Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2019. február 9., szombat

Leisa Rayven: Szívtiprók karácsonya (Starcrossed-sorozat 4.)

Leisa Rayven a Hitvány Rómeó és a Megtört Júlia című regényeivel - amelyek tulajdonképpen együtt tekinthetők egy kerek történetnek - levett a lábamról, mert a romantikus történetek dömpingjében tartalmaztak valami egyediséget az írásai. Tetszett a stílusa és ahogy az egész történetet megfogta, illetve tálalta - minden nyilvánvaló, kezdő írókra jellemző hibája ellenére is. Mivel így éreztem a művei iránt, Ethan és Cassie története után beszereztem Liam és Elissa sztoriját is, amely azért már nem nyerte el annyira a tetszésem. De még ez sem tartott vissza attól, hogy a megjelenést követően azonnal megvegyem a három novellát tartalmazó kiegészítő kötetet is. Karácsonykor kellett volna olvasnom, de kimaradt a sorból. Valamivel később pótoltam be az "elmaradásom".

Értékelés: 10-ből csak 5 pont,
mert teljesen átlagos, de semmi több.
Kiadó: Libri Kiadó
Kiadói sorozat: Insomnia
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 337 oldal
Fordította: Bikics Milán
Borító ár: 3.599,- Ft
A mű eredeti címe: Bad Romeo Christmas
Sorozat: Starcrossed-sorozat
Előzmények:
1.) Hitvány Rómeó
2.) Megtört Júlia
3.) Álnok szerelem
Kategória: romantikus, new adult, dráma, humor, novella
A kötet három történetet tartalmaz arról a három a párosról, akiről a korábbi regényekben már olvashattam. A szerző az előszóban segítséget nyújt abban, hogy időben is a megfelelő helyre kerüljenek a kiegészítő sztorik. Ethan és Cassie első közös karácsonyának eseményei a Megtört Júlia utáni időszakban, az Álnok szerelem történéseit megelőzően játszódnak. Liam és Elissa bérelte ki magának a következő karácsonyt, Joss és Angel pedig a szilveszteri partit sajátította ki a magánélete egy szeletének bemutatása alkalmából. Szóval így állunk. És most lássuk, hogy mi is történt a szívtiprókkal és a csajaikkal.

Korhatáros karácsony
Ethan és Cassie első közös karácsonya, amely sok mindenről szól, de a lényeg a huncutkodásban rejlik - a címe teljesen passzol a sztorihoz. Mert ugye ez a sok mindent átélt szerelmesek első közös karácsonya, az újra meglelt boldogság és az építkező bizalom időszakából. Ez az a helyzet, amikor bármi, ami csak emlékeztet a régmúltra, a megtörtént eseményekre, az átélt fájdalomra ismét elindítja a kisördög suttogását és megakasztja a bizalom további növekedését. Jó lecke ez mind a két félnek: az egyiknek bizonyítania, a másiknak megbíznia kell. És persze emellett is ott van még, hogy mi is legyen az első karácsony ajándéka, mi lenne a leginkább megfelelő választás.
Szóval van ebben az aprócska sztoriban sok minden, amivel a párosnak meg kell küzdenie és amit élveznie kell. Sajnos minden elsikkad amellett, hogy hitvány Rómeónk fejében semmi más nem jár csak az, hogy a gyerekkori szobájában miket is művelhet újra megtalált kedvesével. Végül is ez teszi ki a sztori nagy részét.
Viszont Cassie karácsonyi üzenete Ethan számára egyszerűen csodálatos.

A mikulás listája
Liam és Elissa első közös karácsonyának története, amely teljesen más, mint az előbbi párosé. Már csak azért is, mert az ő történetük nem tetszett annyira, mint Rómeónk és Júliánk érzelmi hullámvasútjának leírása - egyszerűen nem volt olyan egyedi és nem volt olyan hiteles.
Elissa Los Angelesben végzi a munkáját, míg Liam Mongóliában forgat. Távkapcsolat a javából. De jön a karácsonyi időszak, Liam forgatása véget ér és meglepetéssel készül a kedvese számára. Töménytelen mennyiségű szexi fehérnemű, némi felvágás, rejtélyes üzenetek, ismeretlen úticél és egy nagy meglepetés. Mindössze ennyi kell hozzá, hogy a párocskánk végre élvezhesse az együttlétet és a magányt. De a paradicsomban sem tökéletes minden.
Tetszettek a fejezetcímek. Viszont a sztori annyira nem nyűgözött le, mert teljesen elrugaszkodott a normál élettő, a felhőkben, elérhetetlen magasságokban járt az egész. És ha ez nem lenne elég, akkor már az is mindegy, hogy a párocskánkat több ezer kilométer vagy csak néhány centiméter választja el egymástól, a téma akkor is a szex: elméletben és gyakorlatban. Ezt most valahogy nagyon untam, mert az összes többi történés csak körítés volt az egyesülés(ek)hez. Nagyon rózsaszín, nagyon "akciódús"és nagyon hihetetlen és pont eléggé idegesítő. Nesze, neked, Csődör, mégsem borul minden csaj a lábad elé.

Boldog Új Esztendőt!
Egy szilveszteri parti Joss szemszögéből, aki az óesztendőtől úgy búcsúzik, hogy Angel messze van tőle, de a gondolatai állandóan nála járnak. Ez a szilveszteri parti a régi évfolyam amolyan találkozója és feltűnik mindenki, akiket a sorozat első két kötetéből csak megismerhettünk. És mindenkinek van valami problémája: enyhébb vagy bonyolultabb. Az tuti, hogy senki sem egyszerű eset.
Bár Joss eléggé fárasztó volt a saját nyűglődésével, de tény, hogy mindenki más nyűglődését jól kezelte és ez tette ezt a novellát a három közül a legélvezhetőbbé. Legalább azért, mert itt a ruhák a szereplőkön maradtak és így több hely, illetve idő jutott a történetre és a poénokra.

Most így utólag úgy érzem, hogy ha nem veszem meg és olvasom, akkor sem hiányzott volna ez a kötet a polcomról és az életemből. De most már a polcomon van és olvastam is. Szerintem ez a három történet nem más, mint egy újabb bőr lehúzása a régi történetekről, újabb ezresek kihúzása a szerzőt kedvelő olvasók pénztárcájából. Persze az is lehet, hogy rosszul gondolom és tényleg a szerző kedveskedése az olvasóinak. Mivel azonban elég súlyos pénzt fizettem a nyomtatott formátumért, így jó szándék ide vagy oda, mégis maradok az első állításom mellett.

Ahogy írtam, Leisa Rayven megvett magának az első két regényével, de a többi írásával már egyáltalán nem nyűgözött le. Mintha Ethan és Cassie története lett volna az, amit igazából meg akart írni, akik lelki problémáit jól átgondolta, alaposan kidolgozta, a többit pedig már csak azért, mert ezt várták tőle. Ez utóbbiak már alig tartalmaznak valami eredetiséget, sablonos és klisés sztorik, amolyan rendes iparosmunkák, de számomra - az előzmények ismeretében - kevesek. Alapvetően nem rosszak - a felhozatalhoz képest semmiképp -, de mégsem nyújtják azt az eredetiséget, amely miatt megtetszett a szerző stílusa. Valamivel szkeptikusabb lettem, mint az elején voltam. Majd meglátom, hogy a továbbiakban hogyan döntök az újabb kötetek beszerzéséről.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons