Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. január 21., szombat

Cynthia Hand - Angyalsors

Kamaszkor angyalszárnyakkal és küldetéssel

Az urban fantasyk fénykorát éljük. Személy szerint ennek én nagyon örülök. Nem olyan régen pedig megjelentek az angyalok és a tündérek. Legnagyobb örömömre egyre több könyvet olvashatunk angyali lényekről.
Cynthia Hand könyve elsőre nem igazán keltette fel a figyelmemet. A fülszöveg nem volt igazán meggyőző számomra. Megint egy fiatal lány a főszereplő. Felsóhajtottam: újabb YA regény. Gondoltam, ha majd az utamba kerül valamikor, akkor elolvasom, de nem rohanok érte rögtön a könyvesboltba. A sors furcsa fintora, hogy az év első hetében pont rátaláltam a könyvtárba. Szó szerint belebotlottam a könyvbe, mert épp akkor hozták vissza. Ha már így esett, akkor kikölcsönöztem.
A könyv kiadása nagyon szép, a lilás árnyalatú védőborító, az ezüst színű, domború cím nagyon egyedi. A védőborító alatt kemény kötésű, szép kiadású könyvet találunk. A lapokat kicsit vastagnak, a sorközöket kicsit nagynak találtam, amelyek miatt a kiadás indokolatlanul vastagra sikerült, de ettől eltekintve a könyv hibátlan.
A történet eleje lassan indul. Az iskolai élet és a diákok viselkedése nem igazán nyújtottak sok újdonságot a többi, középiskolában játszódó könyvhöz képest. Kivéve a nagyon egyedi történelemórákat. Azok nagyon-nagyon tetszettek. A könyv szereplői nagyon szimpatikusak. Könnyű azonosulni a szereplőkkel, az érzéseikkel. A kibontakozó cselekmények beszippantják az olvasót és a könyv felétől már el sem eresztik. Az utolsó 100 oldal pedig egészen fantasztikus volt. Voltak gondolataim, sejtéseim a történet végével kapcsolatban. Egy-kettő be is jött az elképzeléseim közül, de a vége így is meglepetés volt. Azért maradtak bennem kérdések bőven, amelyek remélem majd megválaszolásra kerülnek a folytatásban.
Úgy gondolom, hogy ez a könyv kiemelkedik a tini urban fantasy regények közül. Van mondanivalója, van cselekménye. Szerencsére az első gondolataim, ellenérzéseim nem bizonyultak jogosnak és nagyon jó könyvet olvashattam. Ennek pedig kifejezetten örülök. Azoknak is ajánlom a olvasásra, akik egy ideje már hanyagolják a young adult könyeket. Kifejezettem megéri elolvasni. Ami pedig a legfontosabb: lesz folytatása is. A könyv befejezéséből ez várható is volt. Szívesen olvasom majd azt is. Sőt, kifejezetten várom a folytatás magyar megjelenését.


Pontszám: 8 pont
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2011.
Terjedelem: 452 oldal
Sorozat: Gyémántvirág könyvek
Sorozatrész: 1
Eredeti cím: Unearthly
Folytatás: Hallowed
Forrás: könyvtár

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons