Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. június 29., péntek

Polcra került - 2012. június

Ahogy már jó előre számítottam rá, ez a hónap a favorit eddig a beszerzések terén. Hiába na, a könyvhét c csak megviseli a Moly pénztárcáját, ugyanakkor a beszerzés öröme is hatalmas. Bagoly uraság hatalmas mennyiségű könyv cipelésében segédkezik nekem ebben a hónapban. :)
Nézzük akkor a polcra került könyvek hosszú-hosszú listáját.

Kezdem is a könyvhéttel, amelynek a Vörösmarty téren található főrendezvényére az idei évben először sikerült feljutnom. Nagy élmény volt.
Következzenek akkor azok a könyvek, amelyeket a könyvhéten sikerült beszereznem. Első körben az Agave könyvek standját rohantam meg, mert a könyvheti megjelenések legnagyobb részét tőlük akartam beszerezni. Az Amerikai istenek kötelező vétel volt. A Farkasok a falban című kiadványt kedvezményes áron, mindössze 1000,- Ft-ért vehettem meg az Amerikai istenek mellé. Amint látszik, ezt a lehetőséget nem hagyhattam ki, bár bevallom, hogy Gaiman ezen műve nem igazán varázsolt el sem tartalmilag, sem a rajzaival. Laurell K. Hamilton Anita Blake sorozatának következő része kötelező vétel minden könyvheti megjelenéskor. Nem volt ez másként ebben az évben sem. Ráadásként még egy bögrét is vettem. :) A kiadó gondolt a pénztárcámra is, mert Brandon Hackett Az ember könyvét és Lissa Price  A testbérlők című regényét recenziós könyvként kaptam meg. Amelyeket ezek közül már olvastam és olvashatjátok az értékeléseimet: A testbérlők értékelését itt, Az ember könyve értékelését itt, a Végzetes flört értékelését pedig itt
Vettem azért más kiadótól is könyvet. A Tűz és jég dala ciklus legújabb kötetének megvásárlása szintén kötelező volt (30%-os kuponnal meg pláne), A Geopen Kiadó által elindított új sorozatot is kedvemre valónak találtam. A Vérbe öltözött Annát szintén kuponnal, 1000,- Ft kedvezménnyel vettem meg. (Update: az olvasás megtörtént, az értékelésem itt olvashatjátok.) A Tündérkrónikák sorozat legújabb kötetének megjelenésére (sok másik olvasóval karöltve) már kb. másfél éve várunk, így nem volt kérdéses, hogy ez a könyv is kell. Mindhárom olvasásra vár még, de már nem sokáig. :) Utoljára maradt, de nem utolsó az Ad Astra Kiadó könyvhétre megjelent kötete, Ian McDonald A dervisház című regénye. A könyvet már olvastam. A véleményemet itt olvashatjátok a történetről.
A Metropolis Media standját sem tudtam kihagyni. Igaz, hogy első körben a Őrök világa című, új Lukjanyenko regényt akartam megvenni, de végül két László Zoltán könyv lett belőle. Mindkettőt azonnal dedikáltattam is.
Persze, hogy ismét visszataláltam az Agave könyvek standjához és három, már régebben is nézegetett könyvet sikerült elhoznom tőlük potom pénzért, darabonként mindössze 250,- Ft-os áron. Ennyiért még a bolondnak is megéri, hát még nekem. :)

A Könyvmolyképző Kiadó elindította internetes könyváruházát (Márkaboltját). A nyitási akciójuk fantasztikus volt. 50%-os kedvezménnyel árusították a könyveiket. A nyitás nem volt zavarmentes, mert a rohamot nem bírta a szerver. Hajnali 4-kor keltem, hogy le tudjam adni a rendelést, de megérte. Négy könyvet rendeltem meg saját részre, de vettem ajándékba is, illetve a kolléganőm is vett bőven a lányának olvasnivalót. Rachel Vincent Stray-Kóborok című könyvét most olvasom, értékelés is lesz hamarosan. :) (Update: már itt van értékelés is.) A többiek még a sorukra várnak. (Update: Richard Castle könyvét is kiolvastam és értékeltem.)

Ha ez még nem lett volna elég, akkor még egy kis ráadás. Chris meghirdette a blogjában az eladó könyvei listáját. Két olyan könyve találtam, amelyeket már régebb óta nézegetek megvétel és olvasás céljából. Most fennakadtak a hálómon. Remélem, hogy jók lesznek. Viszont annyiért, amennyiért sikerült megszereznem őket, nem tudtam kihagyni a lehetőséget. (Update: Nancy: Madore Enchanted - Megigézve című könyvét elolvastam és értékeltem.)

Mindezek után persze nem is nagyon mertem elmélyedni az akciók vadászatában. Próbáltam ellenállni, próbáltam. Éééés, lássatok csodát, sikerült is. De ilyen hónap után ez nem is csoda.
Ha jól számoltam, akkor ez így összesen 20 könyv. Az idei év eddigi rekordja. És hogy mennyit olvastam ebben a hónapban? Ha a befejezések időpontját nézem, akkor 10 könyvet fejeztem be és most olvasom a 11. regényt. Eddig tudtam tartani a szintet a havi vásárlásaimmal, de nem is csodálkozom, hogy ez most nem sikerült. A következő hónapokban próbálom visszafogni magam a vásárlással és behozni valamennyit a lemaradásomból.

Hasonló bejegyzéseket olvashattok a Könyves blogok oldalon. 

4 megjegyzés:

Szilvamag írta...

Szép zsákmány!!!Nem akarom részletezni, hogy mi mindenre vagyok közülük kíváncsi, mert az túl hosszú lenne.... de az a Nulla pont már nagyon régóta a virtuális kosaramban van, nagyon kíváncsi vagyok rá és irigykedek, hogy dedikált példányod van belőle.:)))

Shanara írta...

Ó, ige. Rengeteg könyv. Az első adagot még nyíltan cipeltem fel a lakásba, a férjem szeme láttára. A második fordulót már próbáltam sunyiban, de lebuktam. A harmadik körnél már csak azt mondtam, hogy megyek a postára, de biztosan sejtette az okot. :) Becsületére váljon, hogy még egy csúnya pillantása se volt a könyvhalom miatt. :D
A Nulla pont Nagate világában játszódik. Azt a könyvet már olvastad? Szerintem megéri, mert Zoli nagyon jó történetet talált ki, érdekes világot teremtett. (Mellesleg a Nagate könyvet is felcipeltem a könyvhétre és azt is dedikáltattam.:DD) Zoli nagyon szimpatikus volt. Sikerült vele pár mondatot beszélgetnem is. Jövőre talán az új regénye is készen lesz. :)))

Szilvamag írta...

Nem olvastam még, mindig csak szemezgettem fele és folyamatosan benne van az internetes kosaramba. Sajnos az íróval még nem találkoztam.
Egyébként az én férjem is nagyon toleráns a könyvmániámmal kapcsolatban, ebben a hónapban én is sok könyvet vettem .....már tényleg szégyellem, hogy ennyire nem bírok magammal.

Shanara írta...

Várom a bejegyzésed a júniusi zsákmányról! :)) Én tudtam, hogy a május és a június ilyen lesz. A könyvhétre meg kifejezetten spóroltam, tehát nagyon készültem. Szerintem a július és az augusztus (ebben a hónapban majd ajándékba kapom a könyveket) nyugodt lesz könyvvásárlás szempontjából. Bár egy jó kis Egmont akció el tudna még csábítani. :)De sajnos ők nem nagyon akcióznak. :(

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons