Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2014. április 6., vasárnap

Hírmorzsák (12): Heti hírmazsolázó - rövid hírek, megjelenések és minden más

Közeledik a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál és ezzel együtt a kiadók is színes programokkal és sok-sok megjelenéssel készülnek. Az olvasók legnagyobb örömére. A felröppent híreket, eseményeket nehéz követni, ezért azokat, amelyek a héten az én érdeklődésemet is felkeltették, csokorba gyűjtöttem és átnyújtom nektek. A MAXIM Könyvkiadó, az Agave Könyvek, a FUMAX Könyvkiadó és a Delta Vision híreiből válogattam.
A könyvfesztiválos megjelenéseket majd egy későbbi bejegyzésben vagy bejegyzésekben fogom összegyűjteni, listába rendezni. Ez a poszt most nem erről szól.

MAXIM Könyvkiadó

A kiadó Könyvfesztiválra tervezett megjelenéseit majd egy másik posztban részletezem, mert van egy időben korábbi esemény, amelyet érdemesnek tartok megemlíteni, még akkor is, ha én magam nem tudok jelen lenni a rendezvényen.

Forrás: Maxim Könyvkiadó facebook oldala
Ruta Sepertys, az Árnyalatnyi remény és a Kalitkába zárt álmok szerzője dedikál 2014. április 8-án (kedden) 18 órától Budapesten, az Allee Bevásárlóközpontban (címe: 1117 Budapest, Váli u. 3.) található Libri Könyváruházban!
Az eseményen a kiadó egyik szerkesztője beszélget az írónővel, amelyet követően a résztvevők is tehetnek fel kérdéseket, majd ezt követi a dedikálás. (Aki nem rendelkezik az említett regényekből példányokkal, annak lehetősége lesz a helyszínen megvásárolni, majd ezt követően dedikáltatni azokat.)



Agave Könyvek

A kiadó ugyan nem lesz jelen a Könyvfesztiválon, de a tőlük megszokott precizitással és ütemezéssel jelentetik meg a beígért kiadványokat, határozottan jónak és érdekesnek ígérkező regényeket. Itt van mindjárt az első, amely ráadásul egy hazai szerző nagyon várt műve.
Előrendelhető a kétszeres Zsoldos-díjas szerző, Brandon Hackett legújabb regénye, amelynek címe Az időutazás napja. A kiadvány várható megjelenése 2014. április 08., az előrendelés kedvezménye 35%.
A szerzővel interjú is készült, amelyet a kiadó blogján el is olvashattok. A regénybe bele is olvashattok.

2021. november. Amikor az első időgép működésbe lép, kétszázmilliárd időutazó jelenik meg a Földön. Az időutazás napját ünneplik, az első pillanatot, ameddig vissza lehet utazni a jövőből.
Az esemény eltörli az ismert világot: megszűnik a pénz, működésképtelenné válnak a kormányok, bárki számára hozzáférhető lesz minden jövőbeli technológia, köztük az időutazás. Tetszőleges jövőbeli évbe utazhatunk, egészen az időfolyam végéig. Ennek azonban hatalmas ára van, ugyanis az idő veszélyes játékszer.
Beregi Ádám él-hal a családjáért, ám az időutazás napján valaki a jövőből elrabolja a kisfiát és a feleségét, Enikőt. Ádám a kaotikus és folyton változó időfolyamban, őrült technológiák, valamint mesterséges mikrouniverzumok birodalmában próbálja megtalálni őket.
Az időgép feltalálója, Neil Jarrison különös, magának való ember. Bár 2612-ben kivégzik, mégis sokan szeretnének a nyomára bukkanni, mert olyan tudás birtokosa, amely megmentheti a világot. Vagy el is pusztíthatja. Csakhogy a feltaláló mindig egy lépéssel üldözői előtt jár, és úgy tűnik, kizárólag egyvalaki érdekli: egy Rebeca nevű titokzatos nő, aki minden rejtély kulcsa lehet.
A Brandon Hackett néven író Markovics Botond sodró tempójú, eredeti ötletekkel teli regénye egészen újfajta megközelítése az időutazás témájának.

A kiadó másik tervezett megjelenése leginkább a témája miatt keltette fel az érdeklődésem, amely egyszerre tűnik pimasznak, felháborítónak és viccesnek. Feszegetem a határaimat, mert az már biztos, hogy én olvasni fogom, a kiadó jóvoltából a megjelenés másnapján már a kezemben is tarthatom majd. :)
Melyik kötetről van szó? Ez a tabukat döntögető kiadvány nem más, mint Ben Brooks Lolito című regénye. A kiadvány 2014. április 22-én kerül ki a nyomdából, a kiadónál azonban már 35% kedvezménnyel előrendelhető

A szerzőről érdemes tudni, hogy még csak idén lesz 22 éves, de már öt regényt írt, és Anglia egyik feltörekvő tehetségeként tartják számon. A művei jellemzően a mai fiatalokról szólnak, és legalább annyira provokatívak, mint humorosak.

Amikor Etgar megtudja, hogy első szerelme megcsalja őt, nagy bánatában az interneten lel vigaszra Macy, az unatkozó háziasszony személyében, aki nem mellesleg egy igazi milf. Kettejük kapcsolata eleinte kizárólag virtuális alapokon nyugszik, de aztán kitalálják, hogy találkoznak. Egy hotelszobában. Ez az esemény pedig fenekestül fordítja fel az életüket. Meg még néhány emberét a környezetükben.
A Lolito egy 15 éves fiú szerelmi története. Végtelenül vicces, tabukat döntögető és helyenként kifejezetten felháborító regény a Z generáció kamaszainak legédesebb fantáziájáról.

Van még egy kiadvány, amely mindenképpen számot tart az érdeklődésemre, az pedig nem más, mint Jeff VanderMeer Kontroll című regénye, amely a Déli Végektrilógia második kötete.
A kiadó így nyilatkozik a könyvvel kapcsolatban:
"Az Expedíció sikeres debütálása után május 6-án folytatódik Jeff VanderMeer Déli Végek-trilógiája. A Kontroll című második kötet egyszerre hasonlít az Expedícióra és tér el tőle nagyon: az atmoszféra nem változik, de Lovecraft, a Sztrugackij-fivérek és a Lost egyértelmű hatása után ezúttal az olvasónak olyan érzése lehet majd, mintha egy X-akták történetet olvasna John le Carré elbeszélésében. VanderMeer elképesztő ötleteket vonultat fel, és egy olyan befejezésre készíti fel az olvasót, amit igazán érdemes lesz várni."
A borító az első részhez hasonlóan ismét kivágott lesz. Az olvasható részlet várhatóan április végén érkezik majd, de addig is kedvcsináló idézetek olvashatók a moly.hu oldalon, a könyv adatlapján.

A Déli Végek nevű titkos ügynökség immáron harminc éve küld expedíciókat az X Térségbe, ebbe a távoli és a civilizációtól rejtélyesen elzárt, veszedelmes vidékre, a természetfeletti jelenségek titkainak kiderítése céljából. A tizenkettedik expedíció után azonban a Déli Végek mély válságba kerül, ezért megbízzák John Rodriguezt − ismertebb nevén Kontrollt −, hogy állítsa helyre a rendet. Számos kihallgatás, rengeteg titkos dokumentum és közel kétszáz órányi videofelvétel megtekintése után úgy tűnik, mintha feltárulna előtte az X Térség vészterhes valósága − ám amit Kontroll megtud, az végzetes lehet számára, ugyanis nemcsak a Déli Végeket illetően kell szembenéznie a kegyetlen igazsággal, hanem saját magával kapcsolatban is.

A Kontroll hajmeresztő folytatása az Expedíciónak, és a Déli Végek-trilógia befejezését olyan mesteri cselekményszövéssel készíti elő, amire a sci-fiben rég nem volt példa.

Még mindig nincs vége a kiadóhoz kapcsolódó híreknek, bejelentéseknek, változott ugyanis a személyes átvétel a webshopban: 2014. április 7-étől kedden és csütörtökön 9 és 16 óra között lehet menni a könyvekért.

FUMAX Könyvkiadó

Még a tavalyi évben került beharangozásra, a kiadó idén tavaszra ígérte és nagyon várós. Miről is van szó? természetesen Antony Ryan regényéről, A vér éneke című fantasy-ról. A kezdő író által e-bookban megjelentetett regény hihetetlen sikert ért el, kiemelkedő fogyást produkált és felkeltette egy kiadó érdeklődését is. Azóta már több mint 20 országban keltek el a kiadási jogok és minden időn legjobb fantasy debütálásaként tartják számon.
A regény a kiadónál 34% kedvezménnyel rendelhető elő, beleolvasót pedig ITT találhattok.

Vaelin Al Sorna apja legfőbb hadúr az Egységes Királyság uralkodójának szolgálatában. Mindössze tízéves fiát magára hagyja a Hatodik Rend kolostorának vasrácsos kapujánál. A Rendben árva gyermek módjára nevelkedő és jogos örökségétől megfosztott fiú meggyűlöli apját.
A rendtestvérek Vaelint és társait kegyetlen kiképzésnek vetik alá, ahol a sikertelenség következménye sokszor a halál. Megtanulnak viszont lovakkal bánni, kardpengét kovácsolni, életben maradni a vadonban, és nem utolsósorban embert ölni. Társául egy taszító küllemű, ám annál vérszomjasabb kutya és egy meglehetősen szeszélyes természetű ló szegődik, aki hősünket tűri meg legkevésbé a hátán.
Ekkor kezd el munkálni benne a vér éneke, egyfajta különleges képesség, amely segíti és vezérli útja során.
Miután kiképzése véget ér, a hírnevet és rengeteg sebet szerzett fiú a király befolyásának hálójába kerül, Hite és lelkiismerete ellenére, képességei végső határát feszegetve. Az őrült vagy lángész Janus király által kirobbantott igazságtalan háborúban tipródva Vaelin próbál az őt övező gyűlölet ellenére minél többeket megóvni, függetlenül attól, melyik oldalon állnak. Uralkodója hódítani küldte, de számol-e a háttérben munkálkodó erőkkel és Vaelin igazi céljaival?

Delta Vision

Ugyan nem friss a hír, de a héten úgy tapasztaltam, hogy érdemes felfrissíteni az információkat.
A Delta Vision fantasztikus akcióval rukkolt elő a tavalyi év végén: könyvcsomagokat árul, de nem a hagyományos módon, mert ezeknek a csomagoknak a tartalmát maguk az olvasók állíthatják össze. Hogyan? 
  • Regisztrálj a kiadó weboldalára, majd ezt követően válaszd a webáruház menüpont alatt a Delta Vision Könyvroham almenüt. Amit a továbbiakban leírok, azt a kiadó oldalán is olvashatjátok.
  • Az akcióban kedvezményes csomagok közül választhatsz, melyek értéke 10.000,- Ft, 25.000,- Ft, valamint 50.000,- Ft. A csomagok egyre több könyvet tartalmaznak és a rendelt mennyiséggel  (6 db/ 17 db/40 db) fordított arányban csökken a kötetek ára (1.667 Ft/kötet ártól egészen 1.250,- Ft/ kötet árig).
  • A csomagba bármely, a Delta Vision, a Cherubion Kiadó kínálatában megtalálható könyv beválasztható és vonatkozik a még meg nem jelent kötetekre is.
  • A csomag megrendelését és kifizetését követően kezdhető meg a vásárlás és folyamatosan, akár több részletben is adható le rendelés a keret rendelkezésre állásáig. 
  • Az akcióban résztvevők részére - ha kimerítették a választott csomag kereteit - kiegészítő csomagok is vásárolhatók.
  • Az akció 2013. december 1-én indult és 2014. december 31-ig tart.
  • A fel nem használt keret felhasználását az akció lejárta után a kiadó nem tudja garantálni, tehát érdemes megfontoltan választani.
  • 2014. december 1-től újabb akciós év indul, új lehetőségekkel.
Ha valakit riasztana az akció bonyolultsága, akkor meg kell nyugtatnom, hogy a kiadó jól átgondolta és kellő profizmussal végezte/végzi a kivitelezést is. Március 31-én rendeltem meg a legnagyobb csomagot (többen fogtunk össze a keret feltöltéséhez, mert ezt is lehet), az átutalással történő fizetést választottam, amelynek teljesítését követően azonnal kedvezményesen vásárolhattam a webboltban, azaz 1.250 Ft/db áron pakolgathattam a kosaramba a könyveket. Az egyik könyv előrendelhető állapotban volt még és a a nyomda késése miatt a rendelés teljesítése is csúszott pár napot, de még így is átvehettem az eléggé terjedelmes és sok-sok szépséggel teli küldeményemet április 4-én.

Nem feltétel, hogy egy kiadványból csak egy példány rendelhető, mi egyes kötetekből 3-4 példányt is rendeltünk. A csomagolás, a szállítás korrekt és pontos, a rendelés helyzete a személyes beállítások menüpont alatt nyomon követhető.
Jó vásárlást kívánok!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons