Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2016. március 3., csütörtök

Várólista - 2016. február

Mint látható, van némi fennakadás a blog életében - és legnagyobb bánatomra ez nagy valószínűséggel még egy darabig így lesz. Tehát ez a bejegyzés nem a nagy visszatérés, nem a rendszeresen megjelenő újabb posztok előhírnöke és ígérete, hanem a csupán lélegzetvételnyi szabadidő kihasználása. A rendelkezésemre álló idő arra semmiképpen sem elég, hogy komoly véleményt fogalmazzak meg - vagy esetleg elolvassak egy könyvet -, de arra igen, hogy a februári megjelenésekből, kiválogassam a számomra érdemesebbeket, és elkészítsem - nagy hirtelenséggel összecsapjam - belőlük a februári várólistát.

Az Agave Könyvek új köntösbe bújtatta és ismét a boltok polcaira helyezte Dennis Lehane Viharsziget című regényét. Ez egyben Lehane nagy visszatérése is lehet a kiadónál, más részről pedig ez a regény megérdemli, hogy sokan olvassák - nem utolsó sorban pedig nagyon szuper lett az új borító. Ha nem lenne a polcomon az első kiadás, tutira elcsábulnék, de így igyekszem ellenállni. Szóval: vegyétek és vigyétek, mert tutira megéri.
Új sci-fi szerzővel tervezi megismertetni a hazai olvasókat az Agave Könyvek kiadó. Chris Beckett Sötét éden című regénye 2013-ban Arthur C. Clarke-díjat nyert, a borítója pedig igazán figyelemre méltó.

A Delta Vision kiadó nagyon csendben volt az év első hónapjában, de a háttérben megfeszített erővel zajlott a munka, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a februári megjelenések sora, amelyek mindegyike egy-egy sorozat újabb darabja, és az sem kérdés, hogy mindegyik a polcomon fogja végezni. Csak induljon már el végre az a törzsvásárlói program...
Piers Anthony Roogna kastély című regénye immár a Xanth világa sorozat harmadik része. Jah, hogy még az első két rész is olvasásra vár a részemről? Lehet, de már nem sokáig, és biztató, hogy a folytatás már kikerült a nyomdából.
Greg Keyes Lelkek ura című műve is folytatás, újabb regény az Elder Scrolls világából. Fantasztikus borító és érdekes történet, amelyre szintén sort fogok keríteni. Csak először valaki küldjön nekem egy időnyerőt...
Gail Z. Martin A hamu zsarnoksága című regénye is második rész, A Felvirágzó Birodalmak sorozat újabb kötete. Az előzmények még szintén az ismeretlen kategóriába tartoznak előttem, de ez nem gátol meg abban, hogy érdeklődjek a folytatás iránt. Aztán majd egyszer ez a sorozat is sorra kerül majd.

Helene Tursten Üvegdémon című története az Irene Huss felügyelő esetei sorozat negyedik része, amelyet a Kossuth Kiadó jelentetett meg. A sorozat kötetei egyébként nagyon jó ütemezésben követik egymást, ezért aki kedveli a skandináv krimi hangulatot, annak nem érdemes visszatartania magát az olvasásától.
A Gabo Könyvkiadó is jó érzékkel válogat a zsáner kötetei között, mert a korábbiakban megjelentetett regények is tetszettek, de az ebben a hónapban a nyomdából kikerült történetek is ígéretesnek tűnnek.
M. J. Arlidge Üsd, vágd! című regényének borítója nem véletlenül tűnik ismerősnek, mert ez a történet bizony az Ecc, pecc folytatás, azaz a Helen Grace sorozat második kötete. Érdekel, nagyon is érdekel a dolog.
Nem kevésbé keltette fel a figyelmem és az érdeklődésem Renée Knight Cáfolat című regénye is, amely az ajánlók és a már kikerült vélemények alapján nagyon ígéretesnek tűnik. Már meghódította a külföldi sikerlistákat és a Holtodiglan című kötet méltó utódja - ha pedig ez így van, akkor nekem mindenképpen kell ez a kötet.
Más kiadó területére és némiképp csendesebb - de mindenképpen szórakoztatóbb - vizekre evezve került a figyelmem középpontjába Liliana Hart Go-go girl a pácban című regénye, amely az Addison Holmes sorozat negyedik rész. Ugyan én még csak az első részt olvastam, de könnyed nyomozás kategóriában - és a Szingli fejvadász sorozat részeinek hiányában - biztosan a kezembe veszem majd a folytatásokat. Főleg, hogy úgy látom, az Erawan Kiadó is egész jó ütemben hozza az újabb és újabb részeket.

Ennyi lett volna a februári várólista. A március pedig még ennél is érdekesebbnek ígérkezik. :) 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons