Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. augusztus 22., szerda

Nalini Singh: Angyalkard (Angyali vadász 4.)

Nalini Singh minden könyve jó, de az Angyali vadász sorozatát jobban szeretem, mint a másikat. Ugyanazon párocska folytatólagos kalandjai jobban bejönnek nekem, mint az ismerjünk meg minden könyvben új párocskát. Persze azokat is elolvasom, de akkor is... Szóval ezért kedvelem jobban az Angyali vadászt.
Szomorúan tapasztaltam, hogy Raphael és Elena történetei részről részre egyre laposabbak lettek. Mintha kifogyott volna az írónő a jó kis ötletekből. Ettől függetlenül vártam a sorozat következő részét. Nem tudtam eldönteni, hogy örüljek-e vagy sem, hogy a 4. részben nem Raphael és a vadász, hanem a Hetek vezetője, Dmitri a főszereplő. Sebaj, gondoltam, majd meglátom, hogy mi lesz belőle.

Dmitrit nem igazán kedveltem meg az előző kötetekben. Bár a munkáját jól végzi, de a természete nekem nagyon nem volt szimpi. Nagyon kegyetlennek és lélektelennek tartottam. Nem hozott lázba, hogy róla olvassak, de a kritikák olyan jók voltak és ugye sorozatot nem hagyunk félbe, ha nem muszáj. Belevágtam hát az olvasásba.
Raphael és Elena Japánban. Dmitri őrzi a házat New Yorkban és ügyel a rendre. Ebbe a rendbe pedig nem illik bele egy fiatal vámpír levágott feje. Ez alapból a Céh hatáskörébe tartozik, de Dmitri érzi, hogy a levágott fej a számára hordoz valami információt. A Céh Honort küldi segítségnek a feladat megoldásához. Honort, akit csak pár hónappal azelőtt mentettek ki a vadászok egy vámpírbanda karmai közül, ahol két hónapot sínylődött. Még mindig nem állt talpra. Fél a vámpíroktól. Nagyon. Dmitrihez már kisgyerek kora óta vonzódik. Ezt a vonzódást még a félelem sem tudja elnyomni benne.

Amennyire tartottam ettől a kötettől, annyira kellemesen csalódtam benne. Raphael és Elena nem is hiányzott annyira, amennyire számítottam rá. Dmitri, Honor és a nyomozás teljesen kitöltötte az eseményeket. A szöveg jelentős része visszaemlékezés. Dmitri emlékei még emberi létének korszakából és az átváltozás utáni közvetlen időszakból. Az emlékeket Honor ébreszti fel az idős vámpírban. Élveztem ezeket a néhol pár mondatos, máshol akár több oldalas visszaemlékezéseket, amelyeket olvasva lassan körvonalazódott Dmitri jelleme. Persze sejtettem én már a könyv negyedénél, hogy mi lehet majd a kapcsolat Honor és Dmitri között. Nem okozott egyáltalán meglepetést, de minden elismerésem az írónőé, mert még ennek ellenére is végig érdekes volt ez a vonal és tényleg frappánsan oldotta meg a vége történéseket.
A másik dolog, amit nagyon élveztem a történetben, hogy nem volt benne töményen szex, hanem a nyomozásra helyeződött a hangsúly. Amikor a könyv 80%-a nyomozás, az nekem nagyon bejön.
Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog ez a könyv, de tetszett. Dmitri kegyetlen jellemének élei is kerekedtek valamelyest. Egészen megkedveltem az idős vámpírt. Bár a kedvenceim továbbra is inkább az angyalok. Ebben a részben pedig a leginkább ez Illiumra vonatkozik.

A magyar borító továbbra is csodaszép. Élvezet nézegetni, jól illik a sorozatba. A külföldi megjelenések közül nekem az a borító tetszett, amelyiket el is hoztam. Az, amelyiken Dmitri szerepel, már nem tetszett annyira.

Mit bizonyított nekem ez a kötet? Nem fogyott ki az írónő az ötletekből, van még benne spiritusz bőven. Nem bántam, hogy Raphael és Elena a háttérbe szorult egy kicsit és jobban megismerjük a többi szereplőt. Jöhet a következő is. :)



Pontszám: 9 pont
Kiadó: Egmont-Hungary Kft.
Kiadás éve: 2012.
Terjedelem: 440 oldal
A mű eredeti címe: Archangel's Blade
Előzmény: Angyalvér, Angyalcsók, Angyaltánc
Folytatás: Angyalárny
Sorozat: Angyali vadász
Sorozathoz illeszkedő novellás kötetek: A sötétség angyalai, Angyali szárnyalás
Forrás: magánkönyvtár (vásárlás, 2012.)

2 megjegyzés:

Niki írta...

Jaj de jó. :o) Örülök, hogy tetszett! Megkönnyebbültem :oP

Shanara írta...

Igen, nagyon tetszett! :D Nem számítottam rá, hogy ennyire be fog jönni. Féltem Dmitritől, de úgy látszik, hogy megfelelő nő kezében még ő is kezelhető. :)

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons