Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2014. június 28., szombat

Várólista - 2014. június

Ismét elérkezett a könyvhét hónapja, a várva várt, közel egyhetes könyvforgatag a Vörösmarty téren, illetve ezzel együtt rengeteg új és izgalmas megjelenés. A könyvhétre mindenki nagyon készül, ki ilyen, ki pedig olyan meglepetéssel, de mindenképpen rengeteg könyvvel. Nem fog sok újdonságot tartalmazni a bejegyzésben felsorolt könyvek listája, hiszen nagyon sok blogban lehetett olvasni a könyvheti megjelenésekről, de nem engedek a megszokásból: hónap vége van, tehát itt a várólista.

Nagyon régen várom már, hogy folytatódjon Kathy Reichs felnőtt regényeinek hazai kiadása és úgy néz ki, hogy sokszor elmondott fohászom meghallgatásra talált, mert végre megjelent a 4. rész, a Végzetes utazás - amely valami érthetetlen oknál fogva eddig kimaradt a megjelenések közül. Az írónő legújabb történetét a Fumax Kiadónak köszönhetik a hazai olvasók. Folytatódott James S. A. Corey
Térség sorozata, a második kötet címe a Kalibán háborúja.
Ha könyvhét és Agave Könyvek, akkor mindenképpen Laurell K. Hamilton és a legújabb Anita Blake kötet, amely ezúttal a Tigrisvadászat címet viseli. A borítója kiderül, a történetet is meózni fogom majd, igen, jól olvastátok: kitartó vagyok és még mindig nem adtam fel a reményt.
Zombi témában nem vagyok nagyon járatos, de a GABO SFF sorozat köteteiben azért nem szoktam csalódni és a borító is baromi jó lett: megérkezett a magyar olvasókhoz Daryl Gregory Stony Mayhall második élete című regénye, amely egy különleges zombi létezésének bemutatása.

Valamivel hamarabb számítottam rá, de nem panaszkodom, mert végre magyarul is olvasható Amy Kathlen Ryan Ragyogás sorozatának második kötete, a Szikra, amelyben tovább izgulhatunk egy űrhajónyi fiatalért. Szintén a Maxim Kiadó jelentette meg Debora Geary Modern boszorkány című regényét, amely egy nem éppen rövid sorozat kezdő kötete - remélhetőleg sikeresen elérjük a sorozat végét is.
Gaura Ágnes az olvasók legnagyobb örömére csak úgy ontja magából a könyveket. Az idei könyvhétre Borbíró Bori kalandjainak negyedik kötete jelent meg, amely a Lángmarta örökség címet viseli. Csak így tovább Ági!
A Pongrác Kiadó hatalmas meglepetést okozott, hiszen már a könyvhét második napjánál tartottunk, amikor felröppent a hír, hogy Catherine Fisher Incarceron sorozatának második része, a Sapphique, amelyre már évek óta várnak a hazai olvasók megvásárolható lesz a Vörösmarty téren. Még jó, hogy a harmadik napon szándékoztam kilátogatni a neves könyves eseményre. A kötet a boltban egyelőre még nem kapható, de a kiadó honlapján megrendelhető.
Joss Stirlingtől még semmit sem olvastam, de Storm and Stone regényének címe és borítója valamiért megragadta a figyelmem. Rajta tarom a szemem a könyvön.

A Könyvmolyképző Kiadó is készült egy akcióval/meglepetéssel, amely van akinek nagyon tetszik, én személy szerint annyira nem vagyok tőle elájulva, de ez az én problémám. Miről is van szó? A könyvhétre a kiadó rengeteg új megjelenéssel készült, de ezek többségében jelenleg csak a könyves vásáron voltak beszerezhetők, illetve jelenleg a kiadó honlapjáról vásárolhatók meg - viszont cserébe számozott a példány (amely igencsak sokat hangoztatott "előny" engem nem igazán hatott meg) A Premier péntekeken pedig egyes kiadványok a könyvesboltokba is kikerülnek - az első ilyen péntek június 27-e, amely napon három kötet válik megvásárolhatóvá a nagyközönség számára is.
Leigh Bardugo Árnyék és csont című regénye az egyik olyan, amely bekerült az első premier péntek kiadványai közé, tehát nyugodtan kereshetők a boltokban is.
Az összes többi kötet megjelenésére, boltokba kerülésére továbbra is várni kell. Melyek ezek? Rachel Vincent Vérmacskák sorozata nagy kedvencem és a megjelenést követően mindig nagyon hamar beszerzem a következő kötetet, amely jelen esetben a Változás címet viseli. Kevin Hearne jó humorú vasdruidája levette lábáról a magyar olvasókat, az Elkalapálva már a sorozat harmadik megjelent kötete.
A Vörös Pöttyös könyveket olvasók lassan kinőnek a VP könyvekből, ezért az ő számukra a kiadó elhozta a Rubin Pöttyös könyveket, amelyek a new adult kategóriába sorolhatók. Katja Millay Nyugalom tengere című regénye két sérült lelkű fiatalról szól és nagyon sok jót olvastam eddig róla. Tarryn Fisher Kihasznált alkalom című írása egy trilógia nyitó kötete, amelynek a szerkezete nagyon érdekes, határozottan kíváncsivá tett és aki nagyon ajánlotta, annak kifejezetten bízom az ízlésében.
Kami Garcia új sorozata a Törhetetlen című kötettel kezdődik, míg Kiersten White első magyarul megjelent regénye a Természetfölötti címet kapta. Mindkét kiadvány sorozat kezdő kötet és mindkettőt figyelni fogom, de mivel vannak fenntartásaim a történetekkel kapcsolatban, ezért kivárok a vásárlással.

Választék tehát bőven akad, azt pedig mindenki eldönt, hogy honnan akar rendelni, gyorsan beszerzi, amit olvasni akar vagy éppen türelmesen kivárja a megjelenéseket.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons