Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. február 13., szerda

Várólista - 2013. február


A januári nyugodt, könyvmegjelenésekben szegény időszakot követően beindultak a kiadók az új kiadásokkal. Jobbnál-jobb könyvek sorakoznak ebben a hónapban megjelenésre várva. A február elsősorban a sci-fi hónapja az én válogatásom szerint, de azért becsúszott egy-két fantasy is a kínálatba. Az alábbi kötetek között vannak régóta várt írások és olyanok is, amelyek felé egyelőre még csak kacsingatok.


Brandon Sanderson: Korok hőse (Ködszerzet 3.) VI. kötet
Miért? Kell ezt még magyaráznom? Szerintem nem. Ezzel a sorozattal kapcsolatban csak egy érzés létezik bennem: akarom és kész! Jövő héten talán már a kezemben is foghatom mindkét kötetet és el is merülhetek az allomanták világában.

Fülszöveg: Ki is a Korok Hőse? A Végső Birodalom megdöntése és a szabadság kivívása érdekében Vin végzett az Uralkodóval. Ennek eredményeként azonban a Mélység – a mindent elborító köd halálos megnyilvánulási formája – visszatért, nyomában sűrű hamuesőkkel és egyre hevesebb rengésekkel. Úgy tűnik, az emberiség sorsa megpecsételődött. Elend Venture császár, aki a Megdicsőülés Kútja végén csak ködszerzetté válva menekülhetett a halál torkából, abban reménykedik, hogy sikerül rábukkannia az Uralkodó által hátrahagyott nyomokra, amelyek segítségével megmentheti a világot. Kedvesét, Vint eközben emészti a bűntudat, amiért hagyta magát félrevezetni, és szabadon engedte a Kútban lakozó, Romlás néven ismert misztikus erőt. Romlás a világ pusztulására tör, és lehetetlennek tűnik, hogy ebben bárki képes megakadályozni.
A Ködszerzet-trilógia befejező része nem marad adós az első két könyvben beígért izgalmakkal: a titkok sorra lelepleződnek, a sorozat korábbi részeiben gyökerező összefüggések értelmet nyernek, és a meglepetések tűzijáték gyanánt sziporkáznak végig a köteten. A végkifejlet pedig mind eredetiségében, mind vakmerőségében a párját ritkítja.

Kiadó: Delta Vision
Megjelenés: 2013. február 07.
Terjedelem: 608 oldal
Borító: puhakötés
Teljes ár: 2.990,- /webbolt ár: 2.542,-


John Scalzi: Szellemhadtest
Miért? Mert az első rész stílusa nagyon bejött nekem. Több sci-fi rajongó húzogatta a száját, hogy az író innen-onnan szedte össze az ötleteket és nem egészen egyedi a történet, de engem ez nem érdekelt, mert megvett a pörgős, cselekményes történetével, a könnyű olvashatóságával és pont az volt benne a jó, hogy sci-fi létére nem terhelte le az agyamat. Persze van, amikor olyan könyvet is szívesen olvasok, de abban az időszakban, amikor a Vének háborúja a kezembe került, nagyon jól esett a könnyedsége. Nem kérdés, hogy a folytatásra is mindenképpen kíváncsi leszek. Már ígéretem is van rá, hogy biztosan olvashatom. :)

Fülszöveg: Az emberiséget soha nem látott veszély fenyegeti, űrbéli gyarmatai ellen három intelligens faj szövetkezik. Három faj és egyetlen ember. Az emberiség egyetlen reménye az, hogy az áruló tudós a dezertálása során hátrahagyta az elméjéről készült biztonsági másolatot. De senki nem tudja, hogyan lehetne azt felhasználni. A Gyarmati Véderő Szellemhadteste soha nem az erkölcsi aggályairól volt híres, így megpróbálja egy klónkatonájába ültetni a lemásolt lelket… elvégre a háborút nekik kell megakadályozni, és ezért a célért mindenre hajlandóak. 
Scalzi ott folytatja a sodró lendületű katonai sci-fit, ahol a „Vének háborúja” véget ért, még lebilincselőbb történettel és emelve a téteket. Megfiatalított vének és gyorsan öregedő fiatalok vívják a különleges háborút, ami pontosan olyan, mint az összes háború a történelemben: végtelenül mocskos. Az egyetlen menedék, ha valaki megtalálja magában az erkölcsi iránytűt, ahogyan az Scalzi kalandos sorsú főhősének is sikerült. De elég lesz-e most is ennyi, ebben a mindent elsöprő háborúban?

Kiadó: Agave Könyvek
Megjelenés: 2013. február 21.
Terjedelem: 304 oldal
Borító: puhakötés
Teljes ár: 2.980,- /webbolt ár: 1.937,- (a megjelenésig még 35% kedvezménnyel előrendelhető)



Lauren Beukes: Moxyland
Miért? Mert ha nem is volt tökéletes, de tetszett az írónő első magyarul megjelent regénye, tetszett az alapötlet. A fülszöveg alapján ötletből ebben a kötetben sincs hiány. Kíváncsian várom tehát, hogy mit is hozott ki belőle az író. Mindenképpen beszerzésre és olvasásra fog kerülni. Ha lehet, akkor minél hamarabb. 


Fülszöveg: Vágod, mi folyik a világban? Azt hiszed, tudod, kié a valódi hatalom? Rohadtul fogalmad sincs róla. A Moxyland félelmetesen hiteles thriller a technológiai fejlődésről és az általa felemésztett szabadságról. Beukes Fokvárosának sokszínű világában underground mozgalmárok csapnak össze génmódosított harci kutyákkal, és feltörekvő celebek adják el reklámfelületnek a testüket nanotechnológiai designerdrogokért cserébe. Kendra, egy művészeti iskoláról kibukott fotós kísérleti marketingprogramra jelentkezik; Lerato, az ambiciózus programozó titkon át akar igazolni a multicégtől, amelynek dolgozik; Tendeka, a forrófejű aktivista egyre veszedelmesebb akciókat szervez, és Toby, a sármos blogger rájön, hogy a videojátékok, amikkel pénzért játszik, sokkal több mindent rejtenek, mint amit a látszat mutat… Négy fiatal története fonódik össze egy olyan világban, ahol a virtuális identitás legalább olyan fontos, mint a valódi. A lekapcsolás a rendszerről rosszabb a börtönnél is, valakinek mégis szembe kell szállnia a Kormányzat Rt-vel – kerül, amibe kerül.
Kiadó: Ad Astra
Megjelenés: 2013. február 22.
Terjedelem: 312 oldal
Borító: puhakötés
Teljes ár: 2.990,- (előrendelés 30% kedvezménnyel a fenti miniboltban)



Greg Egan: Diaszpóra
Miért? Mert a fülszöveg is felkeltette az érdeklődésem és mert bízom a kiadó által felvállalt minőségi írásokban és kiadványokban. Bár az is igaz, hogy a köteteik olvasásához kellő hangulatba kell ringatni magam, mert a kapkodós olvasás nem hálálja meg az élményt. Szeretném majd olvasni, de a mikor egyelőre még kérdéses. A történet nehézségi foka nem fog eltántorítani, csak késleltet egy kicsit. :) 

Fülszöveg: Íme, az árva! Olyan világba született, amely nem is valódi. Digitális lény, akit elmemagból növesztettek, semleges nemű, virtuális polgár szondák, műholdak és szerverek végtelen hálózatában, mely átszövi az egész Naprendszert a külső bolygóktól a Nap háborgó felszínéig. A XXI. századi Introdus óta az emberiség drasztikus változásokat eszközölt önmagán. A legtöbben a halhatatlanságot választották, csatlakoztak a poliszokhoz, tudatos szoftverekké váltak. Mások a gleiznerlét mellett döntöttek: eldobható, felújítható robottestekbe költözve nem vesztették el a kapcsolatot az erők és a súrlódás fizikai világával. Sokan közülük végleg elhagyták a Naprendszert fúziós meghajtású űrhajóikkal. És vannak, akik a végsőkig kitartanak. Ők a Föld sarában és dzsungeleiben hátramaradt húsvérek: egyesek álommajmokká sorvadtak, mások a tengerben lubickolnak vagy a levegőben repdesnek, a statikusok és a hídverők pedig élhető emberi sorsot próbálnak kovácsolni maguknak. 
A polgárok gondtalan nyugalmának azonban egy csapásra vége szakad, amikor egy nem várt katasztrófa éri a húsvéreket, mely arra enged következtetni, hogy a poliszok jövőjét a természet törvényeinek fittyet hányó, bizarr asztrofizikai folyamatok fenyegetik. Így hát az árva polgárok és húsvér menekültek egy csoportjával karöltve nyomába ered a tudásnak, amely egyedül szavatolhatja a biztonságukat…

Kiadó: Ad Astra
Megjelenés: 2013. február 28.
Terjedelem: ? oldal
Borító: puhakötés
Teljes ár: ?



Rachel Vincent: Lélekmentők (Sikoltók 2.)
Miért? Az írónő stílusában van valami, ami megfogott. Minden magyarul megjelent könyvét olvastam eddig. Ez a sorozata ugyan YA és a főhősnője sem mindig ésszerűen viselkedik, de a mitológiája lenyűgözött. Már csak ezért is kíváncsi vagyok a folytatásra. A lúdvércek élete eddig is csupa titok és különlegesség volt. Érdekel további sorsuk is. Az első részt a könyvtárból olvastam. Nem tudom, hogy ez a rész hogyan és mikor kerül majd a kezembe, de érdekelni nagyon is érdekel.

Fülszöveg: Kaylee Cavanaugh megérzi, ha valaki a közelében meg fog halni – a Lélektolvajok óta tudjuk, hogy ilyenkor egy láthatatlan erő arra kényszeríti, hogy sikítson, akár egy lidérc. Amikor azonban a mindenki által irigyelt popsztár, Eden összeesik a színpadon, és Kaylee nem sikít, már biztosra vehető: ennek nyomós oka van. A lányt nem hagyja nyugodni az eset – lóg az iskolából, édesapja szobafogságra ítéli, és még a pasija hűsége is megkérdőjeleződik.
No de mi bolygatta így fel a mindennapokat? A válasz egyszerű: a mit sem sejtő fiatalok hírnévért-pénzért cserébe eladják a lelküket az Alvilágnak, ám a következményekkel nem számolnak. Kaylee minden erejével azon van, hogy megmentse a lelkeket, de azt maga sem gondolta volna, hogy eközben a saját lelkét teszi kockára…

Kiadó: Jaffa
Megjelenés: 2013. február 28.
Terjedelem: 300 oldal
Borító: puhakötés
Teljes ár: 2.940,-



Ray Bradbury: Fahrenheit 451 és más történetek
Miért? Bevallom az elmaradásom, hogy nem olvastam még Bradbury-t. Ezt a könyvet azonban már annyit emlegették a környezetemben, hogy ha olvasni akarok valamit az írótól, akkor biztosan ezzel fogom kezdeni. A kötetet régóta várták már a magyar rajongók és most végre a kezükbe is foghatják.

Fülszöveg: Guy Montag tűzőrként dolgozik. Az a munkája, hogy elégesse a könyveket… a házakkal együtt, ahol eldugták azokat. Montag élvezi a munkáját. Tíz éve tűzőr, és mindig felhőtlen örömmel vonul ki az éjszakai riasztásokra, boldogan nézi a lapokat emésztő lángokat. Aztán egy nap találkozik egy lánnyal, aki olyan múltról mesél neki, amikor az emberek még nem féltek, majd megismerkedik egy professzorral, aki olyan jövőt fest elé, amelyben az emberek gondolkodnak. És akkor Guy Montag hirtelen ráébred arra, mi az igazi hivatása.

Kötetünkbe Bradbury nagy hatású klasszikusa mellé további öt remekbe szabott novellát választottunk a sci-fi irodalom nagymesterétől.

A kiadó elérhetővé tette a kötet egyik írását, az R, MINT RAKÉTA című novellát. Olvassátok minél többen! Én is ezt fogom tenni és ha tetszeni fog, akkor részemről jöhet a kötet is.


Kiadó: Agave Könyvek
Megjelenés: 2013. február 14.
Terjedelem:  oldal
Borító: puhakötés
Teljes ár: 2.880,- /webbolt ár: 1.872,- (a megjelenésig még 35% kedvezménnyel előrendelhető)


James Swallow: Deus Ex: Ikarosz-hatás
Miért? A cyber-punk az egyik kedvencem a sci-fi irányzatok közül. Miután az utóbbi időszakban a játékokhoz kapcsolódó írásokkal is sikerült megbarátkoznom, így már ez sem riaszt el. Az előzetes nagyon tetszett és kellően izgalmasnak tűnik a fülszöveg is. Majd kiderül, hogy egymásnak teremtettek-e minket. 

Fülszöveg: Vajon többé válik-e az ember a korlátlan testmódosításoktól? Megéri lecserélni szerveinket emberfeletti képességeket biztosító bioaugmentációkra? 
2027-ben, a káosz és az összeesküvés között őrlődő világban Anna Kelso, a felfüggesztett titkos ügynök és Ben Saxon zsoldos, az SAS volt tisztjének magánnyomozása akaratukon kívül keresztezi a világtörténelem legerősebb és legveszedelmesebb szervezetének útját. Életveszélyes kutatás kezdődik Moszkvától Londonig, Washingtontól Genfig a minden képzeletet felülmúlóan sötét igazság nyomában, amelynek felderítését minden elképzelhető és elképzelhetetlen eszközzel igyekeznek meggátolni a világ valódi urai.
A kultikus Deus Ex videojátékok világában játszódó, önállóan élvezhető regény.


Kiadó: Fumax
Megjelenés: Megjelent!
Terjedelem: 352 oldal
Borító: puhakötés
Teljes ár: 3.490,-


Előzetes:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons