Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. október 20., vasárnap

Hírmorzsák (6.): Ismerkedj meg a halhatatlanok érzéseinek mélységeivel!

A tavalyi év egyik legjobban várt könyvei közé tartozott a számomra Alma Katsu Halhatatlan trilógiájának első kötete. A lapokon kibontakozó történet minden volt, csak éppen nem megszokott és nem sablonos.

Most pedig itt a folytatás, amely 2013. október 24-én, Megtorlás címmel jelenik meg.

Vélemények a könyvről:
„Képtelenség letenni. Csodálatos regény.”
Scott Westerfeld, a Leviatán szerzője

„Hatalmas könyv! És a hatalmas alatt azt értem, hogy minden képzeletet felülmúlóan hatalmas. Mint A skarlát betűt olvasni betépve egy hullámvasúton. Elbűvölő, merész, húsbavágó és szívfacsaró. Alma Katsu regényének gazdag történelmi háttere előtt az örök szerelemről mesél, paranormális lényekről és annak a fájdalomnak a mélységéről, amit a halhatatlanok szíve érez.”
Jamie Ford, a Hotel az Édes és Keserű út sarkán szerzője

A kiadó ajánlása:
A könyvet ajánljuk mindenkinek, aki szereti a komolyabb thrillereket: a történet egy évszázadokon átívelő szerelmi történetet mesél el természetfeletti szereplőkkel, ugyanakkor rendkívül realista ábrázolásban, sötét hangulatban és tapintható feszültséggel. Az első rész sikerének nagyon örültünk, ezért bízunk abban, hogy a második rész megismétli majd azt. A női főszereplő pedig ne tévesszen meg senkit, a könyvet bátran lehet ajánlani férfi olvasóknak is.

Miről is szól ez a rész?
Lanore McIlvrae az a fajta nő, aki bármit megtesz a szerelemért. Ha kell, téglából és kőből emelt fal mögé zárja a férfit, aki szereti.
Nincs más választása, mint eltemetni Adairt, bosszúálló végzetét azért, hogy megmentse Jonathant, akivel az 1800-as évek elején nőtt fel Maine állam egyik aprócska városában. Azt hitte, Adair örök társa lesz majd, de a férfinak más terve volt Lanore-ral. Titokzatos, túlvilági hatalmát felhasználva örök életet adott neki, a nő viszont túl későn tudta meg, hogy milyen árat kell fizetnie az ajándékért. 
Kétszáz évvel azután, hogy Adairt bebörtönzik, Lanore vezekelni próbál a bűneiért. Megválik hosszú évek során összegyűjtött kincseitől, hogy megtisztítsa múltját, és boldog életet élhessen új kedvesével, Luke Findley-vel. Ám ahogy a londoni Viktória és Albert Múzeumban kiállított tárgyait szemléli, hirtelen rá kell eszmélnie, hogy bekövetkezett, amitől kétszáz évig rettegett: Adair megszökött a börtönéből. A férfi újra szabad, és el fog jönni érte. Lanore-nak pedig fogalma sincs arról, hogyan védje meg magát ellene.

Szeretnél beleolvasni a regénybe? Ha igen, akkor ITT megteheted. A könyv első 41 oldala (3 fejezete) várja a kíváncsi érdeklődőket, a folytatásra kiéhezett rajongókat.
Nem olvastad még az első részt, de szívesen megismerkednél az írónő stílusával? Akkor ITT a lehetőség, hogy ezt megtedd, mert az első kötet, a Halhatatlan első 46 oldala, azaz 4 fejezete csak arra vár, hogy elmerülj ebben a különleges, szenvedélyes és sötét történet kezdeteiben.

A könyv adatai:
Szerző: Alma Katsu
Cím: Megtorlás
Fordította: Lakatos Anna
Műfaj: thriller
Borítóár: 3.480,-
Terjedelem: 368 oldal
Kötés: keménytáblás fűzve
Megjelenés: 2013. október 24.

Néhány szó a szerzőről:
Alma Katsu a massachusettsi Concordban nőtt fel, ami saját elmondása szerint a világ legbizarrabb kisvárosa. Az egyetem elvégzését követően az NSA-nél kapott állást, és úgy gondolta, hogy ez élettapasztalatnak jó lesz pár évig, utána pedig majd hódolhat kedvenc szenvedélyének, az írásnak. Végül huszonegy évig maradt a nemzetbiztonsági szolgálatnál, majd további tízet a CIA-nál töltött. A változást végül egészségügyi problémák hozták el: egy időben erős fejfájásai voltak, és miközben orvostól-orvosig járt, figyelemelterelésül írni kezdett, és rájött, hogy már mióta szeretett volna ezzel foglalkozni. A komoly sikereket arató Halhatatlan (The Taker) című első könyvét 2011-ben adták ki, amihez azóta két folytatást is írt: a Megtorlás 2012-ben jelent meg, a The Descent pedig 2014 elején várható.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons