Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. július 8., hétfő

Polcra került - 2013. június

Kicsit lemaradásban vagyok a bejegyzéssel, de mostanában úgy érzem, mintha időhiányban szenvednék. Na, de összekaptam végre magam és elétek tárom a könyvhét hónapjának hatalmas mennyiségű beszerzéseinek eredményét. Azt állítottam magamról az előző hónapban, hogy jó kislány voltam és büszke magamra. Ha a párhuzam állításához továbbra is ragaszkodom, akkor bizony júniusi őrjöngésemet követően minimum nevelőintézetre vagy inkább súlyos elvonóra kellene ítélnem magam. Miért is? Na, akkor nézzük! :)

A könyvheti élménybeszámolómban már megszellőztettem, hogy mekkora méretű pakkal érkeztem haza fővárosunkból. Szép is lett volna, ha beérem annyival, amit hónap elején magaménak tudhattam, de a kiadók és a legtöbb könyváruház folyamatos akcióinak köszönhetően erre esélyem sem volt. 

Hol is kezdjem? A könyvheti vásárlásaim ebben az évben leginkább a Delta Vision Kiadó köteteire irányultak, amely leginkább a hihetetlen akciónak volt köszönhető. Az ő kiadványaik mellett az Ad Astra Kiadó volt még az, akinek nagyon vágytam a kiadványaira és nem is tartottam vissza magam.

Na persze, voltak még nagyon áhított könyvek, de ezeknek a beszerzésében előzetes igényeim figyelembe vételével segítségemre volt az ekultura.hu oldal lelkes szerkesztői csapata. Ebből viszont az is következik, hogy ezeknek a könyveknek az olvasása és értékelése ütemezésben fog történni és természetesen az értékelések első körben az ekultura.hu oldalon, majd pár nappal később itt a blogon is olvashatók lesznek. A képen látható elrendezés nem véletlen, ebben az sorrendben lehet számítani az olvasásra és a véleményekre. Az Obszidián ajánló már olvasható is, a többi is sorra kerül hamarosan vagy idővel.

Legnagyobb örömömre a kiadói recenziók sem kerültek el ebben a hónapban, bár egy-két könyv esetében nem volt könnyű megfogalmaznom a gondolataimat, de azért csak sikerült és olvasói visszajelzések szerint egész értékelhető lett. :) Ebben a hónapban az Aba Könyvkiadó, az Agave Könyvek és a Gabó Kiadó tisztelt meg a bizalmával.
Az Aba Könyvkiadó két kötetét még a megjelenés előtt olvastam és korábbi bejegyzéseimben már olvashattátok is A spanyol grófnőről, valamint a Pokoli szolgálatról megfogalmazott véleményem. A táltos keresztje olvasása még várat magára. Nagy örömömre szolgált, hogy mindhárom kötet dedikált példány. :) Ahogy az Agave Könyvektől kapott László Zoltán regény is, a másik kötet pedig számomra a könyvheti megjelenések közül legjobban várt kötet. A felfedező a Gabo Kiadó új sorozatának a GABO SFF első kiadványa. A regényt a sorozat szerkesztőjének kérésére és persze a saját kíváncsiságom miatt olvastam el. Már elkészültek és olvashatók az Egyszervolt, az Ártatlan  és A felfedező című regényekről megfogalmazott véleményeim is.

Mint megállapításra került (és ennek azért van is alapja) Jeffi molyocska könyvespolcai igazi kincseket, sok esetben ritkaságokat rejtenek. Nekem is sikerült egy olyan könyvet találnom az eladásra kínáltak között, amely már egy ideje az érdeklődésem kereszttüzében szerepel. Ha kincsre nem is, de remélem, hogy egy legalább élvezhető olvasmányra nekem is mindenképpen sikerült ráakadnom Jeffi kínálatában. Majd kiderül idővel.
Eddig tartott a könyvheti őrjöngésem leírása. Most csodálkoztok, hogy napokig izomlázas voltam a cipekedéstől? Ugye, hogy nem. :)

Ahogy már említettem a kiadók és az online könyváruházak nem kímélték a könyvheti áradatban laposra fogyott pénztárcákat és egymás után érkeztek a jobbnál jobb és egyre nagyobb kísértést jelentő akciók. Ezek legtöbbjének ellen tudtam állni, de a Fumax Kiadó kárpótlási akciójának - amely éppen azért került meghirdetésre, mert a kiadó nem tudott jelen lenni a Vörösmarty téren - bizony nem. A végeredmény három kötet, amely közül egyet, a Tövisek hercegét már olvastam, de a másik kettő még olvasásra vár. Ígérem, hogy beszámolok róla, ha megismerkedtem velük. 

Az összesítés: 21 db könyv, amelyek közül 3 kötetet már korábban olvastam, további 6 kötetet a beszerzést követően ismertem meg kellő mélységgel. A drágaságaim java azonban még olvasatlan a számomra, de nagyon remélem, hogy nem sokáig marad ez így.
Azt nem mondom, hogy júliusban visszafogom magam, mert az akciók száma nem fogyatkozott meg és van pár olyan, ami már el is csábított, de azért ilyen mértékű ámokfutásra nem számítok. Majd kiderül, hogy jól gondoltam-e. :D
Hamarosan arról is beszámolok majd, mert egy igazi könyvmolynál nincs megállás, hogy a hónapban megjelent vagy várható megjelenések közül melyekre vetettem szemet. :)

2 megjegyzés:

Nita írta...

Szép kis lista, nem apróztad el. :D

Shanara írta...

Ismerhetsz már, nem szokásom az önmegtartóztatás. :D

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons