Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2014. január 28., kedd

Várólista - 2014. január

Az év végi hajrá és a karácsonyi őrület után januárban kevésbé hangos, sőt kifejezetten csendes a kiadók háza tája és nem igazán kerülnek új könyvek a boltok polcaira. Végignézve a már fellelhető, megvásárolható és a közeljövőben a nyomdából kikerülő kínálatot, meg kell állapítanom, hogy idén januárban sem dúskálunk az új megjelenésekben, ugyanakkor most is akadt egy-két csemege, amely miatt úgy éreztem, hogy ebben a hónapban sem maradhat el ez a bejegyzés.

Tavaly is a Delta Vision Kiadó volt az, aki januárban megmentette ezt a posztot és nagyon úgy néz ki, hogy ez a helyzet állt elő idén is. :)

Orson Scott Card Bűvölet című regénye a MesterMűvek Fantasy névvel jelzett kiadói sorozat 4. kötete. Nem kell megijedni, mert ez egyébként önálló regény, csak a kiadó számmal jelzi, hogy hol is tart a sorozat. Az író ebben a könyvében Csipkerózsika időtlen meséjét alakítja át egy eredeti hangvételű, romantikával és kalanddal átitatott fantasyvé. Olvastam már belőle idézeteket és bevallom és azonnal elvesztettem az eszemet tőlük. Előtte is a "kell" kategóriába soroltam a könyvet, de ezután az "azonnal akarom" besorolás villog a szemem előtt.
A regény egyébként már megjelent.

Brandon Sanderson az Elantris óta a kedvenc íróim egyike, a Ködszerzetek története pedig egészen fantasztikusra sikerült. Az, hogy a trilógia befejezését követően sem kell elbúcsúznunk a világtól és a törvényszerűségeitől, külön öröm számomra. A törvény ötvözete nem más, mint egy, a Ködszerzet világában játszódó trilógia nyitó kötete. Kötelező vétel a számomra, szintén "azonnal akarom" kategória.
A regény megjelenésére január 31-én lehet számítani.

Piers Anthony-tól olvastam már különleges hangulatú sci-fit, amelyet itthon a Mesterművek sorozat neve alatt jelentetett meg a kiadó. A mágia forrása azonban fantasy, méghozzá egy sorozat második része. A regényt megjelenését január 29-re ígérte a kiadó.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons