Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. február 9., szombat

Gaura Ágnes: Démoni színjáték (Borbíró Borbála sorozat 0,5)

Nem, ez nem egy új Borbíró Bori könyv. Ez csupán egy novella. Egy előzménynovella. Viszont vitathatatlanul egy Borbíró Bori kaland. 
A történet abban az időben játszódik, amikor Borinak még a VKI, azaz Vámpírkutató Intézet volt a munkahelye, a projektek finanszírozása sem jelentett gondot, vagyis időben még a Vámpírok múzsája kötet eseményei előtt járunk. Az Intézet legfőbb tevékenysége, hogy vérmintákat gyűjtsön be a vámpíroktól és elemezze is ezeket bizonyos gének után kutatva, amelyek meghatározzák az élőholtak egyes tulajdonságait, reakciót. Bori az ilyen és a hasonló célú a munkák végrehajtásában való eredményes közreműködése következményeként nyerte el az elhíresült vámpírcsapoló nevet.   

Már a novella elején nyilvánvalóvá válik, hogy Bori most is egy olyan küldetésre indul, ahonnan vérmintával kellene visszatérnie. Minden vágya, hogy egy IQ vámpírtól is szerezzen mintát, de persze nem hiába hívják őket okosoknak. Nem akarnak Bori csapdájába belesétálni. Helyette - ahogy az már lenni szokott - ő maga kerül a bonyodalmak középpontjába. Az IQ vámpírok maguk állítanak "csapdát" Borinak. Világosan tudatják vele, hogy átlátnak a szervezkedésén, mindent tudnak az Intézet működéséről, a figyelmüket semmi sem kerüli el. Vérminta begyűjtése helyett Bori végül is színházba megy egy IQ vámpírral. Vámpírszínházba, ahol egy felejthetetlen előadásban lesz része.

Maga a történet rövidke - lévén, hogy novella -, de megvan benne minden, ami egy Borbíró Bori sorozat könyvben is megtalálható. Na jó, Attila nem szerepel benne, mert ekkor még nem volt része Bori életének, de sok-sok szereplő felbukkan vagy kerül említésre a rövidke történetben, akik később is lényeges szereplők lesznek majd a kötetekben. Az egyedüli, aki ebben a történetben szerepel és a későbbiekben inkább csak említés szintjén tűnik fel, az Bori testvére, Dani. A testvérpár szórakoztató párbeszédeit élvezet volt olvasni és gyönyörű keretet adtak a kalandnak.

A hangulat és a poénok már ismerősnek tűntek. Borit most sem hagyta cserben csípős nyelve, nem fukarkodott a beszólásokkal. A vámpírszínházi előadás leírása megdöbbentő volt és nagyon is átélhető. Ami pedig kifejezetten tetszett, az a történet végén a csattanó. Hatalmasat kacagtam, amikor rájöttem, hogy végül is ki sétált bele és kinek a csapdájába. Szép húzás volt és ügyes megoldás. :)
Aranyos, szórakoztató és nagyon gyorsan elolvasható történet. A sorozat rajongóinak mindenképpen ajánlom, mert biztosan nem fognak csalódni benne.
Ha valaki nem ismeri a sorozatot, akkor akár ismerkedés céljából is nyugodtan tudom ajánlani a novellát. Ugyanezt a stílust fogja kapni a regényben is, csak némiképp nagyobb mennyiségben. :))

A novella nyomtatásban nem jelent meg, de a kiadó honlapján e-könyvként megvásárolható, egészen jelképes összegért, mindössze 1 Ft-ért.
A Borbíró Bori sorozat kötetei szintén kaphatók elektronikus formátumban. A Vámpírok múzsája és az Átkozott balszerencse kötetenként 999 Ft-ért kerülhet a gépetekre, olvasótokra.
Az e-könyv vásárlás részleteiről pedig ITT tájékozódhattok.



Kiadó: Delta Vision
Kiadás éve: 2012.
Terjedelem: 27 oldal
Sorozat: Borbíró Borbála
Folytatás: Vámpírok múzsája, Átkozott balszerencse
Forrás: magán e-könyvtár (vásárlás, 2012.)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons