Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2014. január 14., kedd

Polcra került - 2013. december

A december... Ez az a hónap, amikor az addig is homlokráncolást és csodálkozást kiváltó könyvbeszerzéseim végképp kicsapják mindenkinél a biztosítékot. Szerintem a családom tagjai ilyenkor kezdenek el azon gondolkozni, hogy finanszírozzák-e a szenvedélyem további tombolását vagy talán jobb lenne, ha ehelyett inkább kényszerzubbonnyal közelítenének felém. Ha ennyire azért nem is súlyos a helyzet, de a szokásosnál több csodálkozó pillantást kapok, ha bevallom a karácsonyfa alá került könyvek darabszámát. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a december utolsó dekádja számomra a könyvosztás dupla ünnepét jelenti, mert a névnapom is erre az időszakra esik. Szóval ajándék és könyv hegyek, amelyekből idén nem csak a család, de a baráti molyocskák is jócskán kivették a részüket. És akkor még nem is beszéltem a folyamatos kísértést jelentő adventi akciókról...

Kezdem először azokkal a könyvekkel, amelyek java részben nem rajtam múltak. Oké, azért ez így nem teljesen igaz, mert az ekultura.hu oldal szerkesztői általában azokat a könyveket adják, amiket kérek, de nem számítottam rá, hogy ennyire össze fognak torlódni az év végi megjelenések és még ennyi drágaságot kapok az utolsó hónapban is.
Szóval ők azok, a jobb oldali képen, amelyek arra a sorsra ítéltettek, hogy az általam megfogalmazott véleményt olvashatjátok majd az országos ajánló oldalon, és persze utána majd a blogomon is.


Ahogy már említettem, ebben a hónapban a névnapi ajándékokból is bőven kijut nekem. Főleg úgy, hogy mind a párom, mind pedig a barátnőim figyelembe veszik az igényeimet és óhajaimat. Kedves barátnőim (@Agatha és @borga), akikkel az év utolsó hónapjában mindig közös névnapozást tartunk Benyák Zoltán A háború gyermeke, illetve David Mitchell Felhőatlasz című könyveivel leptek meg. Susan Ee Angelfall - Angyalok bukása, valamint Andrew Lucas McIlroy Árnyból az angyal című könyve a párom névnapi ajándéka. Szergej Lukjanyenko Ugrás az űrbe című regényét @Gabye molyocskától, míg Clark Ashton Smith Gonosz Mesék című könyvét @zsorzsi molyocskától kaptam ajándékba. Mindegyiküknek hatalmas köszönet a figyelmességükért!


Az ajándékok halma csak növekedett a karácsonyfa alá került kiadványok kupacával. 
A On Sai második regénye, a Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál, valamint Veronica Rossi Végtelen ég alatt, valamint Holly Black White Cat - A fehér macska című könyvei a párom ajándékai, Dan Brown Inferno című regénye @Jeffi molyocska kedves meglepetése, Marina és Szergej Gyacsenko Arszen és a játék hatalma című írása @Gabye jól titkolt karácsonyi merénylete.
Már vadásztam egy ideje J.R.R. Tolkien műveinek fekete borítós kiadásaira, amelybe sikerült menthetetlenül belezúgnom. A szilmarilok @Szirmocska, míg a Húrin gyermekei @zsorzsi hatalmas meglepetése. Ezzel a két kötettel teljessé vált a fekete kiadású sorozatom. Mit is mondhatnék? Nagyon köszönöm! Mindenkinek.

Az adventi akciók egyszerűen a sírba kergettek. Igyekeztem én ellenállni, de a túlságosan is jól (és kellőképpen számítóan) kitalált kiadói stratégiával nem igazán tudtam mit kezdeni, kénytelen voltam könyvet rendelni. Akciót pedig egyébként sem hagyunk ki. Ugye?

Mark Lawrence Tövisek császára című trilógia lezáró regénye egy korábbi előrendelés következménye, ami most érkezett meg hozzám.
A Könyvmolyképző Kiadó adventi akciójában került beszerzésre Gail Carriger Blameless - Szégyentelen, Cassandra Claire - A hercegnő (Pokoli szerkezetek trilógia befejező kötet), valamint a Mi történt Peruban? (Bane krónikák 1. kötet) könyvei, illetve On Sai Scar című regénye, amely szintén egy sorozat kezdő része. Ugye, hogy kár lett volna kihagyni ezeket a könyveket? Magam is így gondolom.


Nem kerültek el ebben a hónapban a recenziós felkérések sem. Vagyis most csak egy kötet érkezett hozzám ilyen célból, viszont az szerzői felkérésként, ami külön megtiszteltetés. Kelemen Zoltán kezdő író, ez a kiadvány az első írásait foglalta csokorba és magánkiadásként jelent meg.A beleolvasó alapján érdekesnek tűntek az írások, de az olvasáshoz még nem kezdtem hozzá. Hamarosan... :)

Ez így összesen 24 db könyvet jelent. Szép mennyiség nem mondom. Azt hiszem most már jobban érthető és könnyebben értelmezhető a bejegyzés bevezető szövege is. 

A január elvileg csendes időszak a könyvkiadás szempontjából, szóval azt is mondhatnám, hogy nyugi várható, de nem lehet előre számolni az akciókkal, amelyekből tapasztalat szerint lehet számítani. Arról pedig inkább hallgatok, hogy folyamatban van egy rendelésem, amely még nem érkezett meg hozzám. Szóval a jövő hónapban is lesz mit szerepeltetnem a rovatban. :)

1 megjegyzés:

Szilvamag írta...

Szerintem a december minden könyvmolynak dőzsölés volt könyvek szempontjából, én is ebben a hónapban szoktam megdönteni az egész éves beszerzési rekordomat.)) Nagyon szép kupac, jó olvasást hozzájuk. :))

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons