Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. október 22., kedd

Hírmorzsák (7.): Téged is érdekel a Ryhope-erdő rejtélye?

Az idei évben indult el a GABO Kiadó új kiadói sorozata a GABO SFF, amely sorozatindítónak James Smythe A felfedező című regényét választotta. Felkavaró, nem éppen mindennapi történet került az olvasók kezébe ezzel a kiadvánnyal. A regény nem egy könnyű olvasmány, de vitathatatlan az érzelmekre gyakorolt hatása, amelyről saját tapasztalatokkal is rendelkezem.

Pár hónapos hallgatást követően, még ebben a hónapban, vagyis inkább napokon belül érkezik a GABO SFF sorozat következő része, amely ezúttal egy fantasy regény, Robert Holdstock Mitágó-erdő című írása lesz.

Vélemények a könyvről:
"Robert Holdstock a modern fantasy egyik kulcsfontosságú alakja."
Guy Gavriel Kay, az Ysabel szerzője

"Klasszikus, egyúttal eredeti helyszín. Ez a könyv valósággal kísérti az olvasót… 
Holdstock legjobbja."
Guardian

"Számomra ez az 1980-as évek legkitűnőbb fantasy-regénye: akárhányszor újraolvasom, minden egyes alkalommal ugyanúgy elbűvöl."
Michael Moorcock, az Obszidián főnix írója

"Az egyik legfurcsább, leggyönyörűbb és legimpozánsabb fantasy, amit valaha olvastam. Ez a könyv kész csoda."
Keith Roberts, a Pavane szerzője

Fülszöveg:
Az Anglia egyik utolsó ősi vadonjaként ismert Ryhope-erdő rejtélye felemésztette George Huxley életét. Halála után két felnőtt fia nem csak a rengeteg szélén álló Tölgylakot örökli tőle, hanem megszállottságát is: amikor megsejtik, hogy a kihaltnak hitt állatok és ősi mítoszok hősei által benépesített erdő miféle titkot rejt, nem tudnak ellenállni a kísértésnek. Egymás után maguk is bemerészkednek a fák közé, és amit odabenn találnak, az furcsább és veszélyesebb, mint valaha is gondolták volna.

Szeretnél beleolvasni a regénybe? Ha igen, akkor ITT megteheted. A könyv első fejezete, mintegy 30 oldala várja az ősi vadon titkai és lakói iránt érdeklődőket.

A könyv adatai:
Szerző: Robert Holdstock
Cím: Mitágó-erdő
Fordította: Varró Attila
Műfaj: fantasy
Borítóár: 2.990,-
Terjedelem: 368 oldal
Megjelenés: 2013. október

Néhány szó a szerzőről:
1948-ban született az angliai Kentben. Miután évekig zoológusnak tanult, 1975-ben teljes munkaidős írónak állt. A hetvenes-nyolcvanas évek során számos science fiction- és fantasy-könyvet publikált (sokat álnéven) az áttörést az 1984-ben kiadott Mitágó-erdő hozta meg a számára, amellyel elnyerte a legjobb regénynek járó BSFA- és World Fantasy-díjakat. 2009-ben bekövetkezett haláláig több regénnyel és novelláskötettel folytatta a Mitágó-erdő történetét.
Robert Holdstock World Fantasy-díjas regényét a huszadik század legfontosabb fantasyjei között tartják számon, a szerzőről Angliában tavaly díjat neveztek el.

Határtalan a kíváncsiságod? Nincs ezzel semmi baj. A kiadói sorozatról további információkat találhatsz a Gabo sci-fi és fantasy könyveinek hivatalos blogján, a gabosff.blog.hu oldalon.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons