Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. augusztus 4., vasárnap

Lelkendezek és magyarázkodok

Kicsit sok program esett erre a hétre, ezért a blog frissítése is akadozott az elmúlt napokban. Hol is jártam? Mit csináltam? Beavatlak Titeket a részletekbe. :)

Szerdán délután két kedves barátnőm és szerény személyem Gaura Ágival kávézott, limonádézott egy étterem teraszán. Sokat beszélgettünk, Ágit faggattuk az új könyvéről és a kapcsolódó kulisszatitkokról, valamint dedikáltattuk vele a könyveinket és természetesen számotokra is készültem meglepetéssel, de mielőtt azt elétek tárom, még van szükségem némi időre és szervezkedésre. Jó hír, hogy őszre várhatjuk a Borbíró Bori sorozat következő részének, a Lidércnyomásnak a megjelenését. Ági úgy tájékoztatott minket, hogy a negyedik kaland is majdnem készen van és természetesen a folytatásokhoz további ötletek is körvonalazódtak már a fejében. Juhé! :D

A péntek délutánt ugyanezen étteremben töltöttük, de ezúttal hármasban. A résztvevők közül egyikünk egy évvel bölcsebb lett, őt ünnepeltük, köszöntöttük ezen a napon.

Szombaton a Borsodi Molyklub tartotta soron következő, nyolcadik találkozóját, amelynek ezúttal a Frei kávézó kerthelyisége adott helyet. A találkozó kifejezetten jól sikerült, több új taggal, érdeklődővel bővült könyves közösségünk, és a résztvevők abban is egyetértettek, hogy mind a hangulat, mind pedig a kávézó kínálata fantasztikus volt. A klub tagja Trux Béla, aki nagy büszkeségünkre a város szülötte és aki ezúttal is megtisztelt minket a jelenlétével, állta kérdéseink rohamát. Többen dedikáltatták az időközben beszerzett könyveiket, A templomos lovagot és az Akkon ostromát. Részemről egy olyan meglepetéssel készültem, amelyhez Bélának sokat kellett írnia (bár az elvárásaink még nagyobbak vele szemben ;D), de szívesen tett eleget ennek a kihívásnak. Az eredményt majd Ti fogjátok élvezni és remélem, hogy értékelni. Béla megosztotta velünk az új könyvével kapcsolatos publikus információkat is, amelyeket élvezettel, mondhatni tátott szájjal hallgattunk és természetesen nem maradt el a noszogatás sem, mert többen várjuk türelmetlenül, hogy ezúttal mi fog kikerülni a keze alól.
A találkozóról készült fényképek ITT megtekinthetők.

A vasárnap, azaz a mai nap is tartogatott meglepetést a számomra, mert a nem olyan rég létrehozott facebook oldalamon Darena Salyaz üzenete várt, akinek könyvével már korábban is szemezgettem. Az üzenet egy kedves megkeresést tartalmazott, amelyre szívesen mondtam igent. Több üzenetet is váltottunk egymással és egyéb terveket is egyeztettünk, remélem, hogy minden összejön úgy, ahogy tervezzük.

Ilyen mozgalmas hét után nem is csoda, hogy nem nagyon haladtam se a könyvekkel, se pedig azok értékelésével, igyekszem bepótolni az elmaradásaimat, amelyből úgy érzem, hogy egyre több van. Mire számíthattok tőlem a következő időszakban?
  • Hamarosan érkezik majd Gillian Flynn Holtodiglan című könyvéről írt értékelésem, amelynek egy rövidebb verziója már megjelent az ekultura.hu oldalon, de én a bővebb véleményem is szeretném veletek megismertetni.
  • A mai napra ígértem, de kicsit csúszik a következő könyvjelzős nyereményjáték kiírása. Ígérem, hogy igyekszem hamarosan (lehet, hogy még ma vagy holnap?), de legkésőbb pár napon belül pótolni az elmaradásomat.
  • John Scalzi Az utolsó gyarmat és Otfried Preussler Krabat a Fekete Malomban című könyvei is már csak a véleményem megformálására és elfogadható formába való öntésére várnak. Ha nem olvadok szét ebben a melegben, akkor ezt sem fogom sokáig halogatni. Közben pedig sikerült befejeznem Daniel Suarez Daemon című könyvét is, szóval ez a regény is beállt az értékelésre várók sorába.
  • Ugyanígy értékelésre vár még Karen Marie Moning ICED - Megnyílik az ég című könyve, de ezzel kapcsolatban megfogalmazott véleményemet először majd az ekultura.hu oldalon olvashatjátok.
  • Adós vagyok még a Polcra került rovat új bejegyzésével is, amely a júliusban beszerzett könyveimet és azokhoz kapcsolódó kétségbeesett magyarázataimat tartalmazza.


Dióhéjban ennyi. Igyekszem mindent időben teljesíteni. :) Köszönöm a türelmetek! 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons