Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. július 26., péntek

Várólista - 2013. július

Általában a hónap elején próbálom összeszedni a hónapban várható megjelenéseket és abból csemegézem össze azt, amire megcsillan a szemem vagy éppen csak felkelti az érdeklődésem. A poszt most egy kicsit megcsúszott, viszont így legalább kiszűrtem a hónapra ígért, de a megjelenésükben lényegesen eltolódott könyveket és a biztos megjelenésűek közül válogathattam.
Nyár lévén eléggé vegyes képet mutat a választottaim listája, mert ugye az ember lányának ilyenkor jobban csúszik a könnyedebb, romantikusabb olvasmány. Hát ebben a hónapban - egyesek legnagyobb döbbenetére - ilyen is bőven kerül a listába.


John Scalzi: Az utolsó gyarmat
Miért?: Ez még kérdés? Mert imádom ezt a sorozatot, amely a műfaja ellenére is könnyed és szórakoztató, peregnek az oldalak, az események. Már olvasom is. :) Újabb fantasztikus kalandra és szuper olvasmányra számítok.
Fülszöveg: Katonai szolgálata végeztével John Perry leszerelt, és eseménytelen veteránéveit Huckleberry távoli bolygóján tengeti, ahol a Gyarmati Szövetség falusi békebírójaként a telepesek tyúk- és kecskepereiben szolgáltat igazságot. A korábban a Különleges Erőknél szolgáló feleségével, Jane Sagannel él együtt, több hektáros tanyájukon földet művelnek, és büszkeségtől dagadó kebellel figyelik, hogyan cseperedik örökbefogadott lányuk, Zoë. A falusi idill nyolc évét azonban egy csapásra fenekestül felforgatja, amikor a Gyarmati Szövetség fejese kopogtat a portájukon. Az emberek gyarmatbirodalma ugyanis politikai válság szélére sodródott: a maroknyi telepes segítségével létesített egykori kolóniák az évek során annyira megerősödtek, hogy egy ideje maguk is gyarmatosítási jogot követelnek saját bolygóiknak. Ki más lehetne rátermettebb kormányzója a baljós nevű Roanoke-ra készülő, tíz külön világról érkezett, önfejű telepesnek, mint Perry, a békebíró és az ellentmondást nem tűrő Sagan? Az új kolóniához a Gyarmati Szövetség nagy reményeket fűz, de nem csak azért, mert ezzel megzabolázhatja az elégedetlenkedő gyarmatokat, hanem egy ennél grandiózusabb, magasztosabb cél hajtja, mely egyben Johnt és Jane-t is a galaktikus politika, ármány és cselszövés legmélyebb vízébe dobja, a fejük felett lebegő háború árnyáról már nem is beszélve.
Kiadó: Agave Könyvek
Terjedelem: 296 oldal
Teljes ár: 2.980,-
Státusz: megjelent


Karen Chance: Holdvadász
Miért?: Nagyon megörültem neki, amikor a Tündérkrónikák után ennek a sorozatnak a megjelentetését is átvette a Cor Leonis Kiadó. A sorozat első két része annyira nem, de a harmadik annál jobban bejött. * Team Pritkin* :) A kiadó pünkösdi akciója kihagyhatatlan volt a 4. és az 5. rész beszerzése szempontjából. Sajnos a megjelenés elcsúszott és a június végére ígért szállítás még várat magára. Remélhetőleg minél hamarabb a kezemben tarthatom majd a könyvet.
Fülszöveg: Cassandra Palmer nemrég győzelmet aratott egy kíméletlen istenség felett. Joggal hihetnénk, hogy ezután megérdemel egy kis pihenőt. Ám annak, aki a világ első számú látnoka, azaz a Pythia tisztségét tölti be, nem ilyen könnyű a helyzete. Cassie napirendje zsúfoltabb, mint valaha: meg kell ismerkednie erejével, miközben saját koronázási ceremóniájára készül, és persze szeretné rendezni végre viszonyát a vonzó és jóképű vámpír nagymesterrel, Mirceával is. Akad azonban valaki, aki nem szeretné Cassie-t a Pythia trónján látni. Bármire képes lenne azért, hogy a felavatási szertartásra soha ne kerüljön sor. Még arra is, hogy levadássza Cassie anyját a lány születése előtt.
Kiadó: Cor Leonis
Terjedelem:
Teljes ár:
Várható megjelenés: 2013. július vége


Dave Duncan: Aranyszín lánc
Miért? : Nem kifejezetten tűnik csajos könyvnek, de hát időnként ilyen stílusú írások olvasását is igénylem. Sőt, kifejezetten szeretem őket és határozottan bízom a kiadó ízlésében és választásában.
Fülszöveg: A király Pengéi, Chivial leghalálosabb kardforgatói. A hely, ahol ezen hús-vér fegyvereket edzik, a zord és ódon Vascsarnok, ahová kitaszítottként érkeznek, és ahonnan csak úgy szabadulhatnak, ha az ember, akit esküjük és mágikus kötésük révén egy életen át védelmezniük kell, kardot döf a szívükbe. Az egyik legígéretesebb a Pengék közül sir Durendal, akihez hasonló emberemlékezet óta nem lépett ki a Vascsarnok falai közül. Durendal hosszú éveken át dédelgetett álma, hogy imádott királya oldalán lovagol majd háborúba, hogy pártütőkkel és szörnyetegekkel számolhat le, hogy az udvari élet elismert alakja lesz; mindez darabokra hullik, mikor nem uralkodójához kötik mindhalálig, hanem egy nyámnyila, piperkőc nemeshez. A szeszélyes sors azonban számos furcsa és kifürkészhetetlen csavart tartogat még az ifjú harcos számára: egy küldetés, egy megmérettetés, és talán egy minden képzeletet felülmúló kincs várja őt egy ősi és elszigetelt városban a világ másik végén… Durendalt minden lépésénél árulás kíséri. Az intrikával és nyomasztó titkokkal átszőtt uralkodói udvarban egy minden eddiginél nagyobb borzalommal kell szembenéznie, ezzel beteljesítve sorsát, hogy ő lehessen királya leghűségesebb szolgája, s korának legnagyobb hőse.
Kiadó: Delta Vision
Terjedelem: 360 oldal
Teljes ár: 2.990,-
Státusz: megjelent


James S.A. Corey: Leviatán ébredése 
Miért? : nem tudom megmondani, de a zsigeremben érzem, hogy kell a polcomra. A fülszöveg egyébként egész jól hangzik és az eddigi értékelések is kedvezőek. Előrendeltem a regényt és már rég a kezemben lenne, ha a kiadó nem a megjelenés napján jelenti be az exluzív megállapodását, miszerint egy hónapig csak meghatározott helyeken lesz kapható a regény. Bezzeg én nem ott rendeltem elő, így jelenleg még jegelve van ez és a rendelés összes többi könyve is. A jó kis kedvezményt akkor sem engedem ki a kezemből, most már megvárom, amíg kiszállítják. :)
Fülszöveg: Az emberiség már meghódította a naprendszert – eljutott a Marsra, a Holdra, a Kisbolygóövbe és még távolabbra –, a csillagok viszont továbbra is elérhetetlenek. Ám a kolóniák közötti kapcsolat cseppet sem feszültségmentes. Jim Holden a Szaturnusz és az Öv között ingázó egyik jégbányász hajó tisztje. Amikor véletlenül rábukkannak egy elhagyott űrhajóra, a Scopulira, olyan titok birtokába kerülnek, amiért egyesek gyilkolni is hajlandóak – méghozzá Jim és a legénységre számára felfoghatatlan méretekben. Olyan események láncreakciója indul el, amely az egész Naprendszert háborúval fenyegeti. Eközben Miller nyomozó egy lány után kutat. Egyetlen lány után a több milliárd lakosú rendszerben, a szülei azonban dúsgazdagok, és mindig a gazdagok diktálnak. Amikor a nyomok a Scopulihoz és a lázadókkal szövetkező Holdenhez vezetnek, a szálak összefutnak… Holdennek és Millernek a Föld és a Mars kormányzata, a Külső Bolygók forradalmárai és a nagyvállalatok titkos érdekkörei között húzódó vékony határmezsgyén kell egyensúlyozniuk – és nem túl jók az esélyeik. Ám odakint, az Övben mások a szabályok, és egyetlen kis űrhajó a világmindenség sorsát döntheti el. 
2011-ben üstökösként robbant be a James S. A. Corey álnevű szerzőpáros az angol nyelvű piacra bemutatkozó regényével, amelyet az elsöprő siker mellett, több díjra is jelöltek, és nem csak a sci-fi rajongóknak vált kedvencévé.
Kiadó: FUMAX
Terjedelem: 576 oldal
Teljes ár: 3.995,-
Státusz: megjelent, de egyelőre csak az Alexandra Könyváruházakban és még néhány helyen kapható, a regény szélesebb körben majd csak augusztus közepétől lesz megvásárolható.


J. Lynn: Vetkőzik a tanú (Ulpius-ház)
Miért? : Mert mostanában olvastam a Luxen sorozat első részét, az Obszidiánt és beleszerettem az írónő stílusába. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tud alkotni felnőtt kategóriában, ezért úgy gondoltam, hogy majd alkalomadtán teszek egy próbát a regénnyel. Ha bejön, akkor elolvasom a másik történetet is, ami az ő tollából származik, ha nem, akkor maradok a YA sorozatánál, mert az vitathatatlanul jó. Sajnos nem mindenki hiszi el ezt a magyarázatom és furcsán néznek rám, mert ugye nem olyan nagyon jellemző a hasonló témájú regény (kivétel paranormális romantika) a kezemben és a polcomon. 
Ami nagyon nem tetszik: a Könyvmolyképző Kiadó felfuttatta a szerző nevét a Luxen sorozattal, az Ulpius-ház Kiadó pedig rögtön lecsapott az erotikus regényeire és a másik kiadó nyomdokvizét kihasználva behozta és megjelentette a regényt. Hát ez van! 
Fülszöveg: Madison Daniels kölyökkora óta rajong bátyja legjobb barátjáért, Chase Gamble-ért. Mindenki úgy véli, tökéletes párt alkotnának, ám van két komoly probléma: egyrészt Chase megfogadta, soha nem kezd komoly kapcsolatot, másrészt négy évvel korábban, egyetlen éjszakára túllépték a barátság határát, és azóta állandóan civakodnak. Madison bátyjának esküvőjén azonban mindkettejüknek részt kell vennie, ezért erre a hétvégére tűzszünetet hirdetnek az ifjú pár kedvéért. Ám a nyugalomnak vége, amikor kiderül, hogy szervezési hibák miatt két éjszakát kénytelenek összezárva tölteni egy nászutas-lakosztályban. Ráadásul sorra történnek a „balesetek”, amelyekkel a kedves család próbálja bebizonyítani, hogy a két fiatal közötti szenvedély másra is jó lehet, mint állandó harcra. Hacsak Madison és Chase előbb meg nem fojtja egymást…
Kiadó: Ulpius-ház
Terjedelem: 272 oldal
Teljes ár: 3.499,-
Státusz: megjelent
Megjegyzés: Továbbra is a várom a kiadó jó néhány, korábbiakban beígért könyvét, amelynek megjelenési dátuma mindig tolódik. Melyek ezek? Karen Rose Vigyázz rám, Kresley Cole A gyönyör sötét hercege, illetve Sherrylin Kenyon Éjféli gyönyörök című könyve. Azért is mérges vagyok a kiadóra, mert több sorozatot félbehagyott, amelyeket nagyon szeretek, de helyette nyomja kifelé a minőségtelen szemetet.


Cora Carmack: Szakítópróba
Miért? : Magam sem tudom, mert nagyon nem szeretem a szüzesség problémáját a könyvekben, de ez a könyv valahogy vonz magához. Nem mondom, hogy azonnal, de egyszer majd szeretném elolvasni, bár az ilyen besorolást kapott könyvekből egyre több sorakozik a várólistámon. :))
Fülszöveg: Szüzesség. Bliss Edwards hamarosan végez a főiskolán, de még nem veszítette el. Mivel megelégelte, hogy már csak ő szűz a barátai közül, elhatározza, hogy a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb módon fogja orvosolni a problémát: egy egyéjszakás kalanddal. A dolog azonban nem úgy sül el, ahogy tervezte. Pánikba esik, és faképnél hagy egy elképesztően helyes srácot meztelenül az ágyában, ráadásul olyan indokkal, amit senki sem venne be. És ha ez még nem lenne elég kínos, amikor megérkezik az utolsó félévének első órájára, döbbenten ismeri fel az új tanárát. Őt hagyta ott nyolc órával korábban meztelenül az ágyban…
Cora Carmack egy huszonegynehány éves író, aki huszonegynehány évesekről ír. Sok mindennel foglalkozott már életében. Volt unalmas munkája (pl. egy hipermarketben), izgalmas munkája (pl. színházban), stresszes állása (pl. tanárként) és álommunkája (pl. az írás). Imádja a színházat, az utazást és bármit, ami megnevetteti. Szereti a szereplőit a lehető legképtelenebb helyzetekbe hozni, és miközben segít rajtuk, megpróbálja őket összeboronálni valakivel. Hiszen a kétbalkezes embereknek is szükségük van szerelemre…
Kiadó: Conntent2Connect
Terjedelem: 224 oldal
Teljes ár: 2.990,-
Megjegyzés: A regény e-könyvként is kapható, amelynek ára: 1.990,- (formátum: epub, mobi)


Shannon Messenger: Vihar szeli ketté (Égszakadás 1.)
Miért? : Mert imádom az elementálokat és mert róluk szóló könyvet még nem igazán olvastam, legalábbis nem ilyen műfajban. Kicsit tartok tőle, mert ugye YA, de tudom, hogy vannak köztük élvezetes olvasmányok és lelkem egy része, amelyik még nem akar felnőni, igényli is ezeket az olvasmányokat. Gretty értékelését követően pedig már mindenképpen meg akarok ismerkedni a történettel. :)
Fülszöveg: „Fergeteges és romantikus: egy viharos szerelmi történet” – Becca Fitzpatrick a New York Times bestseller listás Hush, Hush (Csitt, csitt) című sorozat szerzője
MEGTÖRT A MÚLT, ELVÁLASZT A JÖVŐ, ÖSSZEKÖT A SZERELEM 
A tizenhét éves Vane Westonnak fogalma sincs arról, hogyan élte túl tíz éve a pusztító tornádót, amely megölte a szüleit. Azt sem tudja, hogy a gyönyörű, sötét hajú lány, aki a vihar óta minden éjjel felkavarja álmait, vajon valóban létezik-e. Csak reménykedik benne. A lány létezik, de nem ember. A tizenhét éves Audra szilf, egy levegőelementál, aki képes kommunikálni a széllel. Ezenkívül őrző – Vane őrzője –, és esküt tett, hogy bármi áron megvédi a fiút. Még ha a saját életét kell is feláldoznia. Miután egy meggondolatlan lépés elárulja hollétüket az ellenségnek, aki mindkettőjük családját meggyilkolta, Audra kénytelen emlékeztetni Vane-t a származására. Tudásával együtt azonban Vane egy olyan emléket is felidéz, amelyet Audra mindenképp feledtetne vele. A legnagyobb veszélyt pedig még csak nem is az egyre közeledő harcosok jelentik, hanem a kettejük között fellángoló, tiltott szerelem.
„Shannon Messenger bemutatkozó ifjúsági regénye vicces, pörgős és csalafintán romantikus, egyszerűen káprázatos” – Kiersten White, a New York Times bestseller listás Paranormalcy című sorozat szerzője
„Izgalmas, romantikus és humoros: minden percét imádtam!” – Sarah Wylie, az All These Lives című regény szerzője
Kiadó: ÉTK
Terjedelem: 400 oldal
Teljes ár: 2.990,-
Státusz: megjelent


Tahereh Mafi: Ne érints (GABO)
Miért? : Mert imádom a disztópiát, és szeretem a különleges képességeket és nem utolsó sorban, mert több értékelésben is megjelenik az X-men párhuzam és én szeretem az X-ment. Szóval határozottan kíváncsivá tett. Nem rohanok azonnal megvenni, de elképzelhető, hogy egyszer a kosaramban fog landolni. Vagy esetleg, ha megjelenik e-könyvben, akkor úgy fogom beszerezni.
Fülszöveg: Tarereh Mafi delejes erejű első regényében egy emberfeletti erővel rendelkező lány egy hatalmi játszma közepén találja magát egy szánalmas világban, mely tele van vérpezsdítő szerelemmel, kábító gonoszsággal és a jövőt meghatározó választásokkal. Senki sem tudja, miért végzetes Juliette érintése, de a Regeneráció kormányának tervei vannak vele. És terveik között szerepel, hogy fegyverként használják a lányt. De Juliette-nek is megvannak a maga tervei. Soha életében nem volt szabad, ám végre felfedezi magában az erőt, hogy visszavágjon. És megtalálja a jövőt az egyetlen fiúval, akiről azt hitte, örökre elvesztette. TAHEREH MAFI Connceticut állam egyik kisvárosában született; jelenleg Kaliforniában, Orange megyében él, ahol az időjárás az ő ízléséhez képest szinte túl tökéletes. Amikor nem talál könyvet, cukorkapapírokat, kuponokat, régi recepteket olvasgat. A Ne érints az első regénye.
„Letehetetlen, átható, sugárzik belőle a romantika. Irigy vagyok rá. Képtelen voltam abbahagyni az olvasást.” (Lauren Kate, a Fallen: Kitaszítva című könyv szerzője)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons