Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2014. július 30., szerda

Várólista - 2014. július


Július. Könyvhét után, őszi megjelenések előtt, a nyári szabadságolások időszaka, vagyis egy szóval összefoglalva: uborkaszezon.

Őszintén bevallom, hogy sokáig úgy nézett ki, hogy kongani fog az ürességtől ez a rovat, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem fogok az érdeklődési körömnek megfelelő megjelenést találni és így nem lesz mit szerepeltetnem benne. A hónap végére azonban csak összegyűlt pár kötet, amivel meg tudom tölteni a posztot és ennek - bevallom - én magam örülök a legjobban.


A Fumax Kiadó már jó előre beharangozta a megjelenéseit és tartotta is magát a közleményeiben nyilvánosságra hozott időpontokhoz. Dan Wells egyik trilógiája után, most a másik is befejezésre került a Ruins - Romok című könyv megjelenésével teljessé vált a Részlegesek sorozat. Bevallom, hogy nekem nem nagyon jön be az író stílusa és egyáltalán nem varázsoltak el az írásai, de attól még lehet, hogy ha egyszer a kezem ügyébe akad, akkor rászánom magam az olvasásra. A Michael J. Sullivan által írt Riyria-krónikáknak immár a negyedik része, A Smaragdvihar jelent meg ebben a hónapban, de erős elmaradásban vagyok, ami a sorozatot illeti, ugyanis még az első résszel sem kerültem közelebbi ismeretségbe. De ami késik...

Az Ulpius-ház Könyvkiadó koncepciót váltott: míg korábban csak ígért, de mindig csak halogatta és nem jelentette meg a köteteket, most nem ígér, hanem egyszer csak kaphatóak a kiadványaik. Bevallom, hogy nekem ez utóbbi jobban tetszik, így határozottan több benne a meglepetés. Melyek is voltak ezek? Kresley Cole Halhatatlanok alkonyat után sorozatának immár kilencedik (ha a közös Cole-Showalter kötete is beleszámítjuk, akkor a tizedik) része jelent meg, amelynek címe Az álmok sötét harcosa. Mivel a sorozat többi része is a polcomon sorakozik, ezért ez a kötet biztosan beszerzésre kerül.
Nyrae Dawn A játszma című regénye a new adult kategóriába sorolható be, illetve megbízható forrásból informálódtam a regényről és határozottan jókat olvastam róla, ezért szerintem meg fogok próbálkozni vele. Georgia Cates A fájdalom szépsége című, sorozatnyitó kötete felé egyelőre csak kacsingatok, de sose lehet tudni, hogy mi lesz a kíváncsiskodás eredménye.

Van két szerző, akiknek a műveivel kapcsolatban hatalmas elmaradásban vagyok, de folyamatosan ott lebegnek a látóterem és érdeklődési köröm szélén. Azt ugyan nem tudom, hogy mikor fogok odáig eljutni, hogy ezt a két kötetet a kezembe vegyem és elolvassam, de attól még erős kényszert érzek arra, hogy ebben a posztban megemlítsem őket. Sosem lehet tudni, hogy kinek segítek ezzel az információval. :)
Melyek is ezek a kötetek? David Gemmell A sötét herceg című regénye, amely a Makedón sorozat része, illetve Jack McDewitt Emlékmű a csillagokban című regénye, amely viszont egy sorozat nyitó kötete.

Vannak még kiadványok, amelyek ugyan csak ebben a hónapban kerültek a boltokba, de a kiadók webáruházaiban már korábban is elérhetőek voltak, éppen ez az, amiért nem ennek a hónapnak a megjelenéseiben szerepelnek, hanem akkor, amikor először a kezükbe vehették az olvasók.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons