Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. május 18., szombat

Ünnepi Könyvhét 2013: A Cor Leonis Kiadó könyvheti megjelenései

Bár a Cor Leonis Kiadó már évek óta jelen van a könyvpiacon, de csak a tavalyi évben került a figyelmem középpontjába, amikor is átvállalták a félbemaradt Tündérkrónikák sorozat hiányzó köteteinek megjelentetését. Azóta viszont figyelemmel követem a kiadó tevékenységét. A könyvfesztivál után a könyvhétre is több kötet friss megjelenésével készülnek, amelyek a következők lesznek.

Karen Marie Moning: Iced- Jégbe vagyva
A könyv a Tündérkrónikák spin off sorozatának, a Dani O'Malley krónikák nyitókötete. 
A könyv fülszövege még nem érhető el, de nem hiszem, hogy a Tündérkrónikák rajongókat ez nagyon zavarná. :) Szerintem őket csak az érdekli, hogy a könyvhétre megjelenik a könyv. Bevallom, hogy magam is ehhez a társasághoz tartozom és annak ellenére nagyon várom már, hogy a kezembe foghassam a könyvet, hogy Dani nem volt igazán a kedvencem a Tündérkrónikák sorozatban. Viszont az ott megismert hangulat kétségtelenül hiányzik.
Úgy tudom, hogy a kiadó megtartja az eredeti borítót, de még nem tette elérhetővé, hogyan is fog kinézni a kötet fedlapja. Addig is szerepeljen itt az eredeti. A kiadó kommunikációjára jellemző, hogy mind a kötet, mind pedig a sorozat címével kapcsolatban kikérték az olvasók véleményét. Dicséretes és remélem, hogy eredményes gondolat.

Jasper Fforde: Egy regény rabjai
A kiadó korábban már megígérte, hogy a könyvhétre megjelenik a Next Thursday sorozat következő része és határozottan úgy néz ki, hogy meg is tartja az ígéretét.

A regény magyar címéről megszavaztatták az olvasókat, amelynek eredeti borítóval kombinált változata már egy ideje megcsodálható a könyves oldalakon.
Ami továbbra sincs, az a fülszöveg, de hasonlóan az előző könyvnél említettekhez, ebben az esetben is a megjelenés a lényeg, addigra lesz majd fülszöveg is. 




Syrie James: Az elveszett Jane Austen kézirat

Szintén egy olyan kötet, amelyről a borítón kívül még nincs sok információ, viszont a hozzászólásokból kitűnik, hogy a Jane Austen rajongók nagyon várják a kiadványt.









Gary Shteyngart: Abszurdisztán
Misa Vainberg egy igazi orosz mackó. 160 kilós, lomha fiatalember, akinek amerikai a lelke, az útlevele viszont orosz. Miközben − apja jóvoltából − az amerikai Alkalmi Egyetemen diplomát szerzett, megízlelte az édes életet, és nem mellesleg, némi másodkézből való szexuális tapasztalatot is szerzett. Most azonban Oroszországban ragadt, és nem akarják visszaengedni. Ám a feneketlen orosz csüggedésben feldereng a fény: hamis útlevéllel kijuthat, ha nem is Amerikába, de legalább a kulturált Európába. Hogy ezt megszerezze, el kell utaznia egy a Kaszpi-tenger partján fekvő kis országba, Abszurdisztánba. Ez a parányi, olajkitermelésből élő ország az átmenet állapotában leledzik, a szocialista sarlóból éppen kapitalista rugóskés kovácsolódik. Misa belekeveredik az egymással viszálykodó nemzetiségek és hadurak harcába, miniszter lesz, keresi önmagát, keresi a szerelmet és keresi a huszonegyedik századi élet értelmét Európa peremén.

Az orosz származású, Amerikában élő Gary Shteyngart regénye akasztófahumorral megspékelt mai szatíra a különböző kultúrák, vallások és egyének egymás mellett éléséről a történelem szagos szelei közepette.


Junot Díaz: Oscar Wao rövid, de csodálatos élete
Oscar aranyos, de súlyos személyiség: egy elhízott, sci-fi imádó, könyvmoly fiú. Ráadásul New Jersey-i gettóba szakadt dominikai család sarja, ami hátrányos helyzet a köbön. Az álma, hogy a dominikai Tolkien legyen, és persze, hogy megtalálja az igaz szerelmet.
Sajnos Oscarnak a saját egyéniségén kívül egy komoly akadály állja útját: a fukú, vagyis az átok, amely nemzedékek óta sújtja családját...

A könyv borítója még nem végleges, a kiadó szavazásra bocsátotta a lehetséges változatokat, amelyekre szavazni lehet, ezzel segítve őket a döntésben. Magam is kiválasztottam a nekem tetszőt és azt szerepeltetem ebben a bejegyzésben. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons