Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2015. szeptember 28., hétfő

Várólista - 2015. szeptember

Érdeklődve figyelem a kiadók megjelenésekre vonatkozó bejelentéseit, az év hátralévő részében még várható csodákat és remekműveket. Szeptemberre is jutott az engem érdeklő, nyomdából frissen kikerült könyvekből - bár az igazi dömping úgy is a következő hónapokban várható majd. Persze azért szeptemberre is jutott minden, ami csak az olvasónak kedves lehet: sorozat kezdő és befejező kötet, terjedelmes sci-fi, csavaros vagy éppen humoros krimi, fiataloknak és felnőtteknek szóló fantasy történet. Nézzük a részleteket...

Manda Scott neve sem ismeretlen a hazai olvasók előtt, csak eddig az M.C. Scott néven megjelentetett  - leginkább történelmi - regényeit olvashattuk magyar nyelven. A szerző Tisztítótűz című regénye egy jelenkori krimi és a százéves háború idejében játszódó történet, feszültséggel és titkokkal teli egyvelege. Határozottan érdekel a sztori.
Az Agave Könyvek kiadó nagy fába vágta a fejszéjét, amikor elkezdte megjelentetni Dan Simmons regényeit. A nagy fa szó szerint értendő, ugyanis a szerző gondolatainak kiteljesedéséhez még a szokásosnál is több papír szükségeltetik - az Ílion ugyanis még a Hyperion-ciklus negyedik köteténél, az Endymion felemelkedése című regénynél is hosszabb, és egyedül csak a választott betűméretnek köszönhető, hogy első ránézésre - gerincvastagság alapján - nem ez a megállapításunk. A mérete mellett a történet is érdekesnek tűnik: trójai háború dúl a Marson. Lesz majd még folytatása is, de mivel duológiáról van szó, ezért csak egy újabb kötetre számíthatunk majd.
Ha már sci-fi, akkor részemről mindenképpen elismerés illeti az Unio Mystica kiadót, aki ezúttal Orson Scott Card Végjáték sorozatának negyedik, egyben befejező részét jelentette meg ebben a hónapban, a kötet címe: Az elme gyermekei. A regény nyomtatott és elektronikus formában egyaránt elérhető. 

A fantasy rajongók sem maradtak hoppon ebben a hónapban. A Delta Vision kiadó David Gemmell újabb regényét jelentette meg, amelynek címe az Árnyékok farkasa, a kötet pedig a Jon Shannow sorozat első része. A szerző ezúttal egy posztapokaliptikus világban játszódó, western elemekkel átszőtt, heroikus fantasy regénnyel örvendezteti meg az olvasóit. Engem kifejezetten érdekel.
Nagy meleg ide vagy oda, de az biztos, hogy a Fumax Kiadó sem tétlenkedett a nyár végén. Sokan várták és meg is jelent Michael J. Sullivan regénye, a Riyria-krónikák hatodik, egyben befejező kötete, amely Percepliquis - Az elveszett város címmel került a boltokba. Mit is tehetnék ehhez hozzá? Ideje lenne belekezdenem a sorozat olvasásába.

Az Athenaeum Kiadó idei kínálata valahogy nem igazán az én ízlésem szerint alakul. Amikor viszont megláttam ennek a két regénynek a megjelenését, akkor azonnal elő is rendeltem mind a kettőt, és az egyiket már olvastam is - még azon melegében.
Darynda Jones Charley Davidson sorozata egyszer már kapott egy kaszát a hazai kiadó részéről, most mégis megjelent a Harmadik sírhant - olvasói nyomásra tett egy kompromisszumos javaslatot a kiadó és ezek szerint jól vizsgáztak a rajongók. Azt viszont mai napig sem értem, hogy miért nem fogy ez a paranormális romantikus sorozat kis hazánkban úgy, ahogyan kellene - mert egyébként a hibái ellenére is jó és izgalmas, olvasásra ajánlott.
Samantha Shannon Csontszüret című sorozatának első része, az ugyancsak Csontszüret címre keresztelt regénye annak idején nagy kedvencem volt. Remélni sem mertem, hogy megjelenik a folytatás, de mivel A Mímes Rend már a polcomon sorakozik, ezért kénytelen vagyok a tények előtt - legnagyobb örömmel - fejet hajtani. 

A fiatalabb korosztály sem maradt olvasni való nélkül. A Gabo Kiadó SFF YA védjegyű sorozatán belül jelentette meg Mary E. Pearson Az árulás csókja című regényét, amely A fennmaradottak krónikái trilógia első része. A történet megismerésével egyelőre kivárok: egy részről úgy érzem, hogy most nagyon nincs türelmem a young adult történetekhez, más részről a kiadó hasonló védjeggyel ellátott másik kiadványa hatalmas csalódást okozott a számomra. Szóval egyelőre csak óvatosan közelítek.
Valahogy így vagyok a Libri Kiadó által megkezdett Klánok háborúja sorozat első kötetével, a Seeker címmel boltokba került, Arwen Elys Dayton tollából származó történettel is. Készül a történet filmváltozata is - még az is lehet, hogy most inkább nézni fogok, mint olvasni.

Ennyi volt a számomra érdekes könyvek bemutatása erre a hónapra. Remélem, hogy Ti is találtok közte a számotokra megfelelőt, esetleg olyat, amely jó eséllyel a polcotokon fog landolni. Addig is jó olvasást! Mert biztos vagyok benne, hogy ez igazi könyvmolynak több tucatnyi olvasatlan szépség sorakozik a polcán. :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons