Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2014. október 4., szombat

Polcra került - 2014. szeptember

Nagyon jó érzés, amikor az ember lányának hosszúra nyúlik a szülinapja - vagy legalábbis az ajándékok áradata - és még a következő hónap elején is érkezik olyan csomag, amely az előző hónapban ünnepelt nagy eseményhez kapcsolódik. Szóval a szeptemberi beszerzéseim egy részét még az ajándékok halma teszi ki.
A maradék részt egy-két kihagyhatatlan akcióban levadászott kötet és a Delta Vision Könyvroham még fennmaradt pár könyvének zsákmánya jelentette. Hogy is néz ki ez részletesen? Pont így...

Akkor először következzen az a bizonyos szülinapi pénzből beszerzett zsákmány, amely részben egy nagyon olvasni vágyott sorozatkezdő regényből, Tarryn Fisher: The Opportunist - Kihasznált alkalom című kiadványából, egy sorozat második részéből - Rebecca Donovan: Visszafojtott lélegzet -, valamint egy trilógia befejező kötetből, Scott Westerfeld: Góliát című regényéből állt. A csomag második fele a Bane Krónikák G, N, U és S betűvel jelzett részeit tartalmazta. A zsákmányból már bőven olvasgattam, a maradék pedig nagy valószínűséggel felkerül a Csökkentsd a várólistádat kihívás kötetei közé.

Az akcióknak soha nem tudok ellenállni, ezért is szemezgettem ki a Könyvudvar csábító ajánlatai közül Danielle Trussoni: Angelopolis - Angyalok városa című regényét, amelynek egyébként még az első részét sem olvastam, de ettől függetlenül ezt egyszerűen muszáj volt beszereznem. :)
Régóta vadászom már a True Blood sorozat utolsó kötetére és szinte sehol nem sikerült jó áron rábukkannom a kötetre, ezért amikor a kiadó egyik akciójában szembe jött velem Charlaine Harris Véres Végzet című regénye, akkor nem álltam ellen, megszerveztem a beszerzést, a szállítást és végre az enyém lett a könyv. Végre rászánhatom magam az eddig nem olvasott kötetek tartalmának megismerésére.

A Delta Vision Könyvroham egy fantasztikus kiadói akció, amelyben az olvasók igényei minden szempontból figyelembe vételre kerültek. Még tavasszal átutaltam a kiadó részére a szükséges összeget, java részét le is vásároltam, de egy csekélyebb összeg még felhasználatlanul maradt, ezért is léptem most ez ügyben. A zsákmányt David Gemmell két könyve, a Makedónia oroszlánja, illetve A Sötét Herceg című regénye, valamint Alfred Bester Az arcnélküli ember című története jelentette. Ez utóbbi kötet a Mesterművek Sci-fi sorozat részeként jelent meg.


Hosszú idő óta ez az első hónap, amikor nem került recenziós könyv a beszerzési listámra. Persze ehhez az én ellenállásomra is nagy szükség volt, az akaraterőm rendesen próbára is lett téve, de végül csak sikerült ellenállnom a kísértésnek. Sajnos más tényezők alakítják jelenleg az életem és befolyásolják a szabadidőm, az olvasásra szánt időm, ezért nem merek recenziós kiadványokat olvasásra és értékelésre bevállalni. Talán egyszer majd ennek az időszaknak is a végére érek, addig pedig vagy ellenállok, vagy pedig megpróbálok mértékkel válogatni és csak a jelenlegi kötelezettségeimnek eleget tenni.

Ez volt tehát a szeptember. Egy hónap múlva ismét jelentkezem a rovat újabb bejegyzésével. Köszönöm, hogy mindenkinek, aki ezt a posztot elolvasta!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons