Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2018. február 7., szerda

Jay Crownover: Jet (Marked Men 2.)

Sokat, nagyon sokat kellett várni arra, hogy Rule könyve után elérhető legyen a tetovált srácok társaságának újabb története. Közben ugye volt egy kiadói csőd . mindenki tudja, hogy miről beszélek -, majd a jogokat átvette egy másik kiadó, és ezt követően került sor arra, hogy végre a nyomdába, majd a boltokba került a Jet című regény. Persze a formátum és a külalak teljesen más, mint a korábbi kötetnél, de nem is vártam mást - lévén az új kiadó a saját könyveihez igazítja az új kiadványt, nem a korábban megjelent előzmény paramétereihez. Biztos van, akit zavar, hogy nem passzol egymáshoz a sorozat első és második része, de én már fenn sem akadok az ilyeneken, hanem inkább annak örülök, hogy van második rész. És remélhetőleg lesz harmadik meg negyedik is, mert a tetkós srácok bandájában még akad jó néhány partiképes példány, akiről bizony szívesen olvasnék.

Értékelés: 7 pont a 10-ből
(mert a szerző tud ennél jobbat is írni)
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadói sorozat: Rubin pöttyös
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 361 oldal
Fordította: Komáromy Rudolf
Borító ár (puha): 3.199,- Ft
A mű eredeti címe: Jet
Sorozat: Marked Men
Előzmény:
1.) Rule
Folytatás:
3.) Rome
4.) Nash
5.) Rowdy
6.) Asa
Műfaj: romantikus, new adult
Jet Keller egy rockbanda énekese, akire a fellépései alkalmával szinte istenként tekintenek a nők, ő azonban nehezen viseli a koncentrált figyelmet és korántsem akar nem akar rockisten lenni - elég ellentmondásos személyiség. Ayden Cross nem egészen az a lány, akinek mutatja magát, mert azt maga mögött hagyta, amikor korábbi otthonától a lehető legmesszebbre költözött és megkezdte egyetemi tanulmányait - azóta ő az egyetem jókislánya, maga a megtestesült ártatlanság. Mégis, amikor Ayden megpillantja Jet-et az egyik koncertje alkalmával, már tudja, hogy elveszett, mert a srác mindent felébreszt benne, amit igyekezett eddig mélyre temetni. Jet szeme is megakad a veszkócsizmás, hosszúcombú, délvidéki szépségen és izzik is köztük a szenvedély rendesen. Azonban még így sem biztos, hogy működni fog ez a kapcsolat, mert kettőjüknek teljesen más elképzeléseik vannak a jövőről, amelyet nem biztos, hogy sikerül egyeztetniük.

Jet Keller és Ayden Cross azon szereplők közé tartoznak, akikkel már Rule és Shaw kapcsolatának alakulása közben is összetalálkozhattam, hiszen Jet Rule baráti körébe tartozik, Ayden pedig Shaw szobatársa. Így volt már némi fogalmam arról, hogy kik is ők, ahogy a sztori eleje is ismerős volt.

Ugyanis a regény ott kezdődik, hogy Ayden hatalmas szemeket mereszt az éppen a színpadon önmagát adó Jet-re és ott marad a buliban, amikor Shaw és Rule távoznak - mondván majd Jet úgy is hazaviszi. Aztán később az is kiderült, hogy Ayden ezen terve sikerrel járt, azonban az, hogy felhívja a lakásába az egyéjszakás kalandok királyát és kiéljék a másik iránti szenvedélyüket, már nem. Ennyi tehát az, ami a Rule-ból ismerős lehet, azonban ez a kötet tovább szövi az énekes és a déli szépség közös történetét.

És bizony nem hagyhatom megjegyzés nélkül, hogy Jet nem Rule, Ayden pedig nem Shaw. Ezzel nem is lenne baj, hiszen mindannyian teljesen más személyiségek, akiknek mások a vágyaik, a reakciók és az elképzeléseik, azonban mintha a mostani kötet karakterei nem estek volna annyira kézre a szerzőnek, mint a korábbi páros. Kicsit nyögvenyelősebb és lassabb is a sztori, és bár van enne dráma bőven, de azok valahogy nem érintettek meg annyira, mint tették azt Rule és Shaw esetében. 

Pedig Jet-ről, akit első körben szűk nadrágos rockénekesként ismertem meg, a későbbiekben kiderül, hogy egész összetett személyiség és korántsem az a napról-napra élő típus, akinek látszik. Hangstúdiójában komoly munkát végez és számtalan fiatal rockbandát indított már el a siker felé vezető úton, bár maga egyáltalán nem vágyik a rivaldafénybe. Persze az ő élete sem mentes a családi problémáktól és kaptam is ebből rendesen. Alapvetően minden elismerésem Jet-é, aki szerintem egészen jól próbálta kezelni a problémát, bár az újra és újra ismétlődő problémák még egy angyal türelmét is kikezdték volna.

Amennyire elégedett voltem Jet-tel, annyira nem értettem egyet Ayden viselkedésével. Nem azzal volt bajom, hogy a lány maga mögött akarta hagyni a múltját, hanem az egész hisztivel, amit eköré a téma köré kanyarintott. Az, hogy még a legjobb barátnője sem tudott róla, már egy kicsit paranoidnak tűnt a számomra. Ahogy az sem igazán volt szimpatikus, hogy a menekülési vágya pont akkor ütközött ki rajta, amikor a pasijának a legnagyobb szüksége lett volna a támogatására. Szóval Ayden minden volt számomra csak nem az a szimpatikus női főszereplő, akire az első megnyilvánulásai alapján számítottam volna. 

Alapvetően kerek a sztori, de valahogy mégsem jön át annyira intenzíven az olvasottak hatása, mint a Rule esetében. Piros pontot kap viszont a szerző azért, mert nem fejetkezett el a banda többi tagjáról, hanem Rule, Shaw és a többiek, akikkel csak az első kötetben összetalálkoztam, mindannyian szerves részét képezik a történetnek. Ott van például Cora, aki nem egyszer bizonyítja, hogy a termete ellenére sem törékeny virágszál, hanem inkább harcias tündérke. Ahogy a srácok is kitettek magukért, igaz most Rowdy szerepelt gyakrabban, lévén ő Jet haverja, de azért a többieket sem kellett hiányolni. Ayden részéről pedig belépa történetbe Asa, aki egyelőre inkább ellenszenves, mint nem, de innen szép megnyerni a bizalmat és kivívni az elismerést.

Szépen halad előre a többi mellékszál is, hiszen folyamatosan téma Rule - eléggé zűrös - családja és persze az, hogy a bátyó, Rome is érkezik haza a katonai szolgálatból, de a szülői házat messziről kerülni akarja, tehát a számára is megoldást kell találni a jövőt illetően.

Nem elvetendő - sőt inkább követendő példa - tehát a szerző történetvezetése, tetszik, ahogy a szereplőit mozgatja és mindenkire fordít pont annyi figyelmet, ami szükséges. Igazi családként tünteti fel ezt a baráti társaságot és ez a sorozat legnagyobb erénye - persze a szórakoztatás mellett. Szóval bárhogy is történt, örülök, hogy olvashattam ezt a részt és természetesen várom a sorban következő  kötet magyar megjelenését, amelyre remélhetőleg nem kell majd annyit várni, mint erre a regényre.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons