartottak egészen a végéig. Közel 5 órát töltöttünk el egymás társaságában és nagyon jól éreztük magunkat.
Nem felejtkeztünk el tiszteletbeli tagunkról, @Nita_Könyvgalaxisról sem, akinek köszönhetően felpörögtek az események és létrejött ez a találkozó. Úgy is mondhatjuk, hogy ő volt a molytali katalizátora. Sokat emlegettük, reméljük, hogy ugyanennyit csuklott is a délután folyamán. :))
Meglepetést is tartogatott a találkozó, mert mindenki kapott egy, kifejezetten erre az alkalomra készített könyvjelzőt, amely @icu79 ötlete volt, a megvalósítás pedig @borga érdeme.
A délután fergetegesre sikeredett. Csak úgy rohant az idő. A találkozón megjelent molyok életkora elég széles skálán mozgott, mégis rengeteg közös témát, érdeklődésre számot tartó felvetést beszéltünk meg.
Folytatás mindenképpen lesz, mert a jelenlévők erre határozottan igent mondtak. Ugyan a következő alkalommal nem mindenki lesz jelen, de reméljük jönnek új tagok, akikkel lehet még ismerkedni.

A következő molytali időpontja: 2012. június 23. 15:00.
A részletek (találkozó helye, ücsörgés, beszélgetés helye) majd később kerül pontosításra.

Borsodi Molyok, gyertek el minél többen! Ismerjük meg egymást!



7 megjegyzés:

Szilvamag írta...

ÓÓÓ de kár, hogy nem vagy rajta a képen!!:(

Shanara írta...

Nem véletlen. :) Nem vagyok igazán fotogén alkat. Nem is szeretem, ha fényképeznek. Készült egyébként olyan kép is, amelyiken én vagyok rajta, de arról @borga hiányzik.

Névtelen írta...

na, gyerünk csak felrakni a másik képet is, amin rajta vagy! :)
jól beszámoltál a napról, ügyi vagy

Shanara írta...

Nem, nem! Határozottan ellenállok. :)) Nincs másik fénykép.

Nita írta...

Örülök, hogy jól sikerült a találka, nagyon klassz a könyvjelző! :) És annak külön örülök, hogy emlegettetek, ígérem egyszer ellátogatok hozzátok. :)

Shanara írta...

Azt hiszem, a többiek nevében is nyugodtan kijelenthetem, hogy nagy szeretettel fogunk fogadni és örülünk, ha meglátogatsz majd minket. :DD Ha az infóim nem csalnak, akkor Debrecenben is számítanak a látogatásodra.

Nita írta...

:)
Igen, oda is be vagyok ígérkezve egy ideje, lassan végigjárom az országot. :))

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons