Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2016. január 31., vasárnap

Várólista - 2016. január

Ha a könyvkiadást nézzük, akkor a januári hónapra leginkább a pangás jellemző. Az előző havi dőzsölést követően ez amolyan böjtölős hónapnak tekinthető. Persze kerülnek ilyenkor is szép számmal új könyvek a boltok polcaira, de az éles szemmel járó könyvmoly azt is tudja, hogy ezek leginkább azok a kötetek, amelyek még decemberben megjelentek, de akkor - a karácsony előtti utolsó pillanatokban - leginkább a kiadótól lehetett beszerezni a nyomdagép hőjétől szinte még langyos példányokat. 
Szóval jelenleg ott tartunk, hogy azon kiadók közül, amelyeket árgus szemekkel figyelek, és ahonnan a könyveimet leginkább beszerzem, nem mozgolódnak túl sokan. Bejelentéseket már olvastam, a februári és márciusi, esetleg könyvheti megjelenések hírei már csordogálnak, de januárban megjelent, engem érdeklő regényből nem sok akadt. Egészen pontosan egy darab! 

Az Agave Könyvek az a kiadó, aki aztán igazán alaposan megtervezi a kiadói tervét, és óramű pontossággal tartja is magát az abban foglaltakhoz. Szintén ők az egyetlen kiadó az általam figyeltek közül, akik január hónapban mindig jelentetnek meg valamit, és általában sci-fi regénnyel kezdik az évet. Ez hosszú évekig azt jelentette, hogy egy újabb Philip K. Dick kötet került ki frissen a nyomdából, de ez a korszak lezárult. Helyette van viszont Philip K. Dick-díjas regény. A hagyományt tehát, amennyire csak lehet, fenntartja a kiadó.

Az idei évben Az utolsó nyomozó sorozat második kötete, Ben H. Winters Végső ígéretek című regénye jelent meg a hónap utolsó napjaiban. Ha valaki bizonytalan lenne, akkor elárulom, hogy ez a Gyilkosság világvége előtt című trilógianyitó kötet folytatása, amely a tavalyi évben nagy sikert aratott a hazai olvasók berkein belül is.
Ahogy az előzményének, úgy a frissen megjelent kötetnek is elképesztően jól sikerült a borítója, és ha lehet támaszkodni az értékelésekre, akkor a történet is teljesen rendben van - már csak a hangulat és az elhivatottság miatt is érdekesnek tűnik számomra. Akárhogy is legyen, az első kötet már a polcomon várakozik, és amit tehetem lecsapok a folytatásra is. Aztán már csak olvasnom kell, de úgy, hogy mire megjelenik a harmadik, még ne legyenek fakóak az emlékeim.

Erre a hónapra ennyi volt a várólista, de tuti, hogy a következő hónapban már nagyobb lesz a kínálat és a merítés is.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons