Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2018. április 1., vasárnap

Várólista - 2018. március

Lassan - bár igencsak lassan és időnként ismét hóval betakarózva - ébredezik a természet. Bár a téli szürkeség és a hosszan elnyúló hideg rányomja a bélyegét a könyvmolyra, az időjárás okozta mélabúra mi sem jobb megoldás, mint ha színes és szórakoztató könyvekkel veszi körül magát. Erre pedig minden lehetőség meg is van hiszen a kiadók is igyekeznek: jó néhány régóta várt megjelenéssel és meglepetéssel szolgáltak a hónapban. És persze már érkeznek is jövő hónapi bejelentések, amelyek között van néhány különösen ígéretes kiadvány, de ezekről majd a jövő hónapi posztban ejtek majd néhány szót. Először azonban nézzük az ehavi kínálatot, amelyek között krimi, romantika, paranormális kaland, némi boszorkányság, virtuális valóság és persze szuperhős kaland is szerepel.

A General Press Kiadó ütemezetten jelenteti meg - és ezért hatalmas köszönet illeti őket - Angela Marsons Kim Stone sorozatának regényeit. A felügyelőnő és csapatának negyedik ügyét bemutató történet a Halálos játék címmel jelent meg a hónap közepén. Mivel magam is nagyon kedvelem az igencsak különleges természetű nyomozó stílusát, ezért nem volt kérdéses az előrendelés - a könyv pedig már a polcomon várja a sorát. 
Legalább ennyire érdekel Brian Garfield Bosszúvágy című regénye, amely a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg. Ami egyelőre visszatart a beszerzésétől az nem más, minthogy ez a kötet a Paul Benjamin-sorozat első része és bár bízom benne, hogy a mozikba került azonos című film miatt sikeres lesz a kiadvány, de sosem lehet tudni. Tény, hogy a kiadónak nem igazán ez a profilja és nincs kedvem egy újabb félbehagyott sorozatot bámulni a polcomon. 
Úgy néz ki, hogy a Libri Kiadó által megjelentetett Starcrossed sorozattal nem lesz ilyen probléma, mert Leisa Rayven Megtört Júlia című regénye, amely a Hivány Rómeó közvetlen folytatása alig egy hónappal az első rész után került a boltokba és áprilisra ígérik a harmadik kötetet is. Ethan és Cassie története - kicsit eltúlzott nyűglődésük ellenére is - hamar a szívembe lopta magát és a folytatás is a kezemben van már.
Ha van valami, aminek mindennél jobban örülök, az nem más mint hogy az Athenaeum Kiadó átvette Kresley Cole Halhatatlanok alkonyat után sorozatának megjelentetését. Valamint az, hogy egész ütemesen érkeznek az új részek, tehát az olvasók is letették voksukat az újabb paranormális kalandok mellett. Az Elfojtott üvöltés a sorozat tizennegyedik része és a MacRieve klán sötét titkaiba vezeti be az olvasót. Már alig várom, hogy sorra kerüljön az olvasásban.

A Delta Vision Kiadó kiadványai között sok kedvencem van, de az is tény, hogy mostanában nem szolgáltak sok újdonsággal - talán majd év közben megváltozik a helyzet. Pár évvel ezelőtt a kiadó az olvasóitól kért ajánlást, hogy milyen írókat/sorozatokat/köteteket jelentessenek meg. A felmérés egyik nyertese lett Jim Butcher. A szerző Dresden-akták sorozatának első kötete egy másik kiadó gondozásában már megjelent magyar nyelven és filmsorozat is készült belőle, mégsem érkezett meg a várva várt folytatás. A Delta Vision most újra kiadta az első kötetet, azúttal Átokvihar címmel, amelyet rögtön követett a második rész, a Teliholdkór is. 
Az Agave Könyvek több trilógiát is befejez az idén, ezek közül az egyik Robert Jackson Bennett Isteni városok című sorozata, amelynek harmadik, befejező része a Csodák városa címmel jelent meg. Ez is egy olyan sorozat, amelynek minden része a polcomon sorakozik és most már akár olvashatnám is. 
A kiadó az új megjelenések mellett több kötetből készített utánnyomást, vagy éppen filmbemutatókhoz kapcsolódva új kiadásokat. Ezek közül egyik sem hozott igazán lázba, mert az első kiadások a polcomon sorakoznak, annyi helyem pedig nincs, hogy egy tetszetősebb borító miatt újra megvegyem ugyanazt. De... Mert kivétel mindig van. Ernest Cline Ready Player One című regényét nagyon kedveltem, elbűvölve olvastam és persze a mozifilm is nagyon érdekel, ezért úgy gondoltam, hogy ennek a kötetnek itt mindenképpen szerepelnie kell.

Ebben a hónapban is folytatódott a Nagy Marvel-képregénygyűjtemény köteteinek megjelenése. A sors úgy hozta, hogy a kétheti megjelenésekből három is erre a hónapra esett, azaz szinte dúskálunk a szuperhősös kalandokban. Márciusban A hihetetlen pókember: Venom születése, a Thor:Újjászületés és az Amerika Kapitány: A tél katonája című kötetek jelentek meg. Bőven lesz mit olvasnom. Bár eddig sem amiatt panaszkodtam, hogy nincs mit.

Erre a hónapra ennyi lenne, de áprilisban érkezem majd a könyvfesztiválra megjelent újdonságokkal.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons