Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2017. január 31., kedd

Várólista - 2017. január

Az év végi megjelenéseket, a hihetetlen könyváradatot követően a január mindig csendesnek számított. Most sincs ez másként. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy mintha én is valamivel megfontoltabban válogatnék, akkor pedig egyáltalán nem meglepő, hogy alig keltette fel valami a friss megjelenések közül az érdeklődésem.
Mondjuk ennek részben az is az oka, hogy van pár könyv, ami ugyan január hónapban került ki a könyvesboltok polcaira, de decemberben már megvásárolható volt a kiadó(k)nál, így ezek a kötetek a tavalyi év utolsó várólista bejegyzésében szerepeltek.

Ebben az időszakban általában azok a kiadványok jelennek meg, amelyek valami miatt elcsúsztak és nem kerülhettek ki még az ünnepek előtt a nyomdákból. Vagy - egyes kiadók esetében - tudatos tervezés eredményeként kerülnek új kötetek az olvasókhoz. Nehéz helyzet ez, hiszen az év végi terülj-terülj könyves kínálatot követően nem egyszerű olyat választani, ami felkelti az új szerzeményeitől telítődött, egészen euforikus állapotba került könyvkedvelő figyelmét. De persze nem is lehetetlen.

Az Agave Könyvek ebben a megjelenésekben pangó időszakban is tudott olyan regényt kínálni, amelynek még érdemes helyet szorítani a zsúfolt könyvespolcomon, és amely miatt remélhetőleg sokan fognak az ünnepek miatt kissé elvékonyodott pénztárcájuk mélyére nyúlni. Az időzítés most is tökéletes, mert Dennis Lehane Az éjszaka törvénye című műve akkor került a könyvesboltokba, amikor a regényből készült film a hazai mozikba. Az árukapcsolás eléggé szembetűnő, a filmes borítót eltéveszteni sem lehet.
A filmes kapcsolat csak egy dolog - legalábbis az én nézőpontomból -, ugyanakkor számomra sokkal fontosabb, hogy hosszú éveket követően újra Dennis Lehane regény került a boltokba. Mármint olyan, ami nem korábbi kötetek ismételt kiadása, más köntösbe bújtatása. Szóval nekem már önmagában ennyi is elég lett volna és még úgy is remegve várom, hogy végre a kezembe foghassam a könyvet, hogy a korszak, amelyben a történet játszódik, nem éppen a kedvencem. De Lehane, az Lehane, és mivel eddig még egyik írásában sem csalódtam, ezért számomra soha nem is volt a kérdés a kötelező beszerzés.

A február már most sokkal változatosabbnak néz ki. Egy hónap múlva újra jelentkezem.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons