Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2015. július 31., péntek

Várólista - 2015. július

A könyvhét hónapja után és az őszi könyveső előtt: uborkaszezon a hazai könyvkiadásban. Mégis van néhány megjelenés: van, amelyik kiadvány a könyvheti újdonságok miatt csúszott hátrébb egy picivel, egyéb kötetek esetében pedig a technikai, illetve más, előre nem látható problémák leküzdéséhez kellett még egy kis idő. Ez részemről nem baj, mert így a júliusi posztba is be tudok pár könyvet, ajánlót zsuppolni, és hátha valaki éppen ezek között fogja megtalálni a kedvére valót.

A válogatásom alapján ez a hónap nagyobb részben a sci-fi, kisebb részben pedig a horror kategóriájába tartozó regényeké. Nézzük akkor a kínálatot és a választékot: 

A Fumax Kiadó először a könyvhétre ígérte, végül július lett belőle, de a lényegen nem változtat, mert megérkezett a Térség ciklus negyedik kötete, James S. A. Corey soron következő írása, a Cibola meghódítása. Jut eszembe: most már tényleg el kellene kezdenem a sorozatot, mert annak minden kötete a polcomon sorakozik, de még egy sort sem olvastam belőle - ez önmagában így elég kockázatos viselkedésforma, de bevállaltam, mert a zsigereimben éreztem, hogy kell nekem ez a regényfolyam.
A világpremierrel azonos időben jelent meg kis hazánkban Kim Stanley Robinson Aurora című regénye, amelyet ezúttal is az Agave Könyvek kiadónak köszönhetünk. Részükről nem ez az első - és reméljük, hogy nem is az utolsó - olyan kiadvány, amelyet ebben a formában és időzítéssel hoznak el nekünk, magyar olvasóknak.

Harrison Fawcett, vagyis Fonyódi Tibor művei nem ismeretlenek előttem, ahogy gondolom sok mindenki más előtt sem. Vannak regényei, amelyek megérettek az újra kiadásra, az Ópiumkeringő pontosan ilyen történet. Az átdolgozott művet, harmadik kiadásként a Tuan Kiadó kínálatában kell keresnünk.
Sokat kellett várni rá, de ami késik, az nem múlik és végül megérkezett a Delta Vision kiadó Mesterművek Dark sorozatának nyitó kötete, a Carcosa árnyai. A kötet szerkesztője ezúttal is Kornya Zsolt, ezért biztos, hogy a megszokott minőséget kapják majd az olvasók. A kötetben szereplő írásokat H. P. Lovecraft munkássága ihlette - méghozzá olyan mennyiségben, hogy ez még csak az első rész és várható a folytatás is. A szerkesztő tematikus kategóriákba sorolta közel száz év termésének legjavát. Lovecraft rajongók, lehet ismerkedni a kötettel! 

A romantika és az erotika szekciót most inkább kihagyom, mert a legutóbbi olvasmányom, ami ebbe a zsánerbe tartozott teljesen kiverte nálam a biztosítékot - értékelés is lesz róla hamarosan, tutira rá fogtok ismerni, hogy melyik "művet" emlegettem most. Ebben a hónapban is kinéztem ugyan két regényt, de mindkettő fülszövege végtelenül ismerős momentumokat tartalmazott, amelyek leginkább borzongást és távolságtartást váltottak ki belőlem, ezért úgy döntöttem, hogy nem rakom be őket a rovatba - az előzmények tekintetében annyira nem is érdekelnek. 

Ennyi fért bele az havi posztba, de kíváncsian tekintek a következő hónap kínálata felé.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons