Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2015. november 30., hétfő

Várólista - 2015. november

A nagy karácsonyi roham előtti hónap, a kiadók pedig erre az időszakra időzítik a legtöbb megjelenést, és a legjobb, legbecsesebb regényeiket küldik a nyomdába, hogy még időben elfoglalják méltó helyüket a könyvesboltok polcain, majd később a karácsonyfák alatt. Ez a dömping látszik az általam választott könyvek mennyiségén is: bőségesen volt miből válogatni és nem is tartottam vissza magam. Úgy voltam vele, hogy ha valaki még nem találta meg az ajándéknak valót, akkor még most sem késő. Nézzük akkor kategóriánként csoportosítva a sok-sok szépséges és szórakoztató történetet.

A fantasy-val kezdem, amely a kedvenc zsánerem, és amely kategórián belül az utóbbi időben szép számmal jelennek meg jobbnál jobb regények.
  • A Fumax Kiadó sorozatok második részeivel készül a karácsonyra, amelyből novemberre Brian McClellan A karmazsin hadjárat című regénye, a Lőpormágus trilógia folytatása érkezett meg. Részemről előrendelve - bár még az első részt sem olvastam.
  • Az Agave Könyvek Lev Grossman A varázslókirály című regényét szánja - többek között - a fa alá, amely A varázslók sorozat következő része. Hmm... érdekel, de kicsit kivárok a beszerzésével és az olvasásával.
  • A Könyvmolyképző Kiadó ontja magából a megjelenéseket, de elég kevés az, amelyet teljes nyugalommal sorolok ebbe a kategóriába. Brent Weeks Fényhozó sorozatának második része  a Vakító kés ide tartozik. Remélem, hogy lesz olyan jó, mint az előző kötet - abban biztos vagyok, hogy terjedelemre nem lesz kevesebb. Szintén kivárok, de a szemem rajta tartom a köteten.
  • A kiadó egy  másik, a fülszöveg és egyes értékelések alapján nekem tetsző sorozatba is belekezdett. Ez a sorozat a Checquy akták, amelynek első része A bástya, a kötet szerzője pedig Daniel O'Malley.
A sci-fi  a másik általam szívesen olvasott kategória, amelyen belül igazi csemegék jelentek meg ebben a hónapban. 
  • Imádom az Agave Könyvek kiadót, mert annak ellenére, hogy későn kapák meg az eredeti kéziratot, mégis kihozták november végére a John Scalzi nagy sikerű Vének háborúja sorozatának befejező kötetét az Árnyékszövetséget. Előrendeltem és már a kezemben is van a kötet, mert számomra kötelező beszerzés volt.
  • Nem valószínű, hogy én beszerzem, de a könyvek darabonként, illetve díszdobozban is olyan gyönyörűek, hogy meg kell említenem őket. A.C. Crispin-Alan Dean Foster Alien-tetralógiájáról beszélek, amely szintén az Agave Könyvek meglepetése volt az év végére. 
  • Jack Campbell Rendíthetetlen című regénye, amely Az elveszett flotta sorozat első része, és a Gabo Kiadó SFF sorozatának részeként jelent meg, sokkal jobban érdekel. Ez egy katonai sci-fi, és már érkeznek az első értékelések is a történetről.
  • Ha nem Szergej Lukjanyanko, akkor Vlagymir Vasziljev újabb regénye biztosítja az Őrség sorozat rajongói számra az újabb olvasnivalót. Az Időőrség egy ismerős világ új oldalát mutatja be, és nagyon örülök, hogy a Metropolis Media ilyen jól kiszámítható ütemezésben adja ki a köteteket. Természetesen kötelezően beszerzendő darab.
  • Ha már Metropolis Media, akkor megemlítenem John Brunner Zanzibár című regényét, amely a tartalma alapján érdekel, de azért kivárok a beszerzésével.
Mostanában rendesen rákattantam a krimire és a thrillerre - főleg azokra, amelyek nem sablonosak, hanem valami egyedi élményt adnak. Úgy látszik, hogy a karácsony a kiadók szerint is a szeretet ünnepe és a gyilkosságoknak ez nem sok teret ad: keveselltem novemberben a kategória megjelenéseit.
  • Vannak történetek, amelyeket ott fedezek fel, ahol egyáltalán nem számítok rá. Így jártam Angela Marsons Elfojtott sikoly című regényével is, amelyet a General Press kiadó jelentetett meg igen figyelemfelkeltő kiadásban. A regény a Kim Stone sorozat első része, és ha a történet is olyan jó, mint a csomagolása, akkor nagyon elégedett leszek.
  • A fülszövege alapján nagyon érdekel Sophie Mckenzie regénye, amely a Bennem megbízhatsz címmel került az Európa Kiadó gondozásában a könyvesboltokba. Kevés Európa krimit olvastam eddig, és a szerző is ismeretlen még a számomra, ezért rajta tartom szemem a regényen.
Bár mostanában kerülöm az ifjúsági kategóriába sorolt történetek olvasását, mert egy kicsit megcsömörlöttem, de attól még van néhány sorozat, amelyen rajta tartom a szemem, és előbb vagy utóbb sorra is fognak majd kerülni ezek a kötetek is.
  • A Főnix Könyvműhely Szilágyi Zoltán Káosszív sorozatának második részét szánja a karácsonyfa alá. Az előzmények ismeretében az Acélsereg szerintem is megérdemli, hogy ünnepi csomagolást kapjon, és örömet okozzon a fiataloknak.
  • Kicsit késett, de végre megérkezett Ernest Cline Armada című regénye, amelyet hazai kiadója, az Agave Könyvek ezúttal inkább a fiataloknak ajánlja olvasásra. Természetesen ez engem nem tántorított el attól, hogy beszerezzem és olvasásra is betervezzem, mert a szerző Ready Player One című regényét is nagyon kedveltem.
  • Az Athenaeum Kiadó jelenteti meg Joe Abercrombie ifjúsági regénysorozatát, a Szilánkos tengert, amelynek második része, A harcos szintén most került a boltokba.
  • Nagyon kedvelem Maggie Stiefvater történeteit. A Hollófiúk sorozatot ugyan lassúnak találtam, de ettől függetlenül még érdekel, a Kék liliom a történetfüzér harmadik része. A regényt természetesen a Könyvmolyképző Kiadó hozta el az olvasóknak.
  • Az év egyik nagy meglepetése volt a számomra, hogy újból élet költözött a Cor Leonis Kiadó szerkesztőségébe, amelynek már az eredményei is láthatók. Régóta várják az olvasók és most végre megérkezett Alaya Dawn Johnson Nyárherceg című regénye, amely egy Brazília tropikus mesevilágában játszódó, posztapokaliptikus, művészettel és technológiával átszőtt történet.
  • A Twister Média kiadó megjelenéseiből eddig még nem olvastam semmit, de Sara Raasch Hó mint hamu című regénye, amely az azonos elnevezésű sorozat kezdő kötete, felkeltette az érdeklődésem. Remélem, hogy másét is, és olvashatom majd az értékeléseiket, mielőtt beszerezném a kötetet.
Van még egy kategória, amelynek kiadványait időnként kézbe veszem, de azért vannak fenntartásaim az ide sorolt regények minőségével kapcsolatban. Igen, az erotikus és romantikus történetekről beszélek. Most mégis találtam néhányat, amelyet említésre méltónak tartok.
  • Tarryn Fisher Szeress, ha hazudok is sorozatának első része nagyon felhúzott, de ettől függetlenül kíváncsi vagyok, hogy a Zűrös vörös című folytatásban ki és mit hazudozik össze a továbbiakban. Lehet, hogy megint nagyon mérges leszek az olvasástól, de akkor is örülök neki, hogy a Könyvmolyképző Kiadó elhozta a folytatást.
  • C.J. Roberts Sötét páros sorozatának története nem éppen szokványos, ráadásul a Könyvmolyképző Kiadó a második és a harmadik részt is megjelentette egyszerre, így a Megigézve a sötétben és az Epilógus is a rajongók kezébe kerülhet.
  • Nancy Madore már az előző kötetében is mesék erotikus átirataival szórakoztatott, most pedig itt a folytatás, az Ismét megigézve. Részemről örülök neki, hogy a Könyvmolyképző Kiadó megjelentette ezt a kiadványt. Kíváncsian várom, hogy ezúttal milyen történeteket tartalmaz az ötletes - és kimondva igazán pikánsan hangzó - borítójú kiadvány belseje.
  • A Cor Leonis Kiadó friss kínálatában is találtam egy engem érdeklő történetet, ez pedig Karen Marie Moning A Felföld ködén túl című regénye, amely a Felföldi krónikák első kötete. Miért olyan érdekes ez a kötet? Mert ez tekinthető a Tündérkrónikák előzménytörténetének, a MacKeltarok múltja elevenedik meg benne. Minőségben nem nyújtja azt, amit a szerző másik sorozata, de végül is mindenkinek kezdenie kell valahol.
  • Az erotikus könyvekkel mindenki bepróbálkozik - hátha siker lesz belőle -, így tett az Európa Kiadó is. Ezúttal Lauren Rowe A Klub című regényével szólítják meg a profiljuktól teljesen eltérő olvasókat, amely a Klub sorozat első része. Kíváncsi leszek a regényre és a fogadtatására is.
Nem szoktam az egyéb kategóriával foglalkozni, de most mégis ide soroltam két kötetet. 
  • Gyönyörű kiadást kapott Jorge Luis Borges Képzelt lények című könyve, amelyet az Európa Kiadó kínálatában fedeztem fel.
  • A fenyőfa alá kívánkozik a Magyarország természeti csodái című album, amely az Alexandra Kiadó kiadványa.
A választék tényleg bőséges, és még a jövő hónapra is maradtak még megjelenések, amelyek mindenképpen érdemesek lesznek a figyelmemre. Mindenképpen jelentkezem majd azokkal is a következő várólista bejegyzésben. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons