Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. augusztus 25., vasárnap

Várólista - 2013. augusztus

Uborkaszezon. Egyszerűen így jellemezném a hónapot könyvmegjelenések szempontjából. A kiadók munkatársai pihennek, elmentek nyaralni, a kiadások akadoznak, az előző hónapok hömpölygő folyamához képest éppen csak csordogálnak az új megjelenések. Legalábbis, ami az érdeklődésemre számot tartó dolgokat jelenti.
Jó szokásomat azonban nem szakítom meg és most is kiválasztottam a hónap megjelenései közül azokat, amelyek esélyesek az olvasásra, de legalábbis valamennyire felkeltették az érdeklődésemet. 

Shannon Messenger: Vihar szeli ketté
Miért? : Mert elementálokról szól, mert új szereplőket, friss fuvallatot hoz a megszokott fantasy szereplők és történetek közé. Hogy ez is YA? Egyelőre nem érdekel. Főleg, hogy utólag sem, mert már el is olvastam a könyvet és határozottan tetszett. Értékelés is lesz hamarosan, először az ekultura.hu oldalon, aztán kicsivel később majd itt a blogon is. :)
Fülszöveg: A tizenhét éves Vane Westonnak fogalma sincs arról, hogyan élte túl tíz éve a pusztító tornádót, amely megölte a szüleit - semmire sem emlékszik a múltjából. Azt sem tudja, hogy a gyönyörű, sötét hajú lány, aki a vihar óta minden éjjel felkavarja álmait, vajon valóban létezik-e. Csak reménykedik benne.
A lány létezik, de nem ember. A tizenhét éves Audra szilf, egy levegőelementál, aki képes kommunikálni a széllel. Audra őrző - Vane titkos őrzője -, és esküt tett, hogy akár az élete árán is megvédi a fiút közös ellenségüktől, aki mindkettejük szüleit megölte, és aki évek óta kutat Vane után.
Miután egy meggondolatlan lépés elárulja hollétüket, Audra kénytelen felfedni kilétét Vane előtt. A fiú pedig egy csapásra a szél és a szilfek csodálatos, de egyben veszélyes világában találja magát. 

Kiadó: ÉTK Kiadó /Merit Könyvek
Terjedelem: 432 oldal
Teljes ár: 2.990,-

Gabryel Flynt: Sötét szárnyak
Miért? : Mostanában mintha kimentek a vámpírok a divatból, a nem tinitörténetbe oltott vámpíros sztoriból eddig is kevés volt, de most már azok se nagyon jelennek meg. Mikor is lenne megfelelőbb ideje egy olyan regény megjelenésének, amely inkább a klasszikus vagy kalandos vámpírtörténetek közé sorolható, ha nem éppen ebben az időszakban. Elárulom azt is, hogy magyar szerzőről van szó és a történet egyelőre csak már papíros és e-könyv formátumban is kapható. A fülszöveg (vagy inkább ajánló?) eléggé felkeltette az érdeklődésem ahhoz, hogy előbb vagy utóbb rászánjam magam a vásárlásra.
Fülszöveg: Olyan történetet vetettem papírra, mely ötvözi a XVII. században játszódó kalandregények és a klasszikus vámpírtörténetek stílusát, valamint újjáéleszti Artúr király és a kerekasztal lovagjainak mítoszát. A regényben nagyon sok az érzelem, de elsősorban nem a szerelem, hanem főként a szeretet, a barátság és a lojalitás az, ami hangsúlyos benne. Elhatároztam, hogy visszaviszem az olvasót abba a korba, ahol még a kard és a tőr döntött vitás kérdésekben, s ahol a férfiak készek voltak meghalni, hogy megvédjék a maguk vagy hölgyeik becsületét.Ugyanakkor a babonák és misztikumok kora is volt ez az időszak, amikor az emberek félték és hitték a természetfölöttit. Teljes joggal, hiszen világukat vérfarkasokkal, boszorkányokkal és vámpírokkal kellett megosztaniuk. A vámpírvadászok jelenléte pedig - kiket az egyház pénzelt - mindennapossá és teljesen megszokottá vált mindenki számára. Ám még ők sem voltak képesek felvenni a harcot azzal a titokzatos éjszakai jelenséggel, mely egy ideje rendszeresen tizedelte Franciaország lakosságát: a zöld köddel.A köd által legyilkolt emberek tetemein egy fiatal gróf, Jean-Briant de La Rule, vámpírfogak nyomait fedezi fel. Ám ez a fajta magyarázat a gyilkosságokra korántsem győzi meg.Az ő elbeszélésén keresztül ismerkedhetünk meg Landrote-tal, egy bátor, erős, ám rendkívül zárkózott és titokzatos fiatal férfival, aki hajdan - mikor a gróf még csupán kisgyerek volt - megmentette a fiút a vérfarkasoktól.Landrote - a regény főhőse - egy száműzött Vámpír Herceg, aki a francia erdőkben talált menedéket fajtársai és a vámpírvadászok elől. A sors iróniája, hogy pont egy idős vámpírvadász - Jean-Francois de Leroy gróf - lesz a legjobb barátja. A köztük lévő kapcsolat páratlan és különleges is. Mindig megérzik, ha a másikat veszély fenyegeti. Ráadásul a gróf balesetben elhunyt fia a megszólalásig hasonlít Landrote-ra. Ezt az olvasó és Landrote is csak a történet vége felé tudja meg. Jean-Francois eleinte a fiát látja a vámpírban, de később ez megváltozik: „Nem a fiamat látom már benned, hanem a vámpírt, akit fiamként szeretek!"Habár Jean-Briant tizenhat esztendeje nem találkozott jótevőjével, mindig érezte, hogy a vámpír a közelében van, és vigyáz rá. Mikor a zöld köd kiírtja a birtokához tartozó egyik falu lakóit, az ifjú gróf úgy dönt, megkeresi Landrote-ot, hogy a segítségét kérje. A Vámpír Herceg elindul, hogy lerántsa a leplet a homályos titokról, ám kis híján az életével fizet, amikor megtudja mi, illetve ki áll a gyilkosságok mögött.
Kiadó: Publio
Terjedelem: 396 oldal
Teljes ár: 850,-
A kötet megvásárolható: http://konyvaruhaz.info/hu_HU/sotet-szarnyak

Ez a poszt határozottan rövidre sikerült. Mondtam, hogy uborkaszezon van. :) Sebaj, mert a szeptemberi, októberi és novemberi megjelenések már most ígéretesnek tűnnek. Tanácsos már most elkezdeni a pénztárcák hizlalását, mert hamar laposak lesznek a következő hónapokban érkező megjelenés dömpingben.

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Sziasztok! :)

Úgy láttam a Sötét szárnyak című vámpírregény kapható lett nyomtatott könyvként is. Már fent van a kiadó honlapján:
http://konyvaruhaz.info/hu_HU/sotet-szarnyak

Jó olvasást mindenkinek! :)

Shanara írta...

Köszönöm, hogy szóltál, mert tényleg nem vettem észre, hogy már papírkönyv is van a regényből. Javítom is a bejegyzést.

Unknown írta...

Nincs mit! :)

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons