Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2015. május 29., péntek

Várólista - 2015. május

A hónap közepén kicsit aggódni kezdtem, hogy a könyvheti nagy készülődés miatt pangani fog az ehavi rovat, de legnagyobb örömömre ez mégsem következett be - csak ki kellett várnom a megjelenéseket. Közben pedig az egyik szemem a könyvheti beharangozásokon és a várható dedikálásokon tartottam, de ezekről majd később, a következő havi posztban esik majd bővebben szó. Végül a türelem meghozta a gyümölcsét és ha nem is rohanok azonnal az összes kötetért a boltba, de arra mindenképpen érdemes mindegyik, hogy említést tegyek róla - és ha valaki pont ettől kap kedvet valamelyik mű beszerzéséhez, akkor már megérte az összesítés. Ebben a hónapban is a kategóriánkénti bontás mellett döntöttem.

Kezdem is a krimi és thriller elemeket tartalmazó regényekkel, mostanában úgy is ezek az általam leginkább olvasottak - éppen ezekhez van hangulatom.
Az Agave Könyvek kiadó egy új magyar szerzőpáros regényét jelentette meg a hónapban: Pacsovszky Zsolt és Pacsovszky József Nő kutyával és holddal című művét. A kötetre nagyon hamar felfigyelem, mert ha egy fülszövegben olyan szavak szerepelnek, mint szennyes szándékok, krimi, thriller és noir elemek, valamint a hiánypótló, akkor az engem megfog és nehezen enged.
Volt egy időszak, amikor Harlan Coben-től több könyvet is olvastam, de aztán kicsit leálltam vele, mert sok hasonlóságot éreztem az művei között. Azt viszont mindenképpen meg kell említenem, hogy a szerzőnek új regénye jelent Nincs üzlet címmel, ezúttal is a Jaffa Kiadó gondozásában. Az Európa Könyvkiadó krimijei időnként a szemem elé kerülnek, ez történt most Claire Kendal Mindent rólad című regényével is, amely leginkább a témája - a szerelmi zaklatásnak kitett nő lassan rémálomba illő élete - miatt ragadta meg a figyelmem.

A napokban fejeztem be a Brandon Hackett által írt, Az időutazás napja című regényt, amelynek folytatása Az időutazás tegnapja rögtön kívánságlistára került nálam. Kíváncsi vagyok a bonyodalom folytatására (előzményére?). Az utóbbi évekhez hasonlóan ez a regény is az Agave Könyvek kiadó gondozásában jelent meg.
Legnagyobb örömömre a Delta Vision kiadó is a korábbinál nagyobb hévvel reklámozza a friss megjelenéseit és remélem, hogy ez a továbbiakban is így marad. David Gemmell A hatalom utolsó kardja című regénye A hatalom kövei sorozat második kötete, de mint a szerző legtöbb könyve, ez is kötelező beszerzés lesz.
Paolo Bacigalupi A kételygyár című regényének inkább a thriller kategóriában lenne a helye, de véletlenül ide keveredett. A könyv inkább a fiatal korosztályt szólítja meg, viszont a témája nagyon érdekes és a szerzőt ismerve a kidolgozottsággal se lehet probléma. A kötetet a Gabo Kiadó hozta el a magyar olvasók számára.

Úgy néz ki, hogy a Delta Vision kiadó is kacsingat a fiatalokat megszólító regények megjelentetése felé és a profilját tekintve reménykedek benne, hogy a cselekményesebb, kevésbé szirupos történeteket hozzák majd el az olvasóknak. Mindenesetre itt az első fecske, azaz Erin Bowman Taken - A 18-as csapdája című regénye. Bevallom, hogy a történet határozottan érdekel és próbát is fogok tenni vele.
John Green regényeitől eddig valami miatt távol tartottam magam, de a Papírvárosok határozottan felkeltette az érdeklődésem. A regényt a szerző többi kötetéhez hasonlóan, a Gabo Kiadó hozta el a magyar olvasóknak.
Stephenie Meyer A burok című regénye már évekkel ezelőtt megjelent, az Agave Könyvek gondozásában. Ez most egy újra kiadás, amely egyben bővebb is, mint a korábbi kötet, mert tartalmaz egy extra fejezetet. A könyv már a polcomon sorakozik és olvastam is, ezért újra megvenni nem fogom, de gondoltam, hogy mindenképpen szólok róla - az extra fejezetet nagyon sajnálom, azzal is szívesen megismerkednék.
Már nem az ifjúsági, hanem határozottan a felnőtt kategóriába tartozik Maya Banks Sóvárgás című regénye, amely a Mámor-trilógia első része, a sorozatba a Geopen Kiadó kezdett bele. Bevallom, hogy a szerző eddig nem igazán nyűgözött le az irományaival, és ha a fülszövegben nem szerepelne, hogy ez a regény a "lélektani megalapozottságával tűnik ki a népszerű erotikus-romantikus könyvek sorából", akkor bizony most nem írnék róla - így viszont még kap tőlem egy esélyt.

Ebben hónapban ennyi, de a következő poszt sokkal zsúfoltabb lesz: júniusban könyvhét!


3 megjegyzés:

Liliane írta...

Jó hogy írtad az Európa újdonságát, már minden listára felraktam, csak a bloghoz tartozó várólista mappába nem szedtem még le a borítót, köszi. :D

(Megkaptad a levelet? :)) Ráérsz válaszolni, csak néha nem küldi el őket a moly.)

Shanara írta...

Örülök, hogy találtál hasznos infót, emlékeztetőt a posztban. :)
Igen, megkaptam. Csak egy kicsit elveszett a többi üzenet között és elfelejtődött. De most már emlékszem rá és hamarosan válaszolok is. Ígérem. :)

Liliane írta...

Tényleg ráérsz, csak azt hittem elveszett út közben. :) (Én sokáig húztam, tehát nincs is jogom izélni. :)

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons