Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. december 9., hétfő

Polcra került - 2013. november

Az úgy volt, hogy nagyon büszke voltam magamra, mert már november közepénél jártunk és még egyetlen egy könyvet sem szereztem be. Aztán... aztán nagyon csúnya dolgok történtek, ugyanis befutott az összes, addig függőben lévő rendelésem, voltam az ekultura.hu oldal 10 éves szülinapján, aminek az lett a következménye, hogy a szerkesztőm és a főszerkesztőm a kezembe nyomott egy kupac könyvet és még befutott ezeken kívül egy rendelés és egy recenziós könyv. Pár nap alatt gyakorlatilag a fejemre zúdult egy egész hónapra elegendő könyvmennyiség és én csak kapkodtam a fejem. De nézzük a részleteket.

Az akciók folyamatosan csábítanak és csak nagy ritkán sikerül ellenállnom nekik. Most sem sikerült. Az Ulpius-ház 1+1 akciójában csaptam le A soha határa és az Örökké a csajom című regényekre. Az egyiket már korábban, a másikat pedig azóta olvastam ki.
Kihagyhatatlan volt az Agave Könyvek novemberi megjelenéseinek előrendelése (a kedvezmény ebben az esetben 35%), amelyet meg is tettem (bónuszként a korábbi vásárlások után járó pontjaimat is kuponra váltottam és felhasználtam) és a kiadó webboltja a megjelenéseket követően villámgyorsan küldte is a csomagot.
Így került a polcomra az Endymion felemelkedése, amely a Hyperion-cantos negyedik kötete és a méretét tekintve már nem is féltégla, hanem falazó elem. Ugyanazzal a rendeléssel érkezett a Zoe története, ami a Vének háborúja sorozat negyedik kötete, illetve a Csendmadár, ami ismételten felkeltette az érdeklődésem, de most nem maradt ki a kosárból.
A Maxim Könyvkiadó 30%-os akciójában tettem szert az Elakadó lélegzet című regényre, amely sokat szerint jó volt és majd szeretnék magam is megbizonyosodni ennek az állításnak az igazáról.
Nagy örömmel vettem, hogy egyik kedvenc írónőmnek új regénye jelent meg magyarul. Szóval ha valaki nem tudná, akkor a Dáin 2000 Kiadó gondozásában újabb Anne Rice kötet került a boltokba, amelynek címe az Angyalok ideje. Számomra kihagyhatatlan volt a vásárlás.


Az ekultura.hu szerkesztői továbbra sem hagyják, hogy unatkozzam és folyamatosan gondoskodnak olvasni és értékelni valóról, én pedig igyekszem megfelelni az elvárásoknak.
Novemberben a következő kiadványokat szánták nekem. A Csontszüretet már olvastam és hamarosan az értékelés is olvasható lesz mind az ekultura.hu oldalon, mind pedig itt a blogon. A Razorland-trilógia köteteivel, a Menedékkel és a Helyőrséggel még csak most kezdem az ismerkedést, de ajánlót csak a második kötetről fogok írni az oldalra, a blogon mindkettő megjelenik majd. A paradicsom zöldje igazi kihívás lesz a számomra, de majd igyekszem megbirkózni vele. Harlan Coben Hat év című krimijét már kiolvastam és szokás szerint magával ragadtak a regényben megjelenő érzelmek és események. Az Első sírhant valamikor később fog még sorra kerülni, de egyszer elérkezik az az idő is.

Természetesen örök a körforgás a recenziós könyvek terén is. A Mennydörgés című könyv a Sötét vihar sorozat harmadik része és szerzői felkérésre fogom olvasni és értékelni.
Gyarapodott a virtuális könyvespolcom is, illetve kipróbálhattam magam a blogturnék világában. Így került hozzám a Játék a házassággal és a Rule elektronikus, egyedi azonosítóval ellátott verziója.

Szép mennyiség ugye? Akkor elárulom, hogy előre rettegek a decembertől, mert már előre sejtem, hogy a rovat januárban megjelenésre kerülő bejegyzése legalább kétszer ilyen hossz lesz. Így jár az, akinek decemberben nem csak karácsony van, de névnap is. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons