Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. február 12., kedd

Hírmorzsák (1)


Ha már február java részt a sci-fi műfajú könyvek megjelenésének hónapja, akkor legyen az első hírmorzsa témája is a sci-fi. Ha pedig már sci-fi, akkor Agave Könyvek. A hírek az ő kiadványaikhoz kapcsolódnak.



Televíziós minisorozat készül Philip K. Dick Az ember a fellegvárban című mesterművéből – Ridley Scott cége végzi a munkálatokat

2013. február 12., Budapest – Négyórás minisorozat formájában fog elkészülni Philip K. Dick Hugo-díjas Az ember a fellegvárban című regényének a televíziós változata, ami a Syfy digitális csatornán lesz majd látható. A munkálatokért többek közt Ridley Scott saját, Scott Free Productions nevű cége a felelős, az első részt pedig az a Frank Spotnitz fogja írni, aki az X-akták és Millennium című sorozatok producere volt.

Az ember a fellegvárban nem csupán a kedvenc regényem Philip K. Dicktől, de egyben az egyik legmerészebbnek és legjobbnak tartott munkája”, nyilatkozta Scott a bejelentés után. „Nagyon örülök neki, hogy ezt regényt bemutathatjuk az embereknek, és reméljük, hogy a történetet ők is legalább annyira érdekesnek és lenyűgözőnek fogják találni, mint mi.”

Philip K. Dick 1962-ben megjelent könyvét Hugo-díjjal jutalmazták, és mindmáig az egyik legjobb alternatív történelmi műként tartják számon, ami egy olyan világban játszódik, ahol a második világháború a német és japán haderők győzelmével végződött.

Nem ez az egyetlen készülő adaptáció jelenleg: szintén Ridley Scott  dolgozik egy ideje a Szárnyas fejvadász című kultfilm folytatásán, Michel Gondry pedig az Ubikot viszi majd szélesvászonra. Ezek mellett tavaly mutatták be a mozik Az emlékmás új változatát, 2011-ben pedig Sorsügynökség címmel forgattak blockbustert Dick egyik novellája alapján.



A Hírmorzsák másik témája a 14-én, azaz csütörtökön megjelenő, régóta várt Ray Bradbury kötet a Fahrenheit 451 és más történtek. Az Agave Könyvek döntése alapján a kötetben is megtalálható R, MINT RAKÉTA című novella, most mindenki számára elérhető. Olvassátok minél többen!


A kötet a kiadó webboltjában kedvezményes áron, 35 % kedvezménnyel előrendelhető. Ha tetszett a novella, akkor ne hagyjátok ki ezt a lehetőséget! 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons