Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. április 13., szombat

Várólista - 2013. április

Ez a hónap a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hónapja, amelynek megrendezésére ebben az évben már a huszadik alkalommal kerül sor. A könyvkiadás eme nemes ünnepe a kiadókat is jobbnál-jobb könyvek megjelentetésére ösztönzi és bizony sok kiadó erre a hónapra időzíti az igazán különleges kötetek bemutatását. Ugye nem kell ecsetelnem, hogy ez egy részről nagyon jó hír, ugyanakkor elkeserítő is a könyvmolyok számára. Tobzódhatunk az új és szuper kötetekben, ugyanakkor pénztárcánk látványos fogyókúrában részesül a hónapban és persze hiába sírnak a könyvespolcokon sorakozó olvasatlan könyvek, mert egy ideig esélyük sem lesz az új szerzemények mellett.
Nem egyszerű összeszedni a Könyvfesztiválra tervezett megjelenéseket, mert eléggé elszórtak az információk, de azért sikerült felcsipegetnem és összegyűjtenem néhányat. A választás nem volt egyszerű és a lista sem rövid. Én ezeket a köteteket várom, Nektek pedig jó válogatást.


Hannu Rajaniemi: Fraktálherceg
Nem mondom, hogy az író minden mondatát értettem, amit az első kötetben szerepeltetett, de igyekeztem. Az, hogy a technika leírása kifogott rajtam, csak azt bizonyítja, hogy újra el kell olvasnom majd az első könyvet. De a folytatás, azaz ennek a kötetnek a megvásárlása nem kérdés, hanem eldöntött tény. A Könyvfesztiválon ez könyv lesz az első, amiért hajlandó leszek elővenni és kinyitni a pénztárcámat. Természetesen ott fogok sorakozni a dedikáláson is! :)
Fülszöveg: Jean le Flambeur, a Naprendszer legtehetségesebb mestertolvaja élete egyik legnehezebb munkájára készül. A Schrödinger-doboz, amelyet megpróbál feltörni, valószínűleg a szabadulását rejti… vagy mégsem? A helyzetet nem könnyíti meg a nyakára küldött fejvadász sem, az űrhajóját pedig eleven falja fel egy másik ellenség. Eközben a Föld utolsó városában, ahol a mesék tiltottak, a dzsinnek pedig valódiak, egy fiatal lány megpróbálja visszanyerni a családja jóindulatát: ez az egyszerű feladat azonban rendkívül hamar egy életveszélyes játszma közepébe sodorja. 
Hannu Rajaniemi a Kvantumtolvaj folytatásában visszatér sziporkázóan ötletes univerzumába, ahol Jeant és Mielit ismét rendkívüli helyszínek, fontos válaszok és még nagyobb horderejű kérdések várják.
Kiadó: Ad Astra
Terjedelem: 
Teljes ár: 2.990,-
Megjelenés: 2013. április 18.



Rachel Vincent: Pride - Falka (Vérmacskák 3.)
Imádom ezt a macskafalkát, imádom az írónő stílusát. Reménykedtem benne, hogy az idén is két kötet fog megjelenni és a tavaszi megjelenés függvényében elképzelhető, hogy a reményem valósággá válik. (Update: a sorozat 4. kötete, a Prey már a fordítónál van! ) Azonnal kell és biztosan nem fog sokáig olvasatlanul a polcon heverni kategóriába tartozik a könyv. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam, amit tudni kell. :)
Fülszöveg: Nagyon remélem, hogy a macskáknak tényleg kilenc élete van. Eljárás alatt állok, a tét az életem. Tévesen, de azzal vádolnak, hogy megfertőztem egykori ember barátomat, majd megöltem, hogy eltüntessem a bizonyítékot. Embert megfertőzni a három főbenjáró bűn egyike. A másik kettő a gyilkosság, és a titkaink kifecsegése. Háromból kettő. Nekem végem. És ráadásul a hegyekben egy vad kóbor garázdálkodik: egy riadt, tizenéves nőstény macskát kerget. Nekünk kell először megtalálnunk, mielőtt a nyakunkra hozza az embereket. A szerelmem, Marc segítségével, úgy hiszem, meg tudom menteni a sebezhető lányt a nagyratörő kóbortól, és a Területek Tanácsának játszmáitól is. Amennyiben a saját peremet túlélem…
Kiadó: Könyvmolyképző
Terjedelem: ?
Teljes ár: 2.999,- (puha borítós) / 3.999,- (kemény borítós)
Megjelenés: 2013. április 18.


Scott Westerfeld: Behemót
Az előző kötet végén a kiadó tavaszra ígérte a folytatást. Tavasz van (legalábbis a naptár szerint) és itt a folytatás. Ezt nevezem én ütemezésnek. (Csak a tavasz felejtkezett el az ütemezésről.) Ahogy az első véleményeket olvastam, a történet felülmúlja még az első kötet minőségét is, pedig már azt is nagyon szerettem és élvezet volt olvasni. A kiadás pedig gondolom alkalmazkodni fog az első részhez, tehát megint egy kemény kötésű, védőborítós kötetet kapunk a pénzünkért. Már alig várom, hogy legyen belőle egy saját példányom. :)
Fülszöveg: Egy ellopott hadihajó. Egy titkos küldetés. Egy világraszóló kaland. A behemót a brit tengerészet legádázabb teremtménye, mely egy falással egész hadihajókat tüntet el. A darwinisták fel akarják használni a barkácsok ellen, még ha ezért azt az árat is kell fizetniük, hogy az Oszmán Birodalom is belép a háborúba. 
Deryn, a brit légierő fiúruhában szolgáló kadétja és Sándor, az álruhás osztrák–magyar trónörökös a Leviatán fedélzetén utaznak Isztambul felé. A léghajó küldetését azonban katasztrófa fenyegeti, és a két fiatal hamarosan idegen földön találja magát – magányosan, üldözőkkel a nyomukban. Sándornak és Derynnek minden ügyességükre, ravaszságukra és szövetségesükre szükségük lesz, hogy megbirkózzanak a veszedelmekkel.
Kiadó: Ad Astra
Terjedelem:
Teljes ár: 2.990,-
Megjelenés: 2013. április 18.



Maggie Stiefvater: Lament - A Látó szerelme (Tündérdallam 1.)
Lassan már egy éve ígéri a kiadó a megjelenést, lassan egy éve várom már, hogy a magaménak tudhassam a könyvet. Remélem, hogy ez az áprilisi megjelenés nem a hónapra jellemző tréfa. Ha megjelenik, akkor mindenképpen a polcomon a helye. 
Fülszöveg: Hát nem tudod, mi történik a Látóval, aki nem tud uralkodni a tündérnépen? A mindössze tizenhat éves Deirdre Monaghan bámulatosan tehetséges zenész. Hamarosan rá kell azonban döbbennie, hogy Látó is – különleges tehetsége képessé teszi, hogy saját szemével láthassa a mágikus erejű tündéreket. Deirdre egy szép napon váratlanul arra eszmél, hogy fülig beleszeretett egy Luke nevezetű titokzatos srácba, aki mintha a semmiből robbant volna be addig teljesen hétköznapi életébe. Ám a fiú iránta mutatott élénk érdeklődése egyszerű nyári románcnál talán sokkal sötétebb szándékot takar. Amikor felbukkan a színen Aodhan vészjósló alakja, aki a tündérkirálynő halált hozó parancsát hozza, Dee hirtelen a tündérvilág forgatagának kellős közepébe csöppen. Az érzelmektől fűtött hatalmi játszma kereszttüzében pedig ott áll Dee mellett komolytalan, ám végletekig hűséges legjobb barátja, James is. Bár Deirdre azt kívánta, bárcsak ne várna rá még egy végtelenül unalmas nyár, talán mégsem egy több száz esztendős tündérkirálynővel vívott csata volt az, amire igazán vágyott.
Kiadó: Könyvmolyképző
Terjedelem: ?
Teljes ár: 2.999,- (puha borítós) / 3.999,- (kemény borítós)
Tervezett megjelenés: 2013. április 30.


Mitch Albom: Az Idő Ura
Véletlenül találtam rá a könyvre, amikor a várható megjelenéseket böngészgettem az egyik online könyvesbolt oldalán. A fülszöveg azonnal megfogott, a borító második pillantásra lopta magát a szívembe. Innentől kezdve viszont nincs megállás, egyszer úgy is a kezemben tartom majd a saját példányomat a kiadványból. Ezt a zsigereimben érzem. Vagy csak inkább ismerem saját magam. :)
Fülszöveg: Amióta az ember elkezdte mérni az időt, az élet egyszerű öröme odalett. Mindez az Idő
Atyja, Dor lelkén szárad. Meg is kapta érte méltó büntetését: egy barlang falai között kell hallgatnia az emberiség szüntelen zokszavát. Az emberek egyetlen dolgot akarnak mindennél jobban: időt. Amikor az Idő Ura már feladja a reményt és lélekben megtörik, felvillan előtte a szabadulás lehetősége. Ehhez annyit kell tennie, hogy teljesíti a rá kiszabott küldetést, és megtanítja két embernek, mit is jelent az idő valójában. Dor visszatér a Földre, az állandó időhiányban szenvedő emberek közé, és megkezdi utazását két lélek – egy reménytelenül szerelmes tizenéves lány és egy örök életre vágyó rákbeteg milliomos –oldalán. Ahhoz, hogy Dor sorsa beteljesedhessék, meg kell változtatnia az életüket. A szívhez szóló, izgalmas regény arra készteti az olvasót, hogy maga is eltöprengjen, mit is jelent számára az idő, és talán át is értelmezze mindazt, amit eddig gondolt róla.
Kiadó: Animus Kiadó
Terjedelem: 232 oldal
Teljes ár: 2.890,-
Megjelenés: 2013. április


Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv - Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben
A Zombiháború című regényben többször is említették ezt a könyvet. Mi sem természetesebb tehát, mint hogy kíváncsi vagyok a túlélő tippekre. Mindezek mellett remélem, hogy az író ugyanazzal az alapossággal, illetve stílussal fogalmazza meg a gondolatait, mint az előző írásában. Nem fogok azonnal a boltba rohanni a kiadványért, de határozottan kíváncsi vagyok rá.
Fülszöveg: Ne légy hanyag, ha a legértékesebb tulajdonodról - az életedről - van szó! Ez a könyv elengedhetetlen, ha túl akarod élni az élőhalottak hordáinak támadását, akik talán ebben a pillanatban is a közeledben ólálkodnak, anélkül, hogy tudnál róla. 
A Zombi túlélő kézikönyv jól bevált tanácsait követve teljes biztonsággal megvédheted önmagadat és szeretteidet az élőhalottaktól. 
Ez a könyv életet menthet.
Kiadó: Könyvmolyképző
Terjedelem: ?
Teljes ár: 2.499,- (puha borítós) / 3.499,- (kemény borítós)
Tervezett megjelenés: 2013. április 18.



James Forrester: Megszentelt árulás
A jó történelmi krimire, thrillerre nem igazán tudok nemet mondani. Ha pedig az író maga is a kor elismert történésze, akkor a számomra legfontosabb szempont, a hitelesség eleve adott. Innentől kezdve már csak a csavaros történetnek kell magával ragadnia. Határozottan érdekel ez a könyv.

Fülszöveg: London, 1563. Angliában nyugtalanság uralkodik, katolikus összeesküvések szerveződnek
a fiatal Erzsébet királynő ellen szerte az országban. Egy késő éjjelen William Harley Clarenceux-t váratlanul meglátogatja régi barátja és katolikus hittársa, Henry Machyn, aki ráveszi a vonakodó heroldot, hogy rejtse el a hosszú éveken át írt krónikáját. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a könyv valami sötét titkot rejt, amely veszélyt hozhat rá, de ennek mértékét felbecsülni sem képes, amíg szembe nem találja magát Francis Walsinghammel és könyörtelen megbízottjával, Richard Crackenthorpe-pal, akik bármit megtennének annak érdekében, hogy megszerezzék a krónikát. Clarenceux-nak az élete függ attól, hogy kiderítse, milyen titkot rejt a krónika, és kik alkotják az ennek őrzésére alapított titkos társaságot. Az egyre veszélyesebbé váló nyomozása során egyetlen társa Machyn felesége, Rebecca, akivel állandó életveszély közepette próbálják kibogozni a rejtély szálait, miközben Walsingham emberei folyamatosan a sarkukban vannak. Clarenceux pedig fokozatosan kezd ráébredni, hogy a tulajdonukban lévő krónikában rejlő titok az egész országot romlásba döntheti.
Kiadó: Agave Könyvek
Terjedelem: 448 oldal
Műfaj: történelmi thriller
Teljes ár: 3.480,-
Megjelenés: 2013. április 11



Sarah B. Elfgren - Mats Strandberg: A Tűz (Engelfors trilógia 2.)
Az első kötet ugyan még olvasatlanul sorakozik a könyvespolcomon, de ez nem gátolt meg abban, hogy ne vessem a szemem a folytatásra. A borító megint jól sikerült. Azért a vásárlás előtt legalább beleolvasok az előzménybe. Érzéseim szerint azonban nem fog csalódást okozni a sorozat. 
Fülszöveg: Vége a nyárnak és a kiválasztott hat lányt a gimnázium második osztálya várja. A szünidő szinte rettegésben telt el, és ők felkészültek a gonosz erők következő lépésére. Ám a veszedelem olyan irányból fenyegeti őket, ahonnan egyáltalán nem számítanak rá. Egyre nyilvánvalóbb, hogy valami nagyon nincs rendjén Engelsforsban. A múlt összefonódik a jelennel, az élő találkozik a holttal. A Kiválasztottak között még szorosabb lesz a kötelék, és a lányok megint rádöbbennek, hogy a rendkívüli képesség vagy a varázslat sem vigasztalja a boldogtalan szerelmeseket és nem gyógyítja meg az összetört szíveket…A svéd szerzőpáros fiatal felnőtteknek szóló trilógiájának első kötete, a Kör, óriási sikert aratott az egész világon, és nagy várakozás előzte meg a folytatást, melyben újabb sötét és misztikus fordulatok borzolják az olvasók idegeit.
Kiadó: Geopen
Terjedelem: 634 oldal
Teljes ár: 3.690,- 
Megjelenés: 2013. április 15.


Amanda Stevens: Örök kísértés (Sírkertek királynője trilógia 1.)
Kísértetekkel és misztikummal ötvözött nyomozás? A túlvilág titkai? Reménytelen, ugyanakkor tiltott vonzalom? Határozottan kíváncsi lettem a történetre. Az egyetlen, ami elrettent, hogy megint egy trilógiáról van szó.
Fülszöveg: A fiatal és titokzatos Amelia Gray sírkő-restaurátor, aki látja a halottak szellemét. Az
élősködő kísértetek azonban soha nem tudhatják meg, hogy látja őket, hiszen akkor élete veszélybe kerülhet. A lány ezért elkerüli azokat az élőket, akiknek nyomában szeretteik nyughatatlan szellemei járnak. John Devlin detektívnek brutális gyilkosságok felderítésekor lesz szüksége Amelia segítségére, ám a férfit árnyékként követi elhunyt felesége és kislánya. A lány hiába küzd a férfi iránt érzett vonzalmával, miközben látja azt is, ahogy a kísértetek parazitaként szívják el a férfi életerejét. Azonban hiába igyekszik tartani a távolságot, a kettejük közti vonzalom elmossa a határokat e világ s a másvilág között…
Kiadó: Athenaeum 2000 Kiadó Kft.
Terjedelem: 352 oldal
Teljes ár: 3.490,- 
Megjelenés: már kapható



Peter S. Beagle: Az utolsó egyszarvú
Bár a történet előző kiadása a polcomon sorakozik, de ezt is be fogom szerezni. Miért? Két okból. Az egyik, hogy nagyon szeretem Peter S. Beagle könyveit és ez a történet pedig az egyik kedvencem, ugyanakkor a kiadás tartalmazni fogja a Két szív című novellát is, ami Az utolsó egyszarvú folytatása. A másik, hogy ez volt az egyetlen magyarul megjelent kötet az írótól, amelyet nem Kleninheicz Csilla fordított le. Eddig. Ebben a kiadásban Csilla fordításában olvashatjuk az egyébként is csodálatos történetet. Nem utolsó sorban a kiadás is sokkal szebb és minden szempontból ígéretesebb, mint a korábbi próbálkozás. Kihagyhatatlan, a másik kötet és a többi Beagle történet mellett a helye.

Fülszöveg: Egy elvarázsolt erdőben élt egy egyszarvú – az utolsó a világon. Amikor útnak indul, hogy meglelje a többieket, egészen másfajta társakat talál: Smendriket, a varázsolni képtelen varázslót és Zsémbes Marcsát, aki lány korában unikornisokról álmodott. Együtt lépnek Zordon király birodalmába, és az egyszarvú soha többé nem lesz már ugyanaz, mint aki egykor volt… Az utolsó egyszarvú örök mese csodákról, a veszteség fájdalmáról és a szerelem erejéről.
Peter S. Beagle híres, mágikus regénye 1968 óta töretlenül a legjobb fantasy könyvek között szerepel, és több nemzedék kedvencévé vált. A könyv második magyar kiadása új fordításban jelenik meg és a Két szív című folytatást is tartalmazza.

Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Terjedelem: 320 oldal
Teljes ár: kb. 3.000,-
Megjelenés: 2013. április


Brent Weeks: A fekete prizma
Az író előző trilógiája jó példája a végtelen fantáziából táplálkozó jó cselekmény és egy idegesítő főhősnő miatt szétesett történet kombinációjának. Legalábbis az én szememben. Az előbbiek miatt adok még egy esélyt az írónak és reménykedem benne, hogy nem követi el újra ugyanazt a hibát. Nagyon biztató, hogy egy teljesen új mágiarendszerre épül fel az új történetet. A korábbi csalódás miatt, azért megvárok egy-két véleményt, mielőtt vásárlásra adnám a fejem. 

Fülszöveg: Egy félárva, puhány kamasz, akinek az otthona egy pusztulásra ítélt város, az anyja a
kábítószer rabja, a barátai között gúny tárgya – és Gavin Guile, a Prizma, a hatalmas császár és főpap, a legnagyobb mágikus erővel bíró ember a Hét Szatrapiában – ők a törvénytelen fiú és a létezéséről sem tudó apa? Ebben a világban minden – a béke és a háború, az időjárás és az aratás – a szín-mágia egyensúlyától függ, s ez a Prizma felelőssége. Mint kisebb képességű tanítványai, a testében anyaggá alakítja át a fényt, és ezzel a luxinnal bármit megépíthet vagy elpusztíthat. Óriási hatalom ez itt, ahol a leggyorsabb jármű a vitorlás hajó, és a legmodernebb fegyver a kovás puska…
Ám tizenhat évvel a testvérháború után helyi hadurak törnek a hatalomra, és nem tudni, hol van, és mire készül a legyőzött fivér, aki ugyanarra képes, mint a jelenlegi Prizma…
Kiadó: Könyvmolyképző
Terjedelem: ?
Teljes ár: 2.499,- (puha borítós) / 3.499,- (kemény borítós)
Tervezett megjelenés: 2013. április 18.

2 megjegyzés:

Stella L. Brandy írta...

Szia! :)
Én azt az információ morzsát hallottam, hogy Rachel Vincent: Prey című kötete is már a fordítónál van :) Tehát erőteljesen reménykedhetünk.
Maggie Stiefvater Lament-jének már nálam is helye van :)

Shanara írta...

Szia! Igen, hallottam én is ezt az információt. De köszi az észrevételt, mert később jutott a tudomásomra, mint ahogy a bejegyzés szövegét megírtam. Örülök neki nagyon, mert nagyon nekem valónak érzem ezt a sorozatot.
A Lament-et már a tavalyi könyvhéten is kerestem, mert úgy volt, hogy akkorra jelenik meg. Azóta várok rá. :(

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons