Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2014. december 2., kedd

Várólista - 2014. november

Még egy utolsó előtti nagy roham a karácsony előtti időszakban. Természetesen a végső hajrá december első felében várható - már ami a könyvmegjelenéseket jelenti -, utána már csak a vásárlókon múlik minden.
Nos, nem volt egyszerű összeszedni a novemberi megjelenéseket, már csak azért sem, mert az utolsó pillanatban is módosultak a megjelenési időpontok és még így sem biztos, hogy nem hagytam ki valamit a felsorolásból. Ha mégis ez történt, akkor azt következő hónapban pótolom - erre mindenképpen ígéretet teszek.

Az Ad Astra idén eléggé visszavett a tempóból és sajnos a minőségből is. Hannu Rajaniemi A kauzalizás angyala című sorozatzáró regénye megjelent, de - bár a kiadó ugyanaz - az előzményekhez mégsem illeszkedik a kötet: nem fog jól mutatni a sorozat a polcon. *nagy sóhaj és értetlenkedés*
A magyar fantasy él és élni is fog: két olyan hazai regény is a boltokba került a hónapban, amelyre kíváncsi vagyok. Az Agave Könyvek Csurgó Csaba Kukoricza című regényét jelentette meg, amely a János vitéz történetének átdolgozása. Hét év elteltével végre folytatódik Kleinheincz Csilla Ólomerdő című története: a Gabo Kiadó gondozásában megjelent, két kisregényt tartalmazó kötet címe az Üveghegy. Ugyancsak Gabo Kiadó, de már egy másik sorozat: Ben Aaronovitch Soho felett a Hold című regénye a Peter Grant sorozat második kötete.
Ha már sorozat és új rész, akkor nagy örömmel jelentem be, hogy a Fumax Kiadónak köszönhetően újabb Kathy Reichs regény jelent meg magyarul, a Csupasz csontok a Temperance Brennan sorozat hatodik kötete. Tetszik a tempó, csak így tovább!

A hideg hónapokban és a szeretet ünnepének közeledtével mindig jobban vágyom az érzelmes olvasnivalókra. A Content2Connect Kiadó végre hallatott magáról és két könyvet is megjelentetett a hónapban. Cora Carmack Szerepváltás című regénye a Szakítópróba sorozat újabb kötete. Ryan Winfield A szerelem húrjai című regényének megjelenésével új szerzőt hoztak a hazai kínálatba.
Régóta várom a Laini Taylor Füst és csont lánya sorozatának folytatását és hosszú ígérgetést, csúszásokat követően végre ebben a hónapban a boltokba került a Vér és csillagfény napjai című kötet. A nagy örömre árnyékot vet az, hogy ez a sorozat sem fog jól mutatni a polcon. Láttam a könyvet és nagyon elszomorodtam: az első kötet keménytáblás, védőborítós kiviteléhez képest ez a rész puha borítós és mintha méretben sem stimmelne a két kötet. Végtelenül szomorú vagyok. :(

Ifjúsági regény fronton is elég jól alakul a helyzet, bár most inkább a folytatásokra figyeltem oda. Az Athenaeum Kiadó folytatta Lumikki kalandját, Salla Simukka skandináv ifjúsági krimi sorozatának második része Hófehér címmel került a boltokba. Legnagyobb örömömre  - bár még az előzményeket sem olvastam - a Geopen Kiadó megjelentette a Strandberg - Elfgren írópáros újabb regényét, az Engelfors-trilógia befejező kötetét, amelynek címe: Kulcs.
A Maxim Kiadó is folytatja a sorozatait és egyéb megjelenésekkel is szolgál. Elizabeth Richards története megvett magának, ezért már vártam a Főnix magyar nyelvű megjelenését, amelynek remélem, hogy nem csak a borítója ennyire igéző, de a története is. A kiadó többi kínálatából Alexandra Braken The Darkest Minds - Sötét elmék című regénye keltette fel az érdeklődésem. De még kivárok a vásárlással.

A Tűz és jég dala ciklus köteteinek története mindig előidézi nálam a depressziós hangulatot, de ettől még várom a folytatás(ok) megjelenését, amelyről azonban még eredeti nyelven sincsen semmi hír. Van viszont helyette előzménytörténet és egy gyönyörűen illusztrált kiegészítő kötet. A hét királyság lovagja című regényt az Alexandra Kiadó jelentette meg, és minő gyönyörűség, méretben illeszkedik a ciklus puha borítós köteteinek méretéhez és stílusban sem üt el attól. Az I.P.C. Könyvek viszont egy albummal rukkolt elő, A tűz és jég világa Westeros eddig ismeretlen históriáját, a már ismert események hátterét tárja elénk.

A Könyvmolyképző Kiadó rendesen próbára teszi a memóriám és az eseménykövetési képességeim az elit startjaival és a premier péntekjeivel, no meg a megjelenési időpontok folyamatos változtatásával. Komolyan, néha már azt sem tudom, hogy hol áll a fejem, egyáltalán kapható-e valahol a könyv, esetleg még várnom kell rá? Egy hónap múlva vehetem meg a boltban vagy már a jövő héten értesíthetnek a könyvesboltból, hogy mehetek a kötetért? Teljes a káosz. Annyit sikerült kibogoznom, hogy ezek a kötetek már kaphatóak voltak a kiadónál novemberben. A boltokba kerülést most nem részletezném, általánosításként csak annyit, hogy december 12-re biztosan mindegyik kötet esetében megtörténik az országos megjelenés.
A kínálat olyan bőséges - talán még túlzó is -, hogy még válogattam is: első körben következzenek azok a kötetek, amelyek biztosan a polcomra kerülnek, a folytatásban pedig azok, amelyek beszerzése még ráér, esetleg éppen csak a figyelmem keltette fel a megjelenés.

Kötelező befutó nálam Cassandra Clare Mennyei Tűz városa című trilógia befejező kötete, Julie Kagawa Iron Queen - Vaskirálynő című regénye, illetve kihagyhatatlan Rachel Vincent Alfa című kötete, a Vérmacskák sorozat befejező része.
Már egy ideje szemezek vele és nagyon várom Katie McGarry Pushing the Limits - Feszülő húr című regénye. Az Eredendő bűnösök sorozat olvasása óta már nem idegenkedem bizonyos típusú történetektől és úgy gondoltam, hogy C. J. Roberts Captive in the Dark - Fogoly a sötétben című kötete nekem való - úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom vele.

Nagyon gyorsan megérkezett a Luxen sorozat negyedik része. Persze ez nem baj, csak még a harmadik kötetről sem írtam semmit és már nagyon kellene. Szóval biztosan olvasni fogom majd Jennifer Armentrout Origin - Eredet című regényét, de valószínűleg nem mostanában.
A fordításait imádom és ha a történetét is legalább olyan igényességgel írta meg, akkor tutira nem fogok csalódni Laura Arkanian Holdezüst, vérarany című regényében. 
Folytatódik a Bane Krónikák sorozat is, ezúttal a B és az A betű, azaz a hetedik és a nyolcadik rész jelent meg. Olvashatunk A Dumort Hotel bukásáról és megtudhatjuk, hogy Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan?
Sok jót olvastam róla és nagyon felkeltette a kíváncsiságom K.A. Tucker Tíz apró lélegzet című regénye. Még megvárok pár értékelést, de nagy valószínűséggel olvasni fogom a történetet. Bár Vörös pöttyös kategóriába sorolták, de a fülszöveg alapján érdekel a történet. Kivárok még vele, olvasok pár értékelést, aztán majd meglátom, hogy olvasni fogom-e Sarah Fine Sanctum című regényét, amely természetesen egy sorozat első része. A borító is nagyon tetszik, és a folytatásoké is mind csodaszép. De már félek a gyönyörű borítóktól...

Ugye mondtam, hogy bőséges a kínálat? Lehet válogatni! 
Azért még decemberben is jelentkezem egy összefoglalóval, hogy ha esetleg pénz került a karácsonyfa alá, akkor legyen mire elkölteni... ohh, bocsánat... felhasználni. :) Ha már egyszer könyvmolyok vagyunk. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons