Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2014. február 4., kedd

Polcra került - 2014. január

Tudtam én, hogy ha új megjelenések nem is nagyon lesznek, de akciókra attól még számítani lehet majd januárban és a kedvezményesen kínált könyvek azok, amelyeknek a legnehezebb ellenállni. Főleg, ha ebbe még az is belejátszik, hogy az ünnepek miatt a decemberben leadott rendelés teljesítése átcsúszik az új év első hónapjának elejére. Persze előnye is van a dolognak, hiszen így némileg kiegyenlítettebb a könyvbeszerzési mérleg, nem olyan rémisztő és megbotránkoztató az egyébként is elég vadnak tűnő decemberi lista. Bár ez leginkább már csak a magyarázom a bizonyítványom esete, mert a tények, azok bizony tények. Nézzük is akkor, hogy ebben a hónapban miről is kell bevallást tennem.

Karácsonyra rengeteg könyvet kaptam és közöttük is kiemelkedően sok volt a Könyvmolyképző Kiadó által megjelentetett kiadvány. Bármennyire is elleneztem a kiadói stílusukat, a nagy mennyiségben megjelent könyveknek és a felkínált akciónak nem tudtam ellenállni. Kérdés, hogy akartam-e egyáltalán ellenállni? A lényeg, hogy kihasználva a pótkarácsonyi akciót újabb hét könyvvel lettem gazdagabb és január elején át is vehettem a kiszállított csomagot.
Nyugodt szívvel tehettem tehát a polcomra Maggie Stiefvater Ballada - A holtak éneke és The Dream Thieves - Az álomrablók című köteteit, Cassandra Clare-től az Elveszett lelkek városát és a Bane krónikák második részét, A szökevény királynét, Kelly Creagh írását, a Nevermore - Soha már című regényt, a Brent Weeks által írt Éjangyal trilógia kiegészítő történetet, A tökéletes árnyék címet viselő vékonyka könyvecskét, valamint a korábban már olvasott NA történetet, Tamara Webber Easy - Egyszeregy című írásának magyar nyelvű verzióját.

Ugyan minden egyes esetben tiltakozom ellene és kijelentem, hogy a vendéglátásért cserébe nem várom el, de @Szirmocska minden egyes alkalommal egy újabb könyvvel érkezik meg, ahányszor csak belép az ajtómon. (Mielőtt lelketlennek tűnnék, kijelentem, hogy örülök ám az ajándéknak, csak nem akarom, hogy kötelező jelleget öltsön ez a gesztus.) Legutóbb nem hozott ugyan könyvet magával, de megtette ezt helyette a posta pár nappal a távozását követően. Le sem tagadhatja, hogy ismer, mert tudta, hogy annak ellenére is nagyon szeretném Peter S. Beagle Az utolsó egyszarvú/Két szív című kötetét a polcomon tudni, hogy birtokomban van az előző kiadás is. Vitathatatlan viszont, hogy azt nem Kleinheincz Csilla fordította, ezt pedig igen és ezzel a kell vagy nem kell kérdése a részemrőlel is dőlt.

Recenziók terén viszonylag csendes volt ez a hónap, mert leginkább a decemberben bevállaltakat próbáltam teljesíteni, ezért mindössze egy, a tavalyi évben valahogy feledésbe merült könyv került csak hozzám ebben a hónapban. Wendy Higgins Angyali gonosz című regénye a Maxim Könyvkiadótól érkezett és első alkalommal majd az ekultura.hu oldalon olvashatjátok róla (hamarosan, február 6-án) a véleményemet.

Az akciók az én egyik legnagyobb problémám. A következő két könyv esetében legalább az vigasztal, hogy nem vettem velük zsákbamacskát, hiszen mindkettőt olvastam már korábban, majd ezt követően döntöttem úgy, hogy szükségem van rájuk a polcomon, a kezem ügyében kell, hogy legyenek.
Természetesen egyik kötet sem került volna hozzám, ha nincs megfelelő partner, akivel szövetkezhetek az egyre-másra felbukkanó akciók során. Jay Crownover Rule című regényére a shopline 1+1 akciójában csaptam le a villámnál is nagyobb gyorsasággal, Monica Murphy One Week Girlfriend - Heti csaj című könyvecskéje pedig a kiadó akcióját követően került hozzám elég bonyolult úton, amelyet most nem részleteznék, de amelyért minden közreműködőnek végtelenül hálás vagyok.

Visszafogtam magam? Nem igazán. Viszont nagyon nem is szaladt el velem a ló és ez biztató. Az év ellenben még csak most kezdődött és a beígért megjelenéseket figyelembe véve... 

3 megjegyzés:

Kemiviki írta...

Az angyali gonoszra fáj a fogam egy ideje, de most könyvvásárlási tilalomban vagyok még egy darabig:) A Rule jó befektetés volt szerintem, maga a könyv is megéri az árát, de a borító se kutya^^

Shanara írta...

Az angyali gonosz alapötletre határozottan jó és van lehetőség a sorozatban, de azért meg kellett állapítanom, hogy ez az első kötet azért nem minden hibától mentes. Majd csütörtökön elolvashatod a véleményem az ekultura.hu oldalon. :)
Na, igen, a Rule... Végre nem egy olyan borító, amelyen félmeztelen, kockás hasú pasi pózol, vagy esetleg ölel egy szintén hiányos ruházatú hölgyet. A nagy problémám, hogy a borítón látható pasi nagyon nem hasonlít a könyvbeli Rule-ra. De annyi baj legyen, mert a könyv jó. :)

Névtelen írta...

Mert még nem léptél be a ló évébe. De azóta igen, úgyhogy stabil kézzel fogd a gyeplőt! :D

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons