Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2014. december 9., kedd

Polcra került - 2014. november

Ez már megint egy olyan hónap volt, amikor teljesen összezavarodtam a korábbi rendeléseim teljesüléseinek, illetve nem teljesüléseinek forgatagában, és ennek eredményeként a hónap végi összesítés ismételten csak meglepetést okozott. A kialakult helyzetet figyelembe véve bizony még a saját színem előtt sem állok valami jól, azt meg már elképzelni sem merem, hogy a felsőbb hatalmak milyen megítéléssel tekinthetnek rám. Valószínűleg elnézően, mert már útban vannak felém a decemberi könyveim - legalábbis egy részük... :D

Az idén már bevásároltunk egyszer - a barátnőimmel közösen - a Delta Vision Könyvroham akció keretén belül, de az új megjelenések újabb vásárlásra csábítottak minket. Az eredmény részemről jelen esetben mindössze két könyv volt. Orson Scott Card A hetedik fiú című kötete a korábban - másik kiadónál - félbeszakadt sorozat, a Teremtő Alvin nyitó kötetének újra kiadása. Nagyon remélem, hogy ezúttal sikerül elérni a záró regényig.
Brandon Sanderson az egyik kedvenc fantasy szerzőm (a legtöbb könyvét még a blog elindítása előtt olvastam), az Acélszív ugyan YA kategóriába sorolt mű, de ez engem egyáltalán nem zavar. Szerintem ez a pasi nem tud olyat írni, ami nekem nem tetszik. :D

A Könyvmolyképző Kiadó kiadásai között időnként sikerül elvesznem, néha úgy érzem, hogy teljesen összezavarnak az elit startok és a premier péntekek napjai, de amire nagyon fenem a fogam, azt végül csak sikerül beszereznem - minden esetben a boltból és minden esetben nagyobb kedvezménnyel, mint amit a kiadó kínál az előrendelésnél.

Az Átokvetők sorozat sikeresen megvett magának, ezért Holly Black Red Glove - A vörös kesztyű című regényét már korábban előrendeltem, a kiszállításra november hónapban került sor. A Rubin pöttyös könyvek felé is elég sokat kacsingatok és Jessica Sorensen sorozatnyitó kötete, a Callie, Kayden és a véletlen határozottan felkeltette az érdeklődésem. Azóta már olvastam a regényt és a kategóriáján belül nagyon jónak találom a történetet. Hamarosan írok is majd róla. Matthew Quick Napos oldal című könyvéhez molyos cserével jutottam hozzá, szemeztem már vele egy ideje, most pedig elérkezett az alkalom a birtoklásra.

Ha másnak veszünk ajándékot, az magában hordozza azt a veszélyt, hogy magunk is beleesünk a vásárlás csapdájába. Velem pontosan ez történt: az ajándék kiválasztásakor figyeltem fel a Riyria-Krónikák három kötetére, ráadásul piszok jó áron, 50% kedvezménnyel. Nyugtassatok meg, hogy Ti sem hagytátok volna ott a drágaságokat?  A végeredmény tehát az, hogy Michael J. Sullivan három regénye, a Trónbitorlók, Az elfek tornya - Avempartha, illetve a Birodalom születik megérkezett és már a polcomon várja az olvasást.

A Content 2 Connect Kiadó hosszú ideje hallgatott, novemberben viszont két újabb regénnyel is jelentkezett. Mivel csúsztak a megrendeléseim és mindenképpen olvasni akartam valamit novemberben, ezért e-könyv formátumban megvásároltam Ryan Winfield A szerelem húrjai című regényét. A könyvet azóta már elolvastam, és bár nem jelentett kiemelkedő élményt, a vásárlását azért nem bántam meg.
Pár nap múlva megpillantottam egy nagyon jó akciót, a Szakítópróba sorozat köteteit 2+1 akcióban lehetett megvenni az egyik online könyvesboltban. Kaptam is lehetőségen és nagyon jó áron sikerült beszereznem a két korábban megjelent, illetve a rendelés leadásakor még a nyomdában lévő új kötetet. A lényeg, hogy immár tulajdonosa lettem Cora Carmack által írt Szakítópróba, Színjáték és Szerepváltás című regényeknek. Ez utóbbit éppen most olvasom.

Ez már megint szép mennyiség, még akkor is, ha van köztük olyan, amelyiket már olvastam. Viszont készül az új könyvespolcom - vagyis a meglévő polc kiegészítése, amely újabb 3 méternyi üres felületet jelent -, szóval már biztosan lesz hová pakolnom őket... legalábbis egy darabig. :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons